Cu ce se scot petele de vin roșu


Că tot este astăzi Valentine’s Day, este totodată sărbătoarea perfectă de a împărți un pahar de vin roșu cu persoana iubită.


In articol:

Dar ce facem dacă s-a întâmplat să ne pătăm cu acest vin? Iată câteva soluții despre cum să scoți mai ușor petele de vin roșu.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se curăță arsura de pe tigăi

 

7 metode de a scăpa de petele de vin roșu

Alcool de 70 de grade

Indiferent de tipul de îmbrăcăminte pe care îl porți (lână, bumbac sau jeans), poți scăpa rapid de pata de vin roșu dacă o umezești cu puțină apă, peste care vei adăuga câteva picături de alcool de 70 de grade.

Apoi freci bine zona pătată și o clătești. Repeți acest proces de 2-3 ori până când observi că a ieșit pata aproape de tot, iar apoi poți băga haina la mașina de spălat.  

Sodă de rufe

Și de această dată poți folosi această metodă pe orice tip de țesătură, dacă imediat după ce s-a pătat haina, aplici următoarele: soluție de sodă și apă călduță.

Se aplică direct pe pata de vin roșu, se așteaptă să între în material timp de 5 minute, iar apoi se freacă ușor, se clătește și se bagă haina respectivă la mașină de spălat.

vin rosu

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Înălbitor

De această dată, metoda se folosește doar în cazul obiectelor vestimentare albe. Vei avea nevoie de o pereche de mănuși de protecție, apă și înălbitor.

Se aplică direct pe pata de vin roșu, puțină apă și o picătură de înălbitor, apoi se freacă încet pata și se clătește repejor. Imediat după, puteți pune haina la mașină de spălat pentru a vă bucura de ea exact ca înainte.

Apă oxigenată

Această metodă se utilizează tot în cazul materialelor albe  și nu de altă culoare. Veți avea nevoie tot de apă și apă oxigenată. Se aplică puțină apă pe respectiva pată pentru ca zona să se umezească, iar apoi de adaugă o picătură de apă oxigenată. Freacă și clătește repede zona, iar dacă nu a ieșit pata din prima, vei repeta acest proces până când va dispărea.

solutie de indepartat petele de vin rosu

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Amestec de apă, săpun și suc de lămâie

Din fericire, acest amestec se poate utiliza pe orice tip de țesătură  (jeans, lână sau bumbac). Se adaugă într-un recipient apă, săpun și suc de lămâie, apoi se amestecă și este gata. Acest conținut se adaugă pe pata de vin roșu, apoi se freacă și se clătește. Poți băga liniștit la mașină de spălat haina pentru a o purta în cel mai scurt timp.

Oțet alb

Și de această dată, metoda funcționează pentru toate tipurile de țesături, dar doar colorate. Vei avea nevoie doar de apă, oțet și o lavetă. Se îmbibă bine pata de vin roșu cu apă și oțet, în ambele părți. Se tapotează cu ajutorul unei lavete zona, până când pata începe ușor, ușor să dispară. Apoi se toarnă câteva picături de oțet direct pe pată, se freacă și se clătește imediat, pentru a diminua pata. Apoi puteți băga la mașina de spălat haina, pentru a scăpa de tot de pată și acel miros specific de oțet.

pete vin rosu

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se curăță aragazul de inox

Oțet și bicarbonat

Chiar dacă țesătura este una mai robustă (bumbac sau lână), dacă acționezi imediat ce vinul s-a vărsat și a format o pată, cu siguranță va avea efectul dorit. Vei avea nevoie de o ceașcă, oțet, bicarbonat de sodiu, mănuși de menaj și o linguriță de plastic. Se amestecă într-o ceașcă, oțetul cu o lingură de bicarbonat de sodiu, iar apoi cu mâinile protejate de mănușile de menaj, aplici amestecul realizat peste pată cu ajutorul unei lingurițe de plastic. Apoi se freacă ușor zona și se clătește, pentru a putea băga haina la mașina de spălat.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE. Care este secretul?

Cu ce se curăță aragazul de inox. "Unele tipuri de oțel inoxidabil se pot deteriora cu ușurință dacă nu se utilizează soluția de curățare adecvată."

Reguli de curățenie la birou. Care sunt etapele?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri