Cum prepară Gabriela Cristea friptura de miel? Vedeta are o rețetă specială de baiț pentru miel! „Am oțet balsamic și punem destul de generos. Nu vă stresați că nu o să iasă acru.”

Cum prepară Gabriela Cristea friptura de miel? Vedeta are o rețetă specială de baiț pentru miel! „Am oțet balsamic și punem destul de generos. Nu vă stresați că nu o să iasă acru.”

Află din rândurile următoare care este rețeta Gabrielei Cristea pentru friptura de miel.

Gabriela Cristea a pregătit o rețetă delicioasă de friptură de miel. Prezentatoarea TV s-a apucat cu o zi înainte să pună mielul la marinat.

Mă apuc să fezandez mielul. Fac un baiț, pe care o să îl pun peste bucățile de miel. Eu am ales coaste de miel, cotlet de miel și o pulpă de miel .”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.

Rețeta Gabrielei Cristea de marinată pentru miel

Citește și: Cum prepară chef Alexandru Sautner friptura de miel: „Eu nu am tăiat absolut deloc grăsimea de pe ea. Fără grăsime devine prea fadă și se usucă.”

Citește și: Care este trucul Gabrielei Cristea pentru friptura de miel la cuptor: „Am venit repede să iau carnea de miel.”

Ingrediente:

  • ceapă verde;
  • usturoi verde;
  • sare;
  • fulgi de chilli;
  • cimbru;
  • boabe de piper;
  • foi de dafin;
  • două pahare de vin;
  • oțet balsamic;
  • sirop de rodie;
  • oțet de mere;
  • ulei de măsline.

Mod de preparare:

Gabriela Cristea a explicat modul de preparare.

Am aici ceapă și usturoi verde. Ne apucăm, le curățăm bine, dar să fie mănunchi, nu ne jucăm. Ori punem, ori nu mai punem. Punem sare generoasă. Am aici niște fulgi de chilli. Am aici cimbru și punem generos să fie. Punem câteva boabe generoasă de piper.

Pun vreo 6-7 foi de dafin. Vin imediat cu ingredientele umede. Am aici un pahar mare de vin rose. Și al doilea. Aici am oțet balsamic și punem destul de generos. Nu vă stresați că nu o să iasă acru. Aici am sirop de rodie, care o să îi dea dulceață. Mai am oțet de mere. Pun și din acesta. Și ulei de măsline, ca totul să meargă uns. Toate aceste lucruri le amestecăm bine. După ce amestec bine baițul acesta, este momentul ca toată compoziția asta să meargă peste miel. Punem peste tot. Până mâine mai învârtim carnea pe toate părțile, ca ea să prindă zeamă din aceasta peste tot. Adică, mai învârtim friptura până când o punem la făcut. Cu cât stă mai mult la fezandat, cu atât o să fie mai bună friptura. Am pus o pungă deasupra și le las la frigider .”, a spus vedeta pe Facebook.

Cum prepară Gabriela Cristea friptura de miel?

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro

Ulterior, prezentatoarea TV a explicat modul de preparare al fripturii.

„Mâine dimineață o să pun pulpe și costițe, cât să fie întinse. Pun și din zeama asta generos și le bag la cuptor la 130 de grade. Le las să se facă la temperatură mică și să stea la cuptor 4-5-6 ore, până se fac .”, a mai spus Gabriela Cristea pe Facebook. 

Cum prepară Gabriela Cristea friptura de miel? Vedeta are o rețetă specială de baiț pentru miel [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de cozonaci a Ilenei Sterp: „Împletesc cele două rulouri și pun cozonacul într-o tavă pe care am uns-o cu puțin unt.”

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania