Cum se prepară prăjitura "Învierea Domnului". Se face de Paște, de peste 100 de ani

Cum se prepară prăjitura
Cum se prepară prăjitura "Învierea Domnului". Se face de Paște, de peste 100 de ani

Prajitura "Invierea Domnului" este o adaptare dupa reteta prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista voastra cu retete de prajituri pentru Pasti.

Ingrediente

 

Pentru blatul cu vanilie:

 

4 oua

4 linguri zahar

2 linguri ulei

4 linguri faina

un varf lingurita praf de copt

esenta de vanilie

Pentru blatul cu nuca:

5 albusuri

5 linguri zahar

5 linguri nuca macinata

5 linguri pesmet de biscuiti

2 picaturi esenta de migdale

Pentru crema:

5 galbenusuri

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

100 g zahar pudra

2 linguri amidon

400 ml lapte

200 g ciocolata

200 g unt

Citeste si: Un miner săpa în subteran la Ocnele Mari în schimbul de noapte. A avut loc o surpare, iar din adâncuri și-a făcut apariția un cadavru, aproape perfect conservat. Când s-a uitat mai bine, omul a încremenit. „Era chiar el”

Citeste si: Iată cum putem vopsi ouăle de Paște cu ingrediente naturale. Obținem un aspect mult mai frumos și sunt mult mai sănătoase decât vopseaua cu coloranți artificiali!

Citeste si: Horoscop Urania: Previziuni astrale pentru perioada 20-26 aprilie 2019. Soarele va intra în zodia Taurului. Venus va intra în zodia Berbecului

Mod de preparare

 

Blat cu vanilie:

 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa.

Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

 

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

 

Blat cu nuca:

Citește și: Ileana Sterp, postare emoționantă după botezul lui Miray. Mama Geta a atras atenția tuturor: „Foarte frumoasă”- kanald.ro

Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro

 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

 

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor.

Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

 

Crema cu ciocolata:

 

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, apoi dam la rece.

 

Cum se prepara crema de ciocolata

 

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara punem blatul cu vanilie, de pe care am scos mai intai hartia de copt. Punem jumatate din cantitatea de crema in strat uniform. Peste crema punem blatul cu nuca (cu hartia de copt in sus). Scoatem hartia de copt cu atentie si acoperim cu restul de crema. Dam la rece pentru cateva ore. A doua zi se taie foarte bine si frumos.

 

Sursa: culinar.ro

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cine este preotul care a murit la 36 de ani într-un accident rutier

Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

"M-a sunat și..." ULTIMA DISCUȚIE dintre Eugen Cristea și Cristina Deleanu, înainte să moară. Ce i-a transmis femeia cu care era de 40 de ani, la telefon

Sicriul cu trupul neînsuflețit al marii actrițe Cristina Deleanu, depus la capela: ”Nu mi-aș fi imaginat că poate fi o durere sfâșietoare”

Înainte să fie înmormântat, un copil a deschis ochii, iar toată lumea a început să țipe de spaimă. Care au fost primele lui cuvinte

„Avalanșă de euro” la botezul fiicei lui Culiță Sterp. Câți bani au luat Nicolae Guță, Leo de la Roșiori sau Florin Cercel pentru petrecerea anului

Tânăra de 18 ani care a dispărut în Thailanda, apariție șocantă în celălalt capăt al planetei. Spune că este însărcinată


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies