Pentru că masca direcționează o mare parte a aerului cald expirat în sus, acolo unde intră în contact, se produce abur și astfel reduce vizibilitatea, fapt ce poate duce inclusiv la accidente.
Ochelari de vedere cu masca de protectie[Sursa foto: Unsplash]
Cum purtăm măștile de protecție fără să se aburească ochelarii
Prima variantă este folosirea unei soluții speciale antiaburire. Din păcate, pentru multe persoane poată părea o soluție nu tocmai comodă, mai ales că aceste soluții pot ajunge să coste chiar și 50-60 de lei.
O altă metodă este numită „metoda șervețelului”. Mulți japonezi aleg să plieze o bucată de șervețel în formă de dreptunghi, pe care o plasează în vârful măștii, susținând că umiditatea va fi absorbită. Însă, această metodă nu s-a dovedit practică.
De asemenea, alte persoane au încercat să scape de această problemă făcând găuri măștii în zona obrajilor. Însă, nu este o soluție sănătoasă, deoarece din cauza găurilor făcute, ne expunem bacteriilor și virusurilor, iar eficiența măștii scade în mod considerabil.
Metoda sapunului
„Imediat înainte de a purta o mască de față, spălați ochelarii cu apă cu săpun și scuturați excesul.
Apoi, lăsați ochelarii să se usuce sau uscați ușor lentilele cu un țesut moale", scriu cei de la Life Hacker, potrivit peroz.ro.
Este bine de precizat că săpunul trebuie să fie un săpun simplu, fără particule abrazive care ar putea strica lentilele.