Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur

Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur

Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur

Majoritatea părinților duc o adevărată luptă în momentul în care cei mici se pregătesc de culcare. Află din rândurile de mai jos cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur!

Felicia Akkaya, psiholog, a vorbit în cadrul emisiunii “Consilier de vedete”, despre cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur.

Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur

Pentru ca un copil să doarmă singur, părintele trebuie să se asigure, pentru început, că există o rutină înainte de culcare. Acest lucru trebuie pus în aplicare deoarece copilul trebuie să fie conștient de faptul că urmează o perioadă de relaxare. Așadar, acest lucru înseamnă fără telefon sau tabletă, fără televizor, și fără activități care să ridice adrenalina.

"Povestea cu somnul copiilor în camera lor, în patul lor este veche. Ca să poată să doarmă singur, trebuie să îi asiguri o rutină înainte de somn, trebuie cumva să îl pregătești că urmează o perioadă de relaxare. Ca atare, fără device-uri, fără televizor, fără activități care să ridice adrenalina. E important ca acea perioadă intermediară să fie pe slow-motion”, a menționat psihologul.

Citește și: Cum îi convingem pe copii să mănânce mai multe legume

Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce îmbunătățiri poți aduce relației de cuplu

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pentru o atmosferă de somn cât mai plăcută posibil, părinții pot opta pentru o muzică relaxantă, un ceai cald, sau o poveste de seară citită de acesta, sau chiar de cel mic. Totodată, trebuie să se aibă în vedere ca perioada de tranzit să dureze cel puțin o oră.

”Ascultăm o muzică relaxantă, bem un ceai, stăm la o poveste de seară. Putem să citim povestea de seara sau putem să îi punem pe ei să citească această poveste. Oricât de mult ți-ai dori tu la ora 22 să meargă la culcare, dacă la 21:55 l-ai oprit din jocurile pe calculator unde a împușcat nu știu câți soldați și a fost războinicul cel mai de soi, nu ai cum să îl pui într-un relanti pregătit de somn.

Cumva, trebuie să avem grijă ca perioada de tranzit să fie de cel puțin o oră”, a mai spus ea.

Citește și: Când să tratăm copilul acasă și când mergem cu el la spital

Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum își lasă amprenta rănile copilăriei asupra personalității unui om

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Existența unei rutine de somn este extrem de benefică atât pentru copii, cât și pentru părinți. Dacă de cele mai multe ori există o adevărată luptă când trebuie ca cei mici să se pregătească de culcare, și de multe ori părinții cedează, lupta va continua. Așadar, trebuie să existe lucruri care trebuie negociate și impuse. Totodată, perioada respectivă de pauză înainte de culcare este importantă pentru a crea o legătură cu copilul.

În timpul celor câteva minute de apropiere, cu capul pe pernă și cu privirea înainte, se pot mărturisi foarte multe lucruri, și se pot cere și sfaturi.

”De asemenea, este esențial să existe rutina. Dacă 90% din timp există luptă de fiecare dată când trebuie să ne pregătim de culcare și de 20% din dăți tu cedezi, lupta va continua. Trebuie să fie ca o regulă: <<Uite, faci ce vrei, te joci până la ora X, după care ne pregătim de culcare și asta e>>.

Sunt lucruri pe care le negociezi și pe care le impui. Acea perioada de pauza înainte de somn este extraordinar de bună pentru a crea o legătură cu copilul. În timpul celor câteva minute în care stați unul lângă altul, cu capul pe perna si cu privirea înainte se pot spune foarte multe lucruri. Poți împărtăși ce s-a întâmplat in ziua in curs, dar poți să ceri și sfaturi”,  a încheiat specialistul.

Citește și: Cum să-ți revitalizezi relația în 2023. 5 lucruri pe care trebuie să le faceți amândoi

Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur[Sursa foto: freepik]

Citește și: Primele semne ale bronșitei. ”Fumul de țigară este toxicul pe care îl inhalăm, care produce leziuni pulmonare și leziuni bronșice.”



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Când să tratăm copilul acasă și când mergem cu el la spital

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies