Cum să îți păstrezi pălăria curată pe tot parcursul anului

cum sa iti pastrezi palaria curata
Cum să îți păstrezi pălăria curată pe tot parcursul anului

Deși poate că ești purtător ocazional de pălării, trebuie să știi faptul că acestea necesită o îngrijire aparte.

Întregul proces de curățare, atunci când vine vorba despre o pălărie, este unul atât pe simplu, însă pe atât de migălos, fiind nevoie să se țină cont de anumiți pași și indicații, astfel încât să nu îi fie deteriorat materialul, într-un mod sau altul.

Înainte de toate, trebuie să existe un proces de pre-curățare

Pentru a avea grijă de pălăria ta și a nu o deteriora, este important să o inspectezi înainte de curățare.

Începe prin a folosi o perie moale pentru a îndepărta praful zilnic, astfel pălăria va rezista mai mult în timp. Este esențial să verifici atent întreaga suprafață pentru a observa dacă sunt zone murdare care au nevoie de o curățare suplimentară. Dacă petele sunt adânc înfipte în fibrele pălăriei, va trebui să acorzi mai multă atenție atunci când le cureți. Asigură-te că îți pregătești bine pălăria pentru curățare și tratează cu grijă zonele delicate pentru a nu o strica.
Curățarea regulată și corectă ajută la păstrarea formei și aspectului pălăriei, oferindu-i o durabilitate mai mare. Fii atent la detalii și evită să folosești produse care pot deteriora materialul.

Citește și: Top 5 culori de genți care se potrivesc cu orice

parcursul anului
Cum să îți păstrezi pălăria curată pe tot parcursul anului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Top 4 cauze ale pielii obosite și cum să o remediezi

Proces de curățare propriu-zis

Pasul 1: Folosește bandă de ambalaj pentru scame

Primul pas în curățarea pălăriei tale este să îndepărtezi scamele și praful. Pentru a face asta, trebuie să iei o bandă de ambalaj, mai largă și să folosești partea lipicioasă.

Înfășoară banda în jurul pălăriei, astfel încât orice murdărie, praf, scame sau chiar păr de animale să se lipească de ea. În momentul în care scoți banda de pe pălărie, vei observa că aceasta este curată, fiind o metodă rapidă și eficientă de a-ți menține pălăria curată, mai des.

Pasul 2: Curăță cu o pensulă

Dacă nu ai bandă de ambalaj sau preferi o metodă mai simplă, poți folosi o pensulă moale pentru a îndepărta praful sau murdăria de pe pălărie.

În cazul în care murdăria este mai persistentă, folosește o perie dură, important este să folosești peria întotdeauna într-o singură direcție, urmând liniile naturale ale pălăriei, pentru a menține forma pălăriei. Pentru a-i oferi un aspect uniform și curat, perierea regulată poate preveni acumularea de murdărie și va face pălăria să arate întotdeauna fresh.

Pasul 3: Folosește șmirghel pentru pete

Dacă pălăria ta are pete mai adânci sau mai greu de îndepărtat, șmirghelul poate fi o soluție eficientă.

Însă, trebuie să fii foarte atent când folosești șmirghelul, deoarece aplicat incorect poate deteriora materialul. Folosește-l cu mișcări ușoare, în direcție dreaptă, pentru a elimina petele, dar și uleiul acumulat pe suprafața pălăriei și praful care s-a adunat în timp. Este important să aplici șmirghelul cu răbdare.

Citește și: Lia este pusă la zid de băieții din „Casa Iubirii”. Incredibil ce acuzații îi sunt aduse concurentei: „Nu-mi vine să cred!”- kanald.ro

Citește și: Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi- stirilekanald.ro

palaria
Cum să îți păstrezi pălăria curată pe tot parcursul anului[Sursa foto: freepik]

Pasul 4: Curățarea cu apă

În cazul în care pălăria este destul de murdară și alte metode nu au dat rezultate, poți încerca să o clătești cu apă. Deși majoritatea pălăriilor sunt impermeabile, este recomandat să le speli cu apă rece, nu fierbinte. Nu pune niciodată pălăria în mașina de spălat, deoarece poate să-și piardă forma. După ce o clătești bine, las-o să se usuce.

Pasul 5: Uscare și finisare

După ce ai curățat pălăria, las-o să se usuce, însă în mod natural, într-un loc răcoros și uscat. După ce s-a uscat complet, folosește din nou o perie moale pentru a îndepărta orice resturi rămase pe suprafața sa. Dacă vrei să adaugi un plus de îngrijire, poți utiliza puțin săpun delicat în apă atunci când o cureți. Nu uita, însă, să nu o usuci niciodată sub lumina directă a soarelui, deoarece aceasta poate deteriora materialul sau îi poate schimba culoarea. Cu acești pași simpli și eficienți, pălăria ta va arăta mereu ca nouă și va fi pregătită pentru a o purta.

palaria curata
Cum să îți păstrezi pălăria curată pe tot parcursul anului[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Top 4 cauze ale pielii obosite și cum să o remediezi

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cătălin Dobrescu, nemulțumit de viitoarea soție? Ce îi reproșează fostul soț al Oanei Radu

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Accident mortal în Prahova! Două persoane au murit pe loc după ce s-au izbit cu autoturismul de un cap de pod

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies