Cum se prepară corect murăturile. Ce sfaturi au bucătarii


Luna aceasta a început sezonul în care cele mai multe gospodine își aprovizionează cămara, pentru la iarnă. Chiar dacă prepararea murăturilor nu este atât de complicată, există totuși câteva reguli de bază pe care trebuie să le urmați, dar și câteva trucuri, pentru ca legumele murate să fie gustoase.


In articol:

Murăturile reprezintă o variantă foarte bună pentru a fi servită alături de diverse tipuri de carne.

Secrete pentru prepararea corectă a murăturilor. Sfaturi de la un celebru bucătar

cum sa nu faca flori muraturile

Ce trebuie să faci ca murăturile să nu aibă floare

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cu ce se ung borcanele cu murături, pentru un gust aparte. Care este trucul miraculos

În cazul acestui preparat, există multe rețete folosite români pentru a păstra legumele pentru sezonul rece, fie în oțet sau în saramură. Cu toate acestea, cea mai cunoscută modalitate este murarea. Însă, pentru ca legumele pe care le alegeți să își păstreze savoarea mai mult timp, este necesar să respectați câteva reguli.

Înainte de toate, legumele trebuie spălate foarte bine. Un truc bun de știut este că adăugarea unui săculeț din pânză rară, umplut cu boabe de muștar pentru ca murăturile să nu facă mucegai. Acesta trebuie să acopere murăturile,, până la suprafața borcanului. De asemenea, varza murată poate fi păstrată pentru un timp mai îndelungat. Metoda de murare prin saramură este foarte răspândită și este utilă, deoarece se pot conserva diverse fructe și legume, precum: varză albă și roșie, gogonele, morcovi, țelină, ardei, conopidă, ardei iuți, castraveți, și chiar mere, gutui, pere și pepene roșu.

„Un prim pas pentru a pune murăturile constă în sterilizarea borcanului de sticlă, operațiune care trebuie făcută foarte bine. Urmează ca gogonelele să fie și ele spălate în apă rece. Dacă vrem un mix de murături, procedăm la fel cu celelalte ingrediente, respectiv vinete mici cu tot cu codiță, mere din grădină, morcovi întregi, gutui, struguri, prune, pere, conopidă dar și sfeclă roșie și castraveți. Toate vor fi spălate bine înainte, doar în apă rece ”, a explicat bucătarul Cristi Dobre.

Trucuri pentru murături gustoase

trucuri pentru muraturi

Trucuri utile pentru murături

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok

Unul dintre s ecretele importante pentru această rețetă, este acela că legumele nu trebuie înghesuite în borcan, ci trebuie ca acestea să aibă loc. Ingredientele sunt necesare, drept urmare, puteți folosi boabe de muștar, de piper, hrean, dar și frunze de dafin. În acest mod, murăturile vor fi mai aromate.

„Pentru ca zeama să nu devină vâscoasă și pentru a ține murăturile tari pentru o cât mai lungă perioadă de timp, adăugăm în borcane frunze și crenguțe de vișin, rădăcini de hrean tăiate pe lung sau ardei iute uscat. Este însă obligatoriu să folosim sare neiodată pentru că se știe că iodul provoacă înmuierea vegetalelor dar și aspectul acela neplăcut al saramurii din borcan. Dacă respectăm o rețetă a familiei mele din Mărăcineni trebuie să mai adăugăm boabe de muștar și boabe de piper”, a declarat Chef Cristi Dobre.

Citeste si: Ruby, declarații despre nuntă și copii. Ce planuri are vedeta

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se ung borcanele cu murături, pentru un gust aparte. Care este trucul miraculos

Mesaje de la mulți ani: Fă aniversarea cuiva mai frumoasă cu un mesaj sincer!

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

„Gata, e bătut în cuie” Vlăduța Lupău a stabilit totul pentru botezul lui Iair. Micuțul va avea trei perechi de nași

Cum a reușit Roxana Ionescu să dea jos 15 kg. Ce trucuri folosește vedeta

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri