Cele mai multe deserturi delicioase se prepară cu frișcă. Chiar dacă putem cumpăra frișcă din magazine, aceasta nu se compară cu cea făcută în casă cu ingrediente naturale.
Mai jos poți afla cum se bate frișca, care este cea mai bună smântână pentru aceasta, dar și ce fel de zahăr se folosește. Vei afla câteva trucuri utile pentru a obține frișca perfectă.
Citește și: Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!
Cum se prepară cea mai bună frișcă
În primul rând, este foarte important să alegem cea mai bună smântână pentru frișcă. Dacă folosim smântână din comerț trebuie să știm că aceasta trebuie să fie cât mai proaspătă și să aibă cel puțin 30% grăsime.
Dacă folosim smântână de casă, și aceasta trebuie să fie proaspătă. Este bine de știut că cea mai bună frișcă iese cu smântână naturală, de la țară, care nu a fost procesată în niciun fel.
Temperatura smântânii
Smântâna pe care urmează să o batem trebuie să fie rece, asta pentru a obține o frișcă ca la carte. Dacă temperatura acesteia este prea ridicată, frișca nu se va întări sau se va tăia. În concluzie, înainte de a te apuca să bați frișca, lasă smântâna la rece până ajunge la o temperatură de 5-6 grade Celsius.
Chiar și bolu l în care se bate smântâna trebuie să fie rece.
De aceea, majoritatea gospodinelor pun și bolul la frigider înainte de a se apuca de treabă. Atât bolul, cât și ustensilele pentru bătut frișca trebuie să fie curate și uscate.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum să bați frișca corect
Se începe prin a bate smântâna cu o viteză mică, iar apoi se mărește la treapta maximă a mixerului.
În același fel se procedează și dacă folosim un tel. Smântâna nu trebuie să fie bătută prea mult deoarece se va transforma în unt.Citește și: Ingredientul care ajută cozonacul să crească. Nu este vorba despre drojdie
Întăritorul
Dacă doriți să folosiți frișca pentru a orna diverse torturi sau prăjituri, trebuie să folosiți un întăritor.
Se pune apoi gelatina într-un ibric și se încălzește ușor la foc mic, timp în care se amestecă continuu până se dizolvă complet. Este foarte important să precizăm că gelatina nu se fierbe, ci doar se încălzește puțin.
Puteți cumpăra din magazine un întăritor special pentru frișcă, în cazul în care nu vreți să vă complicați cu cel preparat din gelatină.
Care este zahărul care se folosește la frișcă
Zahărul folosit este foarte important pentru a obține frișca perfectă. Pentru îndulcire trebuie să folosim doar zahar pudră din comerț. În ceea ce privește cantitatea, la 1l de frișcă se vor pune 100g de zahăr pudră.
Ce putem face cu frișca tăiată
Dacă vom ține cont de cele menționate mai sus, frișca nu se va tăia. Aceasta se poate tăia doar dacă smântâna a fost caldă, bătută în exces sau de proastă calitate.
Frișca tăiată nu se mai poate repara, dar se poate folosi în alte moduri. Aceasta se poate pune la scurs, obținându-se astfel unt de casă sau poate fi utilizată și la un aluat.
Citește și: Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească. Trucul este util pentru toate gospodinele