Cu ce se scot petele de sânge de pe haine. Cum eliminăm petele proaspete de sânge

Cu ce se scot petele de sânge de pe haine. Cum eliminăm petele proaspete de sânge

Iată cum puteți scăpa de petele de sânge de pe haine!

Petele de sânge pot fi dificil de îndepărtat, mai ales dacă au apucat să se usuce. Pentru a nu ajunge în situația de a arunca un obiect vestimentar din cauza unei astfel de pete, trebuie să acționezi rapid.

În acest caz, timpul trece în defavoarea voastră, deci nu așteptați să ajungeți acasă, clătiți imediat zona cu apă rece și dacă aveți la îndemână un săpun, folosiți-l fără nicio ezitare!

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curată ARGINTUL acasă. Ce trebuie să folosești pentru această metodă

Cum eliminăm petele proaspete de sânge

Cu ce se scot petele de sânge de pe haine

Curăță pata cu săpun

Dacă nu aveți sare sau apă oxigenată la îndemână, puteți să scăpați de petele de sânge proaspete cu ajutorul unui săpun lichid sau al unul gel de curățare. Frecați bine zona și clătiți imediat.

Urmați pașii:

Clătiți pata cu apă rece.

Frecați pata cu săpun sau cu un gel de curățare.

Frecați suprafața cu palmele.

Clătiți din nou suprafața cu apă rece si repetați procesul până dispare spuma.

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Nu turnați apă caldă pe pată, întrucât efectul va fi invers, pata va intra și mai adânc în țesătură.

În cazul țesăturilor delicate, curățați petele cu sare si apă.

Combinația de sare și apă este cea mai bună metodă prin care puteți scăpa de petele de sânge de pe haine, mai ales în cazul obiectelor vestimentare care nu se spală la mașină.

curatare pete de sange

Citeste si: CITEȘTE: 8 Trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

Urmați pașii:

1. Treceți pata printr-un jet de apă rece de mai multe ori.

2. Dacă pata este pe mobilier sau pe covor, amestecați apă și gheață într-un recipient, apoi frecați suprafața cu ajutorul unui prosop, folosind amesecul obținut.

3.  Dacă este posibil, frecați pata sub jet de apă și dacă observați că nu s-a dizolvat complet, adăugați sare pe țesătură.

Citește și: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi se pare atât de emoționant când văd zborurile noastre pe tabela aeroportului și avionul pregătit. Realizezi de cât este în stare omenirea”- stirilekanald.ro

4. Amestecați sare grunjoasă cu apă rece până obțineți o pastă și frecați pata până observați că începe să se dizolve.

5. Frecați cu un burete, astfel sarea va pătrunde mai bine în țesătură.

6. Clătiți sarea de pe suprafață cu apă foarte rece.

7. Introduceți articolul în mașina de spălat, dacă acest lucru este posibil. Dacă este vorba despre un covor, înmuiați-l în cadă, în apă rece.

Cel mai important aspect de care trebuie să țineți cont atunci când vă doriți să înlăturați o pată de sânge este faptul că nu trebuie să clătiți pata cu apă caldă, întrucât aceasta se va fixa în țesătură și ulterior, va fi imposibil să o îndepărtați, deci nu veți avea altă soluție decât să aruncați articolul respectiv.

cum eliminam petele de sange

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se depozitează bananele

Clătirea hainelor cu apă oxigenată

Apa oxigenată poate să elimine pe loc petele de sânge, mai ales dacă este vorba de suprafețe poroase. Trebuie să țineți cont, însă, de faptul că suprafețele în cauză ar putea să se subțieze, să se albească sau chiar să se rupă, dacă vorbim de țesături fine. Trebuie să vă asigurați că materialul respectiv este compatibil cu elementele pe care le conține peroxidul de hidrogen(apa oxigenată).Citește și:

Cu ce se începe curățenia în casă. "A te intoarce intr-un loc care este curat si ordonat iti da o senzatie de bine”

Cât timp se fierb SUZETELE. Care este secretul?

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies