Cum să îţi faci must, la tine acasă. Cea mai simplă reţetă pentru băutura preferată a românilor la început de toamnă


Cum să îţi faci must, la tine acasă. Cea mai simplă reţetă pentru băutura preferată a românilor la început de toamnă

Mustul este băutura preferată a românilor la început de toamnă. Iată cum puteți prepara această licoare la voi acasă, chiar dacă locuiți la bloc.


In articol:

Nu există toamnă fără un pahar de must roșu, limpede și dulce. Încă de când eram mici, ne-am obișnuit cu această băutură, care, pe lângă faptul că este delicioasă, este și extrem de sănătoasă pentru organism. Mustul reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, tratează constipația și ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Cea mai simplă rețetă de must

Cei care au avut sau încă au bunici la țară știu cu siguranță cum se prepară mustul. Există câteva procedee specifice, pentru ca această băutură să iasă perfect, atât la gust, cât și în ceea ce privește consistența și culoarea. Mustul trebuie să fie limpede, puțin acrișor și să fie roșu închis. Parcă v-am făcut poftă, nu-i așa?

Dacă nu aveți posibilitatea să faceți must la curte, nu vă supărați! Puteți consuma în continuare această băutură, chiar dacă locuiți la bloc. Iată cum se prepară mustul acasă:

În primul rând, mergeți să cumpărați struguri de la țărani. Aveți grijă să fie cât mai dulci. Nu este nevoie ca ciorchinele sau boabele să fie cât mai mari. Nu asta este important atunci când preparați must.

Spălați foarte bine strugurii când ajungeți acasă și culegeți fiecare boabă în parte de pe ciorchine. După aceea, puneți toate bobițele într-un storcător de fructe. Când ați terminat de stors strugurii, strecurați sucul printr-o sită cât mai fină.

La final, zeama rezultată nu trebuie să aibă sâmburi sau pielițe. După doar câteva ore, veți observa că sucul va începe să fermenteze puțin. În mai puțin de o săptămănă, concentrația de alcool va ajunge la 4%.

Cum păstrezi mustul toată iarna

Dacă vă doriți să beți must și peste câteva luni, există câteva procedee prin care îl puteți conserva, astfel încât să nu se transforme în vin. Prima metoda este una fără absolut niciun fel de conservant, deci 100% naturală.

Puneți mustul la fiert într-o oală. Veți observa că va face o spumă, pe care trebuie să o îndepărtați de fiecare dată cu o spumieră. După aproximativ o oră, luați oala de pe foc și turnați mustul, cât este fierbinte, în sticle. Capacele sticlelor trebuie să fie foarte bine închise. Înveliți sticlele cu prosoape, astfel încât să rămână la căldură până a doua zi.

O altă variantă prin care puteți conserva mustul este să folosiți aspirină. Aveți nevoie de o tabletă de aspirină netamponată pentru fiecare litru de must. Puneți aspirinele într-un singur litru de must, imediat după ce a fost stors. După aceea, puneți-l la fiert. Când este gata, turnați-l peste restul sucului de struguri și amestecați bine.

Dacă vreți să folosiți conservant, mustul se va păstra pentru mai mult timp. Vă trebuie un gram de conservant pentru fiecare litru de must. Veți proceda ca și în cazul aspirinei. Puneți conservantul într-un singur litru de must și apoi puneți vasul pe foc. Când ajunge la temperatura de fierbere, luați-l de pe foc și turnați-l peste restul sucului de struguri.

Dacă este consumat în cantități moderate, mustul aduce foarte multe beneficii organismului. Este bogat în vitaminele A, B1, B2 și vitamina C și conține și minerale. Ajută la detoxifiere, combate retenția de apă și întărește sistemul imunitar.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

CITEȘTE: La cât timp se curăță ACVARIUL

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri