Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Cu ce se curata vopseaua lavabila uscata

Vezi mai jos care sunt cele mai eficiente soluții pentru a scăpa de vopseaua lavabilă de pe haine, în doar câteva minute.

Probabil că te-ai aflat în situația de a trebui să cureți vopsea lavabilă de pe haine și să nu știi cum să faci acest lucru. Iată în articolul de mai jos cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine, dar și de pe piele.

De zeci de ani, oamenii din întreaga lume folosesc vopsea pe bază de ulei pentru lemn, metal, pereți interiori, dar și pereți exteriori. Până acum 50 de ani, vopseaua era pe vază de solvenți, adică în ulei și era extrem de greu de curățat.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se spală mucegaiul

Vopseaua lavabilă este o substanță care se aplică într-un strat subțire pe pereți, iar în contact cu aerul se usucă și se solidifică.

În prezent, pe piață se găsesc numeroase tipuri de vopsea lavabilă, iar unele dintre ele au în componență ioni de argint pentru purificarea aerului și împotriva mucegaiului, precum și teflon. Aceste tipuri de vopsea au o putere mare de acoperire, nu se îngălbenesc și rezistă până la 10 ani. De asemenea, se pot curăța ușor prin spălare.

Cu ce se curata vopseaua lavabila

Cu ce se curata vopseaua lavabila de pe haine

[Sursa foto: PixaBay]

Vopseaua este un produs pe bază de rășini acrilice, emulsie acrilică, iar apa este folosită ca diluant.
De aceea, este foarte important să ai mare grijă să nu îți murdărești hainele cu vopsea, deoarece vopseaua lavabilă uscată este dificil de curățat, însă nu este imposibil.

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Specialiștii în zugrăveli recomandă folosirea unei salopete sau a unor haine de lucru atunci când folosești vopsea lavabilă.
Însă, dacă ți-ai pătat hainele de vopsea lavabilă, iată ce trebuie să faci. Cât timp pata de vopsea este proaspătă, aceasta se spală destul de ușor cu apă. Tot ce trebuie să faci este să întorci haina pe dos și să o speli din abudență cu apă călduță și cu detergent de rufe.

Cu ce se curăță vopseaua lavabilă de pe haine

Însă dacă vopseaua s-a uscat deja, atunci este mai dificil de curățat. Însă nu este dificil. Pentru a scăpa de petele de vopsea lavabilă de pe haine ai nevoie de un spray care conține isopraponol. Cu ajutorul unei bucăți de vată și cu alcool izopropilic (isopropanol), freacă zona pătată cu vopsea. De asemenea, se poate folosi și acetonă pentru a scăpa de pata de vopsea, însă s-ar putea ca zona să se decoloreze.

După ce se curăță pata cu alcoolul izopropilic, hainele se bagă la mașina de spălat și se pot folosi detergent, precum și un detergent pentru îndepărtarea petelor.

Cu ce se curata vopseaua lavabila de pe haine

Cu ce se curata vopseaua lavabila de pe haine in cateva minute

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Citește și: „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi se pare atât de emoționant când văd zborurile noastre pe tabela aeroportului și avionul pregătit. Realizezi de cât este în stare omenirea”- stirilekanald.ro

Alcoolul izopropilic se găsește în toate magazinele de bricolaj. Acest alcool se poate folosi și pentru diluarea vopselelor și a lacurilor pe bază de alcool. Datorită proprietăților degresante, acest tip de alcool este folosit și pentru curățarea cuvelor mașinilor de spălat, a pensulelor de machiaj, a pensulelor utilizate în pictură, a lanțurilor de bicicletă și a urmelor lăsate de ceară, adezivi ori markere, așa că este bine să îl ai în casă. 

O altă soluție de a scăpa de petele persistente de pe haine este să tamponezi cu o soluție din 10 părți apă și o parte oțet, apoi să usuci cu ajutorul unei cârpe și să tamponezi iar cu apă curată, apoi să bagi hainele la mașina de spălat.
Specialiștii recomandă curățarea cu grijă, pentru a nu întinde pata.

Cu ce se curăță vopseaua pe bază de ulei

Cu ce se curata lacul de lemn de pe haine

Cu ce se curata lacul de lemn de pe haine, pas cu pas

[Sursa foto: Unsplash]

Vopseaua pe bază de ulei de pe haine nu se spală cu apă. Apa nu face decât să întindă și mai mult pata. Pentru aceste pete, este nevoie de un solvent pentru vopsele alchidice, un diluant pentru produse alchidice care se găsește la magazinele de bricolaj. Pune puțin solvent pe zona pătată și freacă apoi circular cu o cârpă curată. Apoi înmoaie în apă rece cu detergent de vase pentru a înlătura grăsimea.

Mai poți folosi și terebentină pentru a scăpa de petele de vopsea pe bază de ulei. Aplică terebentină pe un burete și tamponează ușor zona afectată.Citește și:

3 Beneficii pe care le oferă yoga pentru femei

De ce te evită un bărbat

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „Și dacă amărâtul ăla de la Vaslui, prins cu șpagă, și mulți alții ca el sunt bolnavi?” Dan Negru, mesaj dur pe o rețea de socializare

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies