Cum scoți mirosul de usturoi de pe mâini, trucul care nu dă greș

Usturoi
Usturoi tăiat

Descoperă în articolul de mai jos de ce rămâne un miros persistent pe mâini atunci când cureți usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai populare ingrediente din bucătăriile lumii și este atât de versatil, încât poate fi adăugat într-o mulțime de rețete. În ciuda popularității sale, usturoiul are și un mare defect: mirosul său persistă o perioadă îndelungată pe mâini, chiar și la câteva ore după ce ai gătit cu usturoi și, de asemenea, mirosul său persistă și în respirație. Iată mai jos ce este de făcut!

Uleiul de usturoi este extrem de puternic și de bogat în sulf în momentul în care este tăiat usturoiul. În loc să rămână doar pe suprafața pielii, uleiul ajunge să pătrundă în stratul superior și ajunge să creeze un miros persistent.

Bucătarii cu experiență au un truc extrem de simplu și de eficient pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini și au acceptat să îl împărtășească și cu cei care gătesc doar pentru ei și pentru familia lor.

Bineînțeles, cea mai simplă variantă este să folosești o pereche de mănuși atunci când tai ingredientele, fie că este vorba despre ceapă sau de usturoi. Aceste mănuși ar trebui să rezolve instantaneu problemele. Însă, dacă nu ești genul de persoană care să gătească preparatele folosind mănuși, poți apela la acest truc simplu pentru a elimina mirosul persistent de pe mâini. Așadar, trucul constă într-un ingredient foarte comun, care se găsește în fiecare bucătărie, și anume bicarbonatul de sodiu.

Citește și: Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi. Un meniu potrivit pentru invitați! 

Cum scapi de mirosul de usturoi
Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini[Sursa foto: Freepik]

Citește și:  Ce se întâmplă dacă pui usturoi în vasul de toaletă pe timpul nopții. Trucul mai puțin cunoscut 

Usturoiul eliberează compuși cu sulf, numiți alicină. Acesta este un compus organic din usturoi, responsabil pentru mirosul înțepător.

Alicina se formează în momentul în care usturoiul este tăiat sau zdrobit și are multiple beneficii pentru sănătate. Bicarbonatul de sodiu, pe de altă parte, este alcalin și funcționează foarte bine pentru a elimina mirosul deoarece ajută la descompunerea acelor molecule de sulf mirositoare și astfel mâinile se curăță ușor și se elimină mirosul. Pentru ca mirosul să dispară rapid, poți face următoarele lucruri:

În primul rând, poți amesteca bicarbonatul cu săpun lichid de mâini și să formezi o pastă cu care să te speli pe mâini.

Însă mai poți crea și o pastă simplă de bicarbonat de sodiu cu apă și să freci apoi ușor suprafața mâinilor, vârful degetelor și unghiile, zonele în care se poate strânge ulei de usturoi, apoi să clătești foarte bine mâinile cu apă călduță. Mirosul cu adevărat puternic și persistent necesită o pastă cu bicarbonat și apă, însă trebuie să știi faptul că acest tratament nu va fi prea blând cu pielea așa că, după ce vei scăpa de miros, va trebui să aplici și o cremă puternic hidratantă.

De asemenea, pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini, mai poți folosi un robot mic de bucătărie sau un mojar cu pistil.

Usturoi
Cum scoți mirosul de usturoi[Sursa foto: Freepik]

Cine nu are voie să consume usturoi

Deși este unul dintre cele mai iubite ingrediente din bucătărie, nu toată lumea are voie să consume usturoi. Persoanele care au probleme de sîngerare sau iau medicamente anticoagulante sunt sfătuite să nu consume usturoi, deoarece poate reduce eficacitatea tratamentului.

În plus, persoanele care au ulcer ori gastrită trebuie să evite consumul de usturoi sau să limiteze cantitatea de usturoi consumată și să consulte medicul în cazul în care încep să se simtă rău.

Citește și: Rugăciunea pe care trebuie să o rostești de Sfântul Ilie 2025: Acesta te ajută să depășești orice obstacol în viață- kanald.ro

Citește și: „Inima mea nu acceptă cât te-ai chinuit pe un pat de spital” Familia tânărului ucis de un luptător K1 își strigă durerea și cere să se facă dreptate- stirilekanald.ro

Usturoi
Usturoi pisat în presă[Sursa foto: Freepik]

Nici persoanele care au afecțiuni hepatice grave nu ar trebui să consume usturoi, deoarece acest aliment poate afecta eficacitatea tratamentului. 

În plus, în cazul unei intervenții chirurgicale, este recomandat să nu consumi usturoi cu cel puțin 24 de ore înainte de operație, deoarece poate crește riscul de sângerare.

Pentru că nu există studii concludente despre consumul de usturoi în timpul sarcinii și alăptării, se recomandă prudență.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

8 de rețete cu quinoa pe care trebuie să le încerci vara asta

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Alertă maximă! A revenit CIUMA! Primul deces înregistrat în ultimii 18 ani! Autoritățile sunt ÎNGROZITE

Bomba zilei în SHOWBIZ! Condiția uluitoare pusă de Călin Geambașu în schimbul renunțării la proces. Ce i-a cerut artistul tatălui său: "Orgoliul încă nu îi permite un gest atât de simplu și firesc"

Eliminare șoc la „Tempting Fortune România”: O palmă l-a costat descalificarea: "Îmi pare rău şi imi cer scuze (…) M-a făcut să-mi pierd controlul…"

Câți bani a câștigat Lucian Viziru din telenovelele românești: „Este vorba de sute de mii”

Lacrimi și durere fără margini la înmormântarea Luizei, tânăra mamă de 24 de ani care a murit după o cezariană: „L-a pupat pe băiețel, i-am făcut și poze. Cu astea am rămas”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies