Cu ce se mănâncă nuggets. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat


Meniurile nuggets au devenit foarte cunoscute în ultimii ani. Preparatul fast-food este pe placul tuturor, însă puțini știu care este istoria acestuia, cine l-a inventat și care este părerea specialiștilor despre introducerea lui în alimentație.


In articol:

Bucățelele de pui pane, cunoscute de toți sub denumirea de „ nuggets ”, reprezintă alimentul principal în restaurantele de tip fast-food. Acestea se găsesc și în supermarketuri, în congelator sau la frigider, sunt foarte ușor de gătit și se pot consuma cu o mulțime de sosuri sau alte alimente. Află, în rândurile de mai jos, cine a inventat nuggets, cu ce toppinguri le poți consuma și ce spun medicii despre consumul acestora.

Citeste si: Cine a inventat ciocolata. "La început, oamenii nu au fost prea încântați de apariția ei"

Cu ce se mananca nuggets

Cu ce se mananca nuggets

[Sursa foto: PixaBay]

Cine a inventat nuggets

Inventatorul a fost un om de știință pe nume Robert Baker, care a gândit aceste mici bucățele de pui crocante în anii 1950. Acesta căuta o modalitate de a folosi resturile de pui într-un fel și chiar și-a publicat rețeta în anii 1950, fără a se obosi să breveteze invenția. De atunci, modul de bază în care sunt preparate nu s-a schimbat prea mult, deși calitatea și proporțiile ingredientelor folosite pot varia.

Robert Baker a fost profesor de știință a păsărilor de curte și știința alimentelor la prestigioasa Universitate Cornell, unul dintre cele mai importante centre de cercetare alimentară din New York. Cu toate acestea, consumul de nuggets nu a fost popular încă de la începuturi, ci abia după ce McDonald's a început să vândă acest produs.

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Cu ce se mananca nuggets

Cu ce se mananca nuggets

[Sursa foto: PixaBay]

Cu ce se mănâncă nuggets

Fiind un produs atât de popular, oamenii au început să îl consume și să îl combine cu o varietate de toppinguri, sosuri sau alimente din aceeași categorie. De obicei, mulți preferă să mănânce aceste mici bucățele de pui alături de cartofi, fie prăjiți, preparați tip piure sau copți la cuptor cu mirodenii. Din această cerere colectivă au venit și meniurile restaurantelor de tip fast-food, care vând nuggets doar la pachet cu cartofii prăjiți, de exemplu.

Pe lângă alimentele standard există și o mulțime de sosuri alături de care le poți consuma. Printre acestea se numără cel de usturoi, maioneză, ketchup, sos de miere și muștar, cel dulce-picant, barbeque și multe altele.

Rețetă sos de miere și muștar

Ingrediente:

- 3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate
- 1 lingură de miere de albine, lichidă
- 2 linguri de ulei de măsline
- zeamă de la 1/2 lămâie (sau 1 lingură de oțet balsamic)

Mod de preparare:

Se mixează muștarul cu mierea de albine.

Se adaugă puțin câte puțin uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă.

Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic) și se mixează până ce se obține o emulsie fină.

Se dă sosul la frigider 10-15 minute, înainte de servire.

Citeste si: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

Cu ce se mananca nuggets

Cu ce se mananca nuggets

[Sursa foto: PixaBay]

Ce spun specialiștii despre nuggets

Astăzi, acestea sunt făcute fie din pui separat mecanic, fie din carne albă, amestecată cu umpluturi pe bază de porumb. Cea mai mare plângere despre acest preparat este aceea că nu conține aproape deloc carne de pui. Iată ce spun medicii despre nuggets:

„Se ştie că puiul este una dinter cele mai bune surse de proteine «sănătoase», iar medicii nutriţionişti recomandă carnea de pui. Restaurantele de tip fast-food şi nu numai au profitat de această recomandare şi au înlocuit carnea pură cu un amestec de porţiuni necomestibile în mod normal“, explică medicul Richard D. deShazo,.

Aceste bucățele de pui conțin ţesut muscular, adică piept sau pulpă de pui, iar restul este alcătuit dintr-un mix de grăsime, vase de sânge şi nervi. De asemenea, specialiştii americani au găsit şi celule care alcătuiesc pielea şi organele interne ale puiului, grăsime, cartilaj şi bucăţi de os măcinate.

„Știm cu toții că puiul este una din cele mai bune surse de proteine slabe și îi încurajăm pe pacienții noștri să îl mănânce, însă unele companii au ales să folosească un amestec artificial din părți de pui, nu carnea albă slabă în grăsimi, au pus-o în aluat și au prăjit-o și continuă să ii spună pui”, a mai spus medicul.


Abonează-te pe

Citește și:

Istoria și evoluția machiajului din antichitate până în prezent

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cine a inventat AVIONUL. Inventatorul a ratat șansa de a urma studiile la Universitatea Yale din cauza unui accident cumplit

Cine a inventat BECUL. Inventatorul vindea ziare și dulciuri într-un tren din SUA

Cine a inventat STILOUL. Inventatorul provenea dintr-o familie de boieri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri