Deschiderea restaurantelor în România, de la 1 septembrie. Ce condiții trebuie să respecte patronii


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte patronii pentru a deschide restaurantele.


In articol:

Teatrele şi cinematografele, dar şi restaurantele vor putea fi deschise din 1 septembrie, cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus. Însă, există câteva reguli clare pe care trebuie să le respecte.

Măsura se aplică în județele unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000

de locuitori, a stabilit Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

CNSU a adoptat o hotărâre prin care se limitează și programul de funcționare a teraselor, între 6.00- 24.00, nu 23.00, cât a fost în ultimele luni. În plus, de la 1 septembrie, va crește și numărul de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis și 100 de persoane în spațiu deschis.

Citeste si: Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre cel mai frecvent și ciudat simptom

„Se aprobă organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii”, este parte din anunțul făcut de CNSU.

Deschiderea restaurantelor in Romania
Deschiderea restaurantelor in Romania[Sursa foto: PixaBay]

Cluburile și discotecile din interiorul clădirilor rămân închise

Conform documentului citat, se menţine măsura privind suspendarea activităţii cluburilor, discotecilor şi a barurilor în interiorul clădirilor. „Art. 7 – (1) Activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

Citeste si: Se introduc noi măsuri de relaxare începând cu 1 septembrie! Iată documentul oficial!

(2) În condiţiile alin. (1) organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/municipiul Bucureşti este mai mică sau egală cu 1,5/1.000

de locuitori”, spune CNSU.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Veste de ultim moment! S-a aflat când apare vaccinul împotriva noului coronavirus

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Carmen Harra, mesaj îngrijorător pentru români: „Oamenii se vor revolta din nou”

Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Horoscop zilnic, vineri 25 iunie 2021. Află ce zodie face planuri de vacanță!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri