Cum să îți faci PIZZA de dietă. "Pizza e ok! Văd tot mai des persoane care încadrează pizza la categoria fast-food şi o pun pe lista neagră a alimentelor de care trebuie să te fereşti"


Află cele mai ușoare rețete de pizza, pe care le poți prepara chiar dacă ești la dietă.


In articol:

Dacă sunteți la dietă, dar aveți o poftă de pizza de nestăpânit, trebuie să știți că există o variantă sănătoasă, pe bază de făină integrală. Gustul este extraordinar, blatul fiind extrem de parfumat și de gustos. De asemenea, acest preparat este bogat în vitamine, minerale și fibre, fiind adesea integrat de nutriționiști în diete.

Pizza cu făină integrală

Cum să îți faci pizza de dietă

Citeste si: Cum faci cele mai rapide paste carbonara! Sunt gata in 10 minute

Ingrediente pentru pizza cu făină integrală

  • 400 g faina integrala biologica
  • 200-210 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 10 g drojdie uscata/25 g drojdie proaspata

Ingrediente pentru topping pizza

  • 1 conserva SunFood rosii decojite (400 g)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • oregano dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline

Citeste si: Cum se prepară acasă lipiile libaneze. Rețetă și mod de preparare

Mod de preparare blat pizza

  • Amestecați făina cu drojdie uscată (dacă veți folosi drojdie proaspătă, trebuie să știți că aceasta trebuie dizolvată în apă călduță, în care va trebui să adăugați o linguriță de zahăr).
  • Turnați în centrul făinii apă călduță și adăugați o linguriță de zahăr (nu trebuie să fie fierbinte, dar nici foarte rece), apoi începeți să frământați. Când aluatul începe să capete consistență, puteți să adăugați sarea dizolvată într-o linguriță de apă călduță.
  • Frământați până obțineți un aluat elastic. În cazul în care aluatul cere mai multă făină, trebuie să mai adăugați o lingură și să frământați până când observați că aluatul începe să nu se mai lipească de mâini.
  • Puneți aluatul într-un vas și lăsați-l la dospit într-un loc călduț, timp de 45-60 minute.

Citeste si: Cea mai simplă rețetă pentru Lahmacun. Un preparat turcesc delicios!

Mod de preparare topping pizza

  • Puneți roșiile tăiate în bucăți mici într-o tigaie antiaderentă, adăugați un cățel de usturoi întreg, zahăr, sare și oregano.
  • Căliți ingredientele timp de 2-3 minute, stingeți focul și lăsați-le la răcit.
  • Înlăturați usturoiul și pasați ingredientele cu furculița, dar dacă doriți să obțineți un sos foarte fin, puteți folosi blenderul.

pizza cu faina integrala

Citeste si: DIETĂ. Cum să mănânci sănătos, în funcţie de zodie. Rețeta miraculoasă pentru toți nativii horoscopului

Mod de preparare pizza cu făină integrală

  • După aproximativ 45-60 de minute, aluatul își va dubla volumul.
  • Tapetați tava cu hârtie de copt trecută prin apă(trebuie stoarsă foarte bine) si rasturnați aluatul. Întindeți-l pe întreaga suprafață a tăvii și apoi lăsați-l să dospească aproximativ 30 de minute.
  • Intindeți sosul de roșii pe toată pizza, presărați oregano si stropiți-o cu 2 lingurițe de ulei de masline.
  • Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp 15 minute.

Citeste si: Pizza dulce cu ciocolată. Cum faci această ultimă găselniță a cofetarilor

Pizza cu blat de conopidă

INGREDIENTE:

  • 1 cap de conopida, taiat in bucati mici
  • 2 cesti de mozzarella rasa impartite in doua parti
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 oua

Pentru topping:

  • sos de pizza
  • salam pepperoni
  • ciuperci
  • busuioc proaspat, tocat
  • sau orice ingrediente prefer

Citeste si: //NOTEAZĂ// La ce temperatură se coace pizza. Află secretele pentru o pizza

Mai ai nevoie de:

  • oala sau tigaie incapatoare, din doua parti (eu am setul acestacare include si un steamer)
  • paleta de cartofi piure
  • tava de copt pizza (eu o am pe aceasta)
  • rotita de pizza

INSTRUCTIUNI:

  • Incălziți cuptorul la 200°C
  • Gătiți conopida în aburi până devine moale și fragedă
  • Pisați cu o paletă de piure
  • Adăugați jumătate din mozzarela, parmezan si condiment, apoi amestecați bine.
  • Adăugați ouăle și amestecați până se omogenizează.
  • Asezați aluatul în tava de copt, gros de aproximativ 1 cm.
  • Lăsați-l la copt timp de 20 de minute, până când marginile încep să devină aurii.
  • Scoateți din cuptor preparatul și adăugați sosul, mozzarela și topping-urile.
  • Așezați din nou pizza în cuptor și lăsați-o timp de 8-10 minute până se topește mozzarela.
  • Presărați busuioc tocat, tăiați felii pizza și serviți-o caldă.

 

Ce spun medicii nutriţionişti despre consumul de pizza

"Pizza e ok! Văd tot mai des persoane care încadrează pizza la categoria fast-food şi o pun pe lista neagră a alimentelor de care trebuie să te fereşti. Nu vreau să ne întrebăm dacă e bine sau dacă avem voie să mâncăm o felie de pizza! Dacă la paste putem să "greşim" punând mult ulei, sos de brânză, costiţă sau smântână, pizza ne fereşte de exagerări: un blat subţire de pâine pe care pui

CÂTEVA bucăţi de şuncă, salam, peste, ciuperci, legume şi brânză. Am putea spune că pizza e chiar mai "săracă" decât un sendviş în care poţi tăia caşcavalul şi mezelurile în felii groase. Pizza conţine multă pâine, spun gurile rele, dar pâinea e mai puţin periculoasă pentru silueta faţă de alte alimente bogate în grăsimi. Apoi vine problema cantităţii. Nu pizza îngraşă, ci MULTĂ pizza sau NUMAI pizza mâncată la orice masă.

Dacă rămâneţi în dimensiunile unei farfurii de 20 cm şi alegeţi pizza cu blat subţire e alimentul OK pentru masa de prânz. Avem nevoie de energia din glucide care să ne ţină de foame toată ziua:) Pizza e mâncarea iubită de toată lumea, inclusiv de copiii cărora nu le plac legumele. Persoanele care fac munca fizică au în ea o sursă excelentă de energie pentru muşchi. Tinerii pot şi ei apelă la pizza ca soluţie rapidă şi sănătoasă de alimentaţie. Consumată cu moderaţie este o alegere practică pentru o masă echilibrată nutriţional. Nu aveţi cum să greşiţi atunci când mâncaţi o felie de pâine cu puţină brânză şi sos de roşii! Cantitatea este cea care face diferenţa şi nu e pizza de vină dacă noi o consumăm în exces. Singura scuză pe care o avem este că, într-adevăr, este delicioasă.", a explicat Mihaela Bilic (medic nutriţionist).


Abonează-te pe

Citește și:

Dieta cardiologilor, explicată. Cine a inventat-o și ce eforturi presupune

Ojă semipermanentă: Modele de unghii 2022

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință

Trei rețete pe care le poți face cu mămăliga care s-a răcit

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Bogdan Mocanu. „Am lucrat în câteva saloane, făceam tatuaje, tundeam”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri