De ce se usucă tenul? Diferența dintre tenul uscat și deshidratat

De ce se usucă tenul? Diferența dintre tenul uscat și deshidratat
De ce se usucă tenul

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre tenul uscat și tenul deshidratat!

Femeile se confruntă adesea cu pielea uscată, fiind o problemă comună. Află din rândurile următoare cum poți recunoaște tenul uscat și deshidratat!

De ce se usucă tenul, de fapt

De ce se usucă tenul[Sursa foto: freepik]

Pielea uscată apare din cauza lipsei de ulei în piele, iar acest lucru este adesea cauzat de genetică, însă poate fi agravat de factori interni și externi. Uscăciunea tenului este temporară și este cauzată de temperaturile extreme calde sau reci, cât și timpul petrecut în plus în dușul cu aburi.

De asemenea, produsele dure de îngrijire a pielii care îndepărtează prea mult ulei pot duce la pielea uscată, la fel ca afecțiunile medicale, stilul de viață, hormonii și procesul natural de îmbătrânire. Însă, dacă acestea nu au un tip de piele uscată în mod natural, este foarte probabil ca ceea ce consideră ele a fi piele uscată, să fie de fapt piele deshidratată.

Citește și: Cele mai bune modalități de a aplica machiajul pe pielea uscată pentru o strălucire de lungă durată

Diferența dintre tenul uscat și deshidratat

De ce se usucă tenul[Sursa foto: freepik]

Este bine de știut faptul că uscăciunea și deshidratarea tenului pot arăta și chiar simți similar, însă sunt două lucruri foarte diferite. Mai exact, pielea uscată apare din prea puțin ulei, în timp ce pielea deshidratată se datorează lipsei de apă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Atunci când femeile se gândesc la pielea uscată, pot asocia acest tip de piele cu producția insuficientă cronică de sebum sau ulei. Mai mult decât atât, aceasta vine la pachet cu mâncărime sau senzația de strângere. Gravitatea acestor simptome poate fi afectată de factori de mediu, mai precis vremea, și sunt adesea mai grave iarna.

De ce se usucă tenul[Sursa foto: freepik]

Pielea deshidratată se referă la cantitatea de apă din piele, deoarece pielea sănătoasă conține aproximativ 30% apă, care este esențială pentru a menține structura, puterea și rezistența pielii.

Astfel, când pielea pierde prea multă apă, devine deshidratată.

Cu toate astea, simptomele pielii deshidratate și uscate sunt, de cele mai multe ori, similare și pot include asprime sau o pierderea elasticității.

Citește și: 6 moduri simple de a folosi uleiul de arbore de ceai pentru a elimina punctele negre

Ce să faci dacă ai tenul uscat

De ce se usucă tenul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Așadar, pielea uscată poate fi gestionată cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase de îngrijire a pielii și o rutină de îngrijire adecvată.

Iată care este aceasta!

Hrănește și protejează bariera cutanată

În momentul în care bariera cutanată este compromisă, aceasta devine mai puțin eficientă în a-și îndeplini funcția. Astfel, rezultatul poate fi pierderea excesivă de apă, care provoacă deshidratarea pielii, sensibilitate crescută și iritații recurente. Pentru a proteja bariera cutanată, se recomandă utilizarea tratamentelor bogate în antioxidanți, special concepute pentru a fortifica și hrăni pielea femeilor de pretutindeni.

Folosește cremă pentru ochi

De ce se usucă tenul[Sursa foto: freepik]

De asemenea, zona din jurul ochilor are o piele mai subțire și mai predispusă la uscare decât restul feței. Din cauza nivelului scăzut de uleiuri, această parte a pielii este mai susceptibilă la riduri de sub ochi, linii fine și cearcăne. Însă, pentru ca femeile să evite uscăciunea de sub ochi, folosirea unei creme hidratante pentru ochi este absolut necesară.

Abordează semnele deshidratării cu formule anti-îmbătrânire

Din nefericire, multe dintre semnele evidente ale pielii deshidratate sunt legate de îmbătrânirea prematură. Acest lucru se explică prin faptul că pielea deshidratată își pierde elasticitatea și devine mai puțin capabilă să revină la forma inițială după mișcări repetitive, mai exact încruntarea sau zâmbetul. Creșterea nivelului de hidratare prin folosirea produselor anti-îmbătrânire poate contribui la diminuarea unor astfel de simptome, dând pielii un aspect mai tânăr și revigorat.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cele mai bune modalități de a aplica machiajul pe pielea uscată pentru o strălucire de lungă durată

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

Cum l-a cunoscut Anamaria Prodan pe Ronald Gavril și care au fost reacțiile când cei doi și-au afișat relația. “Eu cred foarte mult în destin.”

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies