Cum se transmite Covid-19 la toaletă! Ce au descoperit cercetătorii într-un apartament nelocuit


Oamenii de știință au făcut o dezvăluire uluitoare într-un apartament nelocuit. Modalitatea de transmitere a Covid-19 în toaletă.


In articol:

Vești îngrijorătoare despre noul coronavirus. După ce Covid-19 a fost descoperit în baia unui apartament nelocuit din Guangzhou, China, s-a sugerat faptul că agentul patogen din aer s-ar fi putut deplasa în sus prin conductele de scurgere, scrie Bloomberg.

În luna februarie, au fost detectate urme de SARS-CoV-2 pe chiuvetă, robinet și mânerul de sus al unei băi dintr-un apartament care era de mult timp nelocuit, potrivit cercetătorlor de la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, într-un studiu publicat luna aceasta în jurnalul „Environment International”.

Baia contaminată se afla deasupra locuinței a cinci persoane, care au fost confirmate cu Covid-19 cu o săptămână înaintea descoperirii.

Cercetări anterioare au arătat că trasul apei la toaletă poate genera aerosoli cu germeni, iar acele particule pot rămâne în aer pe perioade lungi și pot fi dispersate pe distanțe mai mari de un metru în spații închise și neventilate.

Citeste si: Redeschiderea școlilor. Închisoare și pierderea tutelei pentru părinții care nu își lasă copiii la școală

De asemenea, un alt caz asemănător a avut loc în Hong Kong în anul 2003, atunci când 329 de rezidenți ai unui complex rezidențial s-au îmbolnăvit de SARS și s-au infectat din cauza canalizării defectuoase.

Până acum, se știa faptul că noul coronavirus se transmite prin aer și de la persoană la persoană, precum și prin picăturile de salivă eliberate din gură sau nas în timpul vorbirii, respirației, tusei ori stănutului.

Citeste si: Irina Loghin are coronavirus: „Din păcate...”

 

În luna februarie, potrivit unui studiu realizat asupra 73 de pacienți infectați cu Covid-19 s-au descoperit urme de virus în scaun.

Peste 25 de miloane de cazuri de coronavirus, înregistrate în întreaga lume

Până la data de 31 august 2020, în întreaga lume au fost înregistrate 25 416 064 de cazuri de infectați, iar 851099 de persoane au murit. În plus, aproape 18 milioane de persoane infectate s-au vindecat.


Citește și:

Redeschiderea școlilor. Închisoare și pierderea tutelei pentru părinții care nu își lasă copiii la școală

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Vremea de marți, 1 septembrie 2020. Anunțul ANM: Vin ploile in vestul țării!

Irina Loghin are coronavirus: „Din păcate...”

Deschiderea restaurantelor în România, de la 1 septembrie. Ce condiții trebuie să respecte patronii

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

Horoscop chinezesc săptămânal 31 octombrie - 6 noiembrie 2020. Nativii Șarpe iau o decizie importantă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri