Trebuie sa acordati o atentie deosebita la prajirea ficatului. Cu cat veti praji ficatul mai putin timp, cu atat mai gustos si moale va fi.
Spalati si uscati ficatul cu un prosop de hartie, taiati-l felii subtiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Scoateti canalele. Amestecati faina cu sare.
Treceti ficatul prin amestecul de faina, scuturati usor excesul de faina si puneti-l in tigaia incinsa cu ceapa.
Reduceti focul la mediu si mai adaugati ulei, daca este necesar. Intoarceti ficatul pe cealalta parte dupa 1-1.5 minute.
Ficatul se prajeste pe rondelele de ceapa, de aceea nu se arde si se imbiba cu arome delicioase. Prajiti ficatul pana va fi gata (pana nu va mai avea sange), amestecati-l cu ceapa si gatiti timp de 15-20 de secunde. Ficatul prajit este gata. Acesta este gingas, suculent si foarte moale.
Citeste continuarea aici.