Cum să-ți păstrezi unghiile intacte

Cum să-ți păstrezi unghiile intacte
Cum să-ți păstrezi unghiile intacte

Haideți să recunoaștem, am mai dat bani la saloane sau fetelor care lucrează independent, de acasă, în speranța că o să ne reziste manichiura 3-4 săptămâni. Mare era durerea când observai prima ciobitură, când îți prindeai unghiile în ușă sau te regăseai în situația în care le ronțăiai.

Dar chiar și cu ce mai mare grijă posibilă, în continuare există mulți factori care pot afecta manichiura și îi pot scurta durata de viață. Așa că, ne simțim datori să-ți oferim la îndemână aceste 22 de sfaturi date de experți pentru byrdie, atât pentru sănătatea unghiilor tale, cât și pentru cea a buzunarului tău.

 

Ce spun experții despre conservarea unghiilor

 

Adriana Lombardi, MD, este dermatolog certificat și fondator al Skin Cancer and Cosmetic Surgery Center of New Jersey (SCCSNJ).

 

Elle Gerstein este un artist de unghii celebru și partener imPRESS care a lucrat pentru clienți precum Blake Lively, Jennifer Lopez și Michelle Williams.

 

1. Nu te zgârci la pregătire

 

Așa cum se spune, „Un gram de protecție valorează cât un kilogram de leac". Același lucru este valabil și pentru unghiile tale. În afară de lucrurile evidente, cum ar fi plombarea și tăierea, manichiurista celebrităților și partenera imPRESS Elle Gerstein subliniază importanța spălării mâinilor înainte de manichiură și a curățării unghiilor cu alcool, nu cu acetonă, scrie https://nailsup.ro/

 

„Acest lucru va îndepărta excesul de uleiuri și te va face să nu mai ai scame", spune ea. Acest lucru permite lacului să se lipească de unghie mai mult timp.

 

2. Ține-le scurte

 

Știm că vă plac foarte mult unghiile lungi, într-adevăr sunt minunate, dar este un lucru dovedit faptul că nu rezistă la fel de bine ca și cele scurte. Unghiile mai scurte sunt mai puțin predispuse să se rupă, să se ciobească și să se exfolieze, așa că optează pentru acest stil atunci când le tai și le aranjezi.

3. Alege-ți cu înțelepciune top coat

 

Alegerea între mat și strălucitor nu e singura întrebare pe care trebuie să ți-o pui atunci când alegi un top coat. Vei dori să optezi pentru o formulă care se mândrește cu rezistență la ciobire, protecție și întărire, și puncte bonus dacă există și o componentă hidratantă.

 

4. Folosește stratul de bază potrivit

 

Știm cu toții că ceea ce este în interior contează, nu-i așa? În timp ce mulși tehnicieni se grăbesc să dea vina pe ojă sau pe top coat pentru problemele lor de manichiură, stratul de bază este la fel de important, dacă nu chiar mai important, și este un pas pe care aceste persoane îl omit cu totul. Utilizând un strat de bază aderent și rezistent, vei prelungi semnificativ durata de viață și aspectul manichiurii tale.)

 

„Această bază cauciucată ancorează orice lac de unghii pentru a-ți prelungi manichiura", spune ea.

 

5. Reaplică-ți stratul superior la fiecare 2-3 zile

 

Contrar credinței populare, top coat-ul nu este un tip de aplicare de tipul „se pune și se uită". La fel ca majoritatea lucrurilor valoroase din viață, necesită întreținere. Pentru cele mai bune rezultate și pentru conservarea manichiurii tale, reaplică-ți top coat-ul la fiecare două-trei zile.

 

 

6. Ai grijă de ciobituri imediat

 

Te-ai uitat vreodată la o unghie ciobită, ți-ai dat ochii peste cap, te-ai enervat și apoi ai uitat complet de ea? Dar dacă te ocupi de cioburi atunci când apar prima dată, te va ajuta să îți păstrezi manichiura în câteva moduri și cu cât îți refaci mai repede unghiile la un aspect uniform, fără defecte, cu atât mai bine. Șansele sunt că, dacă lași așchia să stea, s-ar putea să te decojești și să te alegi cu o manichiură distrusă. De asemenea, repararea ciobiturii va preveni răspândirea și agravarea ei de la sine.

 

7. Folosește mănuși

 

Protejarea mâinilor de apă, de produsele de curățare dure de uz casnic și de orice muncă grea este întotdeauna o idee bună, dar este o parte deosebit de importantă și pentru protejarea ojei tale. Manichiurista celebră Michele Saunders a spus să se evite deteriorarea unghiilor și cuticulelor purtând manusi de cauciuc de calitate ori de câte ori te angajezi într-o lucrare manuală.

 

8. Treci peste baia fierbinte

 

Știi cum te poți pricopsi după ce petreci prea mult timp în piscină sau în baie? Ei bine, gândește-te la ce le face asta unghiilor tale în același timp. Faptul că ești scufundată în apă pentru o perioadă semnificativă de timp poate duce la infiltrarea umezelii sub suprafața ojei, ceea ce poate cauza exfolierea și descuamarea prematură.

 

Dermatologul și fondator al Skin Cancer and Cosmetic Surgery Center of New Jersey (SCCSNJ), Adriana Lombardi, MD, spune că, deși unghiile sunt ferme la atingere, ele sunt „de fapt făcute din mai multe straturi care pot absorbi apa. Scufundarea mâinilor în apă sau băile lungi și fierbinți pot face ca unghiile să se extindă pe măsură ce absorb apa". Apoi, când se usucă, acestea se contractă. Extinderea și contracția pot cauza ciobirea ojei.

 

9. Lasă-le să se usuce corespunzător

 

Așteptarea uscării lacului de unghii este la fel de interesantă ca și cum ai privi cum se usucă vopseaua. Însă nu putem protesta, este un rău necesar dacă vrei să-ți păstrezi manichiura. Știai că majoritatea lacurilor de unghii nu sunt complet uscate decât după aproape o oră de la aplicare? Știu, o informație șocantă. Dacă dorești o mai bună uscare a unghiilor poti folosi o lampa unghii.

 

Deci, chiar dacă se simt uscate la atingere după câteva minute, sau dacă le-ai ținut în uscător pentru perioada de timp recomandată, nu este cu adevărat întărită și așezată pentru o perioadă destul de lungă

de timp după aceea. Ține cont de acest lucru și pășește cu mare atenție cât timp unghiile tale sunt încă umede.

 

10. Alege-ți culoarea cu înțelepciune

 

În timp ce iubim nuanțele vibrante, profunde și întunecate pentru o manichiură de declarație, din păcate, acestea sunt primele care arată creșterea unghiilor, ruperea și ciobirea. Așadar, pentru ca manichiura ta să dureze mai mult timp (sau cel puțin să arate bine pentru mai mult timp) optează pentru culori mai moi, cum ar fi pastelurile și neutrele sau chiar o manichiură french.

 

11. Șterge cu oțet

 

Știai că dacă îți ștergi unghiile goale cu oțet alb vei ajuta la îndepărtarea excesului de uleiuri și servește ca un curățitor natural pre-mani? Șterge fiecare unghie cu oțet pe un tampon de bumbac și lasă-le să se usuce la aer pentru a asigura o bază curată pentru manichiura ta. Apoi, aplicați stratul de bază, oja și stratul de top.

 

11. Vopsește-ți doar unghiile

 

Nu este intenționat, dar uneori, atunci când aplici oja, aceasta va sângera pe cuticule sau pe piele. Încearcă să eviți acest lucru cu orice preț, pentru că, în esență, poate rupe sigiliul dintre ojă și unghie, astfel încât, atunci când se desprinde de pe piele sau cuticule, se va ridica și de pe unghie.

 

12. Nu-ți roade unghiile

 

Acest lucru pare o chestie de la sine înțeleasă, dar este adesea mai ușor de spus decât de făcut. Chiar dacă nu ești o persoană care roade unghiile, mușcarea cuticulelor sau a oricărei pielițe din jurul unghiei poate duce la un dezastru de manichiură, așa că evită să muști sau să îți pui degetele în apropierea gurii. Pentru mulți, a vă mușca unghiile este un obicei nervos subconștient. Cu alte cuvinte, atunci când simțiți nevoia de a face acest lucru, încercați să vă concentrați în schimb asupra respirației (trei inspirații lente, trei expirații). Există, de asemenea, top coat-uri cu gust neplăcut pe care le puteți încerca.

 

13. Rostogolește-te, nu tremura

 

Se pare că este o practică obișnuită să lovești fundul sticlei de lac de unghii în palmă sau să o agiți pentru a obține o culoare uniformă și pentru a scoate și ultima bucățică din sticlă - dar, făcând acest lucru, vei crea bule de aer. Apoi, atunci când aplici oja, chiar dacă bulele pot fi nedetectabile, ele vor face ca manichiura ta să se ciobească mai repede decât ar trebui. În loc să scuturi sau să bați, rostogolește sticla între palme într-un ritm rapid, dar lin.

 

14. Răcorește

 

Ai folosit vreodată un uscător de păr pentru a-ți usca unghiile? Nu o face! Nu este nevoie de căldură pentru a ajuta la procesul de uscare, deoarece aceasta va întârzia uscarea. În schimb, folosește aer rece sau un ventilator la temperatura camerei.

 

15. Scufundă-te în apă cu gheață

 

În loc să fugi cu nerăbdare înainte ca unghiile tale să fie uscate, încearcă, în schimb, această tehnică de uscare rapidă: Umple un bol cu apă cu gheață, scufundă-ți unghiile timp de aproximativ trei sau patru minute, iar când apa începe să se formeze pe suprafața unghiilor, vei ști că ai terminat. Acest lucru va întări, de asemenea, oja mai mult decât o uscare standard la aer. Accelerând timpul de uscare, este mai puțin probabil să le murdărești înainte de a fi gata.

 

16. Înfășoară vârful

 

Când aplici oja, asigură-te că înfășori oja în jurul vârfului, urmând curbura unghiei și terminând ușor sub vârf. Dacă te oprești doar la vârful unghiilor, le lași mai predispuse la așchii și crăpături. Cu toate acestea, prin înfășurare, creați în esență un sigiliu care face manichiura mai greu de deteriorat.

 

17. Șlefuiește-ți unghiile înainte de a aplica oja

 

Slefuirea unghiilor poate ajuta ca oja să adere mai bine, deoarece acționează pentru a îndepărta orice uleiuri naturale care ar putea să interfereze cu un produs. În plus, ajută la sigilarea unghiei după limpezire și creează o bază curată pe care se poate aplica oja.

 

18. Împinge cuticulele înapoi înainte de manichiură

 

Nu numai că împingând cuticulele înapoi, unghia pare mai lungă, dar permite ca oja să se lipească de unghie (mai degrabă decât de cuticule). Rezultatul este o manichiură care durează mai mult, deoarece este mai puțin probabil ca oja să se ridice și să se desprindă.

 

19. Aplică straturi mai subțiri

 

Există un motiv pentru care saloanele de manichiură adaugă adesea o picătură de acetonă la o sticlă de lac de unghii: face ca oja să fie mai ușor de aplicat și (în mod contra-intuitiv) ajută manichiura să dureze mai mult. Asta pentru că o consistență mai subțire este mai puțin probabil să se aglomereze și să se ridice de pe unghie.

 

20. Fii blândă cu vârfurile tale

 

Poate părea de bun simț, dar Gernstein ne amintește că mâinile tale proaspăt vopsite ar trebui tratate ca „bijuterii, nu ca instrumente". Ea recomandă să folosești un cuțit pentru a deschide o cutie de suc, mai degrabă decât vârfurile tale și să eviți să speli vasele de mână, folosind în schimb mașina de spălat vase, dacă ai așa ceva, bineînțeles.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies