Ce nu se poate mânca cu mâna

Ce nu se poate mânca cu mâna
Ce nu se poate mânca cu mâna

Când ne aflăm la masă într-un restaurant trebuie să ținem cont de anumite reguli pentru a nu ieși în evidență! Află ce nu se poate mânca cu mâna, conform bunelor maniere.

Există foarte multe preparate care ne pot pune în dificulatate, mai ales atunci când ne aflăm într-un cadrul formal, cum ar fi la restaurant. Cu toate că unele alimente pot fi consumate mult mai ușor folosind mâna, trebuie să știm că în multe situații acest lucru nu contravine bunelor maniere. Descoperă ce reguli ar trebui să respecți cu sfințenie pentru a da dovadă de un comportament adecvat atunci când servești masa la restaurant.

Înainte de a servi orice fel de mânacre, este recomandat să vă puneți pe genunchi un șervețel. Atunci când îl folosim trebuie să tamponăm gura, iar după ce am terminat masa, șervetul se pune alături de farfurie, dar fără să îl împăturim.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se poate mânca de post

Ce nu se mananca cu mana
Ce nu se mananca cu mana[Sursa foto: PixaBay]

Ce nu se poate mânca cu mâna

Dulceața sau mierea nu se mănâncă, niciodată, direct din borcan sau din vasul în care se află. Fiecare persoană de la masă trebuie să își pună în farfurie atât cât dorește, utilizând o linguriță.

Castraveții murați și gogoșarii. Murăturile, gogoșarii și castraveții murați trebuie serviți obligatoriu cu furculița proprie. În cazul gogonelelor, de exemplu, se acceptă servirea cu mâna.

Conform bunelor maniere, nu se mușcă din murături. 

Peștele se servește într-un mod diferit de celalalte tipuri de carne. Pentru acesta este nevoie de tacâmuri speciale, mai exact o furculiță de mici dimensiuni și un cuțit cu o formă menită să ajute la tranșarea și dezosarea peștelui. Oasele pe care le-am luat deja trebuie scoase cu furculița apropiată de buze, iar mai apoi cu ajutorul a două degete.

Carnea de pasăre nu se servește cu mâna! Aceasta este adusă la masă gata tranșată și pregătită pentru consum.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pastele. În cazul în care la masă se aduce un bol de mari dimensiuni în care se află mai multe porții, va trebui să vă serviți cu o cantitate rezonabilă.

După ce v-ați pus în farfurie, acestea pot fi servite răsucindu-le cu furculița. După moda italiană, la comanda unui astfel de meniu veți primi și o lingură, care ajută la servirea acestora.

Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii are o felie de PIZZA

Ce mancare nu se mananca cu mana
Ce mancare nu se mananca cu mana[Sursa foto: PixaBay]

Ouăle fierte în coajă se servesc, de regulă, dintr-un suport special, fixat adesea pe o farfurie mai mică.

Se sparge coaja din vărf și se îndepărtează mai apoi cu o linguriță.

Pepenele roșu și galben. Dacă este servit cu coajă, sub formă de felie, acesta trebuie obligatoriu consumat cu furculița și cuțitul. Pulpa pepenelui se taie pe deasupra, formând cubulețe astfel încăt să poată fi luate cu furculița.

Icrele. Dacă icrele se servesc în castronaşe ne vom pune în farfurie cu linguriţa o cantitate mică pentru a ne face sandviciurile proprii.

Puse pe rondele mici de pâine prăjită și unse cu unt, icrele se pot consuma cu mâna.

Mezelurile se curăță de coajă cu ajutorul furculiței și cuțitului în propria farfurie.

Citeste si: CITEȘTE: La ce este bun bicarbonatul de sodiu

Citește și: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Ce se mananca cu mana
Ce se mananca cu mana[Sursa foto: PixaBay]

Ce se poate mânca cu mâna

Căpșunile. Dacă nu sunt servite în felii, acestea pot fi consumate direct cu mâna.

Bacon. În cazul în care bacon-ul este servit în variantă crocantă și nu există pericolul de a vă murdări cu grăsime, se acceptă să îl ridicați și să îl mănâncați cu mâna. Nu este indicat să încercați să îl tăiați cu un cuțit, căci există riscul de a se sfărâma în bucăți foarte mici.

Sparanghelul poate fi mâncat cu mâna în cazul în care nu este acorperit cu sos sau pregătit în așa fel încât să fie foarte moale. Acesta se poate mânca și cu furculița și cuțitul, însă ar putea fi servit și cu mâna fără a încălca regulile bunelor maniere.

Cartofii. Potrivit bunelor maniere, cartofii fierți nu se taie cu cuțitul și nici nu este indicat să fie zdrobiți în farfurie cu furculița.

Alimentele care pot fi mâncate cu mâna sunt, de asemenea, și biscuiții, fursecurile, strugurii, cireșele, caisele și alte fructe din aceeași categorie.



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Cât timp se fierbe orezul

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies