Pudră de fixare vs. Spray de fixare. Care este cel mai bun produs?

pudra de fixare vs spray de fixare

Pudră de fixare vs. Spray de fixare

Machiajul trebuie cu siguranță fixat astfel încât să dureze mai mult. Însă știați ce puteți alege dintre o pudră sau un spray de fixare?

Aflați din rândurile următoare ce alegere puteți face, dintre o pudră de fixare și un spray de fixare.

 

Ce este o pudră de fixare

Este disponibil în două forme: liber și presat, iar aplicarea sa necesită o perie sau un puf. Pudra liberă este mai fină și conține ingrediente precum silicea și talcul, care oferă o acoperire ușoară și absorb uleiul.

Prin urmare, este o opțiune excelentă pentru controlul uleiului și este ideal pentru persoanele cu ten lichid sau gras.

Pulberea presată este mai ușor de utilizat, deoarece este semisolidă. Pudra de întărire ajută la menținerea fondului de ten în loc să se desprindă. Reduce strălucirea pentru un aspect semi-mat sau de lungă durată. Poate fi ușor nuanțat pentru a se potrivi cu nuanțele pielii sau translucid sau abia strălucitor pentru a păstra textura naturală a pielii.

În plus, pudra de fixare creează o pânză netedă care permite aplicarea fără probleme a altor produse. În concluzie, pudra de fixare sau aerograful ar trebui să fie produsul preferat dacă doriți un finisaj mat. Este mai potrivit pentru pielea normală sau grasă, precum și pentru cei care se confruntă cu probleme de șifonare și crăpare.

Citește și: Cum să îndepărtezi rujul mat

Pudră de fixare vs. Spray de fixare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum poți obține o privire pătrunzătoare cu ajutorul unui creion de ochi alb. 5 moduri de a purta creionul de ochi alb

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sfaturi profesionale

Deoarece sunt ideale pentru pielea grasă, alegeți o pudră de fixare care conține amidon de porumb, silice.

O pudră de fixare este diferită de o pudră de finisare, care este de obicei folosită după pudra de fixare pentru a controla strălucirea și pentru a acoperi porii și liniile de sub ochi. Amintiți-vă că pudra de fixare este mai bună decât spray-ul de fixare dacă aplicați fond de ten sau corector.

Pudră de fixare vs. Spray de fixare[Sursa foto: freepik]

Ce este un spray de fixare

Spre deosebire de pudra de fixare, care funcționează doar pe anumite zone, spray-ul de fixare este un spray cu ceață fină care vă ajută să vă fixați machiajul complet într-o singură mișcare.

Este prezentată o imagine a setării spray-urilor. Spray-ul de fixare poate fi aplicat pe toată pielea, mai degrabă decât doar pe față după aplicarea machiajului. Poate fi aplicat înainte de a aplica machiajul finit pe toată fața și decolteu. Oferă un finisaj ușor, asemănător pielii, fără a se infiltra ca o pudră în porii pielii. În funcție de produsul pe care îl alegeți, spray-ul de fixare poate oferi finisaj mat.
Poate fi folosit și pentru a face iluminatorul mai puternic.

spray de fixare
Pudră de fixare vs. Spray de fixare[Sursa foto: freepik]

Sfaturi profesionale

Pentru pielea uscată, folosiți pudra umectantă, deoarece etanșează umezeala și creează un aspect mai moale și mai texturat. În schimb, pudra iluminatoare conține particule micro-fine care reflectă lumina, ceea ce vă poate face fața mai strălucitoare. Pentru un ten gras, folosiți un spray de fixare care conține aloe vera, hamamelis și apă de trandafiri pentru a elimina uleiul.

Poți alege și pudra matifiantă, care oferă un aspect mai moale fără strălucire.

pudra de fixare
Pudră de fixare vs. Spray de fixare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Cum se folosește pudra de fixare

Aplicați puțină pudră de fixare pe față sau complet. După ce ați aplicat fondul de ten, corectorul, fardul de obraz sau orice alt produs de machiaj pentru față, trebuie să utilizați pudra de fixare. Alegeți un mic puf de machiaj sau o perie moale cu un capăt conic. Acest lucru va garanta o aplicare uniformă și orientată. Pentru a îndepărta excesul de produs, învârtiți pensula în pulbere și atingeți recipientul cu pulbere. Aplicați cu mișcări ușoare de batere, în special pe părțile laterale ale nasului, sub ochi și zona T, deoarece aceste zone sunt expuse la acumularea de ulei. În loc să frecați sau să amestecați, asigurați-vă că rulați și apăsați. Concentrați-vă pe frunții, bărbia, gura și părțile laterale ale nasului într-o formă „V” răsturnată. Alegeți o perie pentru pudră plată pentru a o aplica pe toată fața. Dacă este necesar, pudrați ușor cu pulbere de finisare.

pudra de fixare sau spray de fixare
Pudră de fixare vs. Spray de fixare[Sursa foto: freepik]

Cum se utilizează spray-ul de fixare

Pentru a obține un finisaj impecabil pe termen lung, iată câteva modalități de a folosi spray-ul de fixare: Aplicați apoi întregul machiaj, inclusiv ruj și creion de ochi, fond de ten și corector. Aplicați spray-ul cu atenție. Spray-ul trebuie plasat la aproximativ 8 cm de față. Când utilizați spray-ul de fixare, asigurați-vă că nu este stropit, ci doar o aburire ușoară. Pulverizați pe frunte și centrul feței în timp ce închideți ochii. Pulverizați pe gât, bărbie și părțile laterale ale feței. Așteaptă să se usuce. Este gata apoi. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

ce alegi dintre o pudra si un spray de fixare
Pudră de fixare vs. Spray de fixare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

De ce se usucă tenul? Diferența dintre tenul uscat și deshidratat

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies