Cu ce se scot petele de grăsime de pe haine


Chiar dacă de fiecare dată când mâncăm suntem atenți, este imposibil să nu ne pătăm cu diferite alimente, lichide sau chiar grăsime.


In articol:

9 trucuri pentru a scoate petele de grăsime de pe haine

Citeste si: DESCOPERĂ: Reguli de curățenie la birou

Pudra mentolată

Aceasta se poate folosi pentru a îndepărta petele recente de grăsime. Adăugați pudra mentolată pe pata pe care o aveți și lăsați-o să acționeze timp de 10-15 minute. După acest interval de timp, îndepărtați-o cu o perie de haine. În cazul în care petele sunt încă vizibile, puneți haina în mașină de spălat la program cu apă rece.

Creta

Puneți pe respectiva pată cretă și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, pentru a o îndepărta apoi cu ușurință. Și de această dată, dacă pata încă persistă, o puteți băga la mașină de spălat tot la program cu apă rece.

Sare și alcool sanitar

Pentru denim și in se recomandă folosirea acestei metode.

Se amestecă sarea cu alcoolul sanitar și turnați conținutul peste pata de grăsime. Îmbibați soluția cu ajutorul unei cârpe moi pentru a ajunge mai bine în material. Tot în jur de 10-15 minute o lăsați să acționeze, iar apoi spălați haina la program normal.

cum scot petele de grasime

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot petele de vin roșu

Detergent lichid de vase

Acoperiți pata de grăsime în detergent lichid de vase, folosindu-vă de o cârpă moale pentru a-l întinde mai ușor, astfel se va dizolva mai ușor. Puteți apoi să băgați haina liniștit în mașină de spălat la programul obișnuit, iar dacă pata încă persistă, se recomandă să spălați iar haina.

Spray fixativ

Această metodă se folosește pentru a îndepărta petele de grăsime mai vechi. Pulverizați spray-ul fixativ pe pata de grăsime și ajutați-vă de un prosop de hârtie pe care îl veți plasa între spray și material. Timp de 30 de minute se lasă fixativul să acționeze, iar apoi puteți spăla haina în mod obișnuit.

Șampon de păr

Șamponul se toarnă direct pe pata de grăsime și se întinde tot cu ajutorul unei cârpe moi. Astfel ajută șamponul să pătrundă în material mai ușor. Se lasă la acționat timp de 10-15 minute, ca mai apoi să spălați haina la program normal. Este o metodă care poate da roade datorită faptului că șamponul este folosit și pentru a îndepărta uleiuri naturale, dar și grăsimea de pe păr și scalp.

pete de grasime

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Cola

Chiar dacă aceasta este o băutură pe care preferați să o consumați cu alte ocazii, aflați că poate ajuta și la îndepărtarea unei pete de grăsime mai vechi. Se toarnă lichidul peste pata de grăsime și se lasă să acționeze timp de 1-2 ore. Apoi se spală bine haina în mod obișnuit.

Gel de aloe vera

Hainele care au pete de grăsime se înmoaie în apă rece. Peste ele se toarnă gelul de aloe vera și se masează cu putere, timp de câteva minute în mod continuu. Astfel, gelul va pătrunde în materialul hainelor. Puteți spăla apoi hainele, însă la program cu apă rece.

Detergent special pentru îndepărtarea petelor

Veți avea nevoie de șervețele de hârtie, detergent blând, apă caldă și detergent de îndepărtare a petelor. Dacă pata este proaspăt făcută, ia un șervețel și pune-l pe partea interioară a materialului, iar cu cealaltă parte ține apăsat pe pată.

Apoi clătește haina cu apă caldă  timp de 30 de secunde. Imediat după vei turna puțin detergent pe pată și vei freca materialul, pentru a se înmuia. Se lasă 10 minute și se clătește iar. Se repetă procesul în cazul în care pata încă nu a ieșit. Poți de asemenea să bagi haina și la mașină de spălată, după ce te asiguri că a ieșit mare parte din pata de grăsime.

pete de grasime pe haine

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se scot petele de vin roșu

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei

Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE. Care este secretul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri