Cum faci cel mai pufos CHEC de POST! Nici nu zici că nu are lapte şi ouă


Acesta este un desert care se prepara usor si care va incanta toata familia, plus musafirii, daca il pregatesti pentru o masa festiva cu meniu de post.

Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, din contra. Checul este destul de economic, insa va fi un dulce apreciat.

Ingrediente

1 cana zahar

1/2 cana ulei

1 cana apa

2 cani faina

Citeste si: Tortul care sa-ti impresioneze soacra - cu glazura din crema de branza

1 lingura zahar vanilat

1 praf de copt

2 linguri cacao neagra

2 linguri dulceata de zmeura

3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare:

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.

Citeste si: Tortul "Visul vietii" — O prajitura care se face in numai jumatate de ora

Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Iubita lui Liviu Vârciu, imagini incendiare de pe plajă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri