Cum se face carnea de hamburger. Asta e rețeta folosită de toate restaurantele


Cum se face carnea de hamburger. Asta e rețeta folosită de toate restaurantele

Carnea pentru hamburger trebuie preparată într-un anumit mod, ca să obțineți burgerii exact ca la restaurant. Noi vă învățăm care este rețeta ideală.


In articol:

Aveți poftă de un hamburger, dar nu vreți să-l mâncați gata preparat? Atunci trebuie să învățați secretele bucătarilor, ca să faceți și dumneavoastră acasă acest preparat delicios.

Carnea de hamburger, cum se prepară și ce ingrediente conține

Cu toții am mâncat, măcar o dată, un hamburger suculent, cu multe sosuri și cu o porție zdravănă de cartofi prăjiți. Ce ar fi dacă încercați să preparați acasă carnea pentru hamburger, ca să fiți siguri că știți ce mâncați?

Hamburgerul este unul dintre cele mai apreciate preparate de tip fast-food și poate fi gătit în mai multe feluri, în așa fel încât să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Bineînțeles că cel mai important ingredient al unui hamburger este carnea. Aceasta trebuie să fie de vită, pentru că doar așa, hamburgerul iese extrem de delicios.

Trebuie să cumpărați carne slabă de vită, pe care să o combinați totuși și cu puțină grăsime, pentru că altfel preparatul final va fi prea fad și nu va fi deloc suculent. Proporțiile trebuie să fie 75% carne, pulpă sau antricot, și 25% grăsime de vită.

Nu cumpărați carne gata tocată. Luați bucăți întregi, pe care le dați dumneavoastră acasă prin mașina de tocat.
După ce tocați carnea, trebuie să o lăsați în frigider cel puțin o oră.

Un alt aspect important în prepararea cărnii de hamburger, este că aceasta nu se condimenteaza înainte de a fi modelată. Așadar, nu procedați ca în cazul chiftelelor!

Oricum, hamburgerul de vită nu are nevoie de prea multe condimente.

Sarea și piperul sunt suficiente.
Nu puneți niciodată ouă, ceapă, usturoi sau pesmet în carnea pentru hamburger!

Cum gătiți carnea pentru hamburger

După ce stă măcar o oră în frigider, carnea se scoate și puteți să începeți să o modelați. Nu strângeți carnea cu putere în mâini. Este suficient să modelați bucăți potrivite ca mărime, care să intre perfect în chiflă.

Nu uitați că atunci când veți găti carnea, aceasta se va strânge, de la căldură, deci nu faceți bucăți prea mici.

După ce ați format bucățile de carne pentru hamburger, puneți pe ele sare și piper, pe ambele părți. Nu puneți condimentele înainte, pentru că burgerul nu va ieși fraged, ci se va întinde.

În ceea ce privește gătitul, burgerul poate fi făcut mai în sânge, mediu sau foarte bine prăjit, în funcție de preferințele fiecăruia.

Dacă faceți burgerii în tigaie, ungeți-o cu puțin ulei înainte. Dacă îi pregătiți afară, pe grătar, nu mai este nevoie de ulei. Lăsați carnea cel mult 3 minute, pe fiecare parte.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri