Cu ce se însiropează pișcoturile. Ghidul complet pentru a obține un desert delicios!

Cu ce se însiropează pișcoturile. Ghidul complet pentru a obține un desert delicios!
Cu ce se însiropează pișcoturile. Ghidul complet pentru a obține un desert delicios!

Bine cunoscutele pișcoturi de șampanie beneficiază de foarte multe proprietăți esențiale organismului nostru. Aflați ce sunt acestea și cum le puteți consuma.

Obișnuim să numim pișcoturile, „pișcoturi de șampanie” sau biscuiți Savoiardi. Acestea reprezintă un produs de patiserie care dețin o consistență destul de dură, dar un gust foarte bun. Le găsim sub formă plată și lunguiață, asemănătoare cu un deget. Denumirea loc în engleză fiind „lady fingers”.

Ce sunt pișcoturile

cu ce se insiropeaza piscoturile

Deseori întâlnim pișcoturile într-un rol principal atunci când participăm la un eveniment.

Acestea se regăsesc sub formă simplă, ca „pișcoturi de șampanie” sau reprezintă un ingredient esențial al multor deserturi, precum: torturi, șarlote și tiramisu.

Cu ce se însiropează pișcoturile

Acest produs de patiserie se poate regăsi în cadrul a multor evenimente la care participă un număr semnificativ de persoane. Sunt pregătite cu atenție sau achiziționate din comerț pentru a întâmpina de obicei, invitații la începutul evenimentului.

În cazul în care acestea sunt preparate proaspăt, atunci trebuie să știți că sunt însiropate fie în cafea, fie în lichior. Depinde și de modul în care se vor consuma, dacă sub formă de prăjitură, simple sau în alte combinații.

Citește și: Cu ce se mănâncă mozzarella. Cum să savurezi cel mai bine delicioasa brânză italiană

Beneficii pentru sănătate

Pișcoturile ne pot oferi mai mult decât vă puteți imagina. Pentru organismul nostru, acestea oferă mai multe vitamine, proteine, fibre și multe altele.

Dacă vorbim despre un pișcot care are aproximativ 100 de grame, acesta vine la pachet cu următoarele componente: lipide totale (9 g), lipide saturate (3,5 g), sodiu (147 g), potasiu (113 g), carbohidrați (60 g), fibre alimentare (1 g), proteine (11 g), dar și vitamina C, calciu, fier, vitamina B6, vitamina 8-12 și magneziu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii are o BANANĂ

Când se consumă pișcoturile

Deseori întâlnim consumul de pișcoturi în cadrul unor evenimente importante, precum: petreceri de nuntă, botez, cununie, zi de naștere (fastuosă) sau alte asemenea evenimente.

În cazul tuturor acestor evenimente, pișcoturile de șampanie se servesc la începutul lor, în semn de întâmpinare a invitaților. Aceștia sunt întâmpinați atât cu pișcoturi așezate pe o farfurie, cât și cu câte un pahar de șampanie. Tocmai de aceea se și numesc „pișcoturi de șampanie”, deoarece se obișnuiește ca pișcotul, să se consume alături de șampania primită.

O altă formă în care putem întâlni pișcoturile sunt ca baza pentru diferite deserturi. Cel mai cunoscut, apreciat și consumat este bineînțeles, desertul tiramisu.

În acest caz, pișcoturile sunt consumate ca baza sau strat a acestui desert, fiind însiropate fie în cafea, fie în lichior.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă peștele

Rețetă de tiramisu

Ingrediente

Cafea tare (200 ml), coniac (40 ml), ouă (4), zahăr (50 g), mascarpone (500 g), pișcoturi (150 g) și cacao (2-3 linguri).

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Mod de preparare

Se prepară prima dată cafeaua și se lasă la răcit, pentru a se pregăti și celelalte ingrediente. Următorul pas este reprezentat de separarea gălbenușurilor de albușuri în două vase diferite. Apoi adăugați zahărul peste gălbenușuri și folosindu-vă de un mixer (reglat la viteză medie), amestecați aproximativ 2 minute, până se dizolvă zahărul complet.

Frecați apoi mascarpone până ajunge să se înmoaie doar puțin și o adăugați peste rezultatul mixat al gălbenușurilor cu zahărul. Amestecați apoi tot cu mixerul, brânza mascarpone cu crema rezultată de la gălbenușuri, timp de 1 minut, până rezultă o cremă omogenă. Aceasta trebuie să aibă un aspect lucios.

Apoi trecem la pregătirea albușurilor. Acestea se mixează și ele separat, timp de 2 minute, până când se va forma o spumă care nu desprinde de vasul în care se află. Peste crema de mascarpone împreună cu gălbenușurile, puneți albușurile bătute și amestecați.

Pasul cel mai important abia acum urmează. Într-o tavă, așezați pișcoturile înmuiate în siropul de cafea cu coniac. Peste ele puneți aproximativ jumătate din toată compoziția de mascarpone. Peste mai adăugați încă un strat de pișcoturi, iar deasupra un ultim strat de cremă peste care pudrați cacao.

Timp de cel puțin 3 ore se ține la frigider pentru ca întreaga compoziție să se poată închega și să îl puteți consuma. Poftă bună!

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă APIO



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Câte calorii are o banană. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies