Cu ce se îndepărtează lipiciul de la etichete


Lipiciul de la etichete care rămâne pe diverse obiecte, poate da uneori bătăi de cap. Însă știați cum îl puteți îndepărta mai ușor?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cu ce puteți îndepărta mai exact lipiciul de la etichete. În plus, descoperiți și cum puteți scăpa de lipiciul rămas de la etichete, atunci când obiectele sunt din metal, lemn, haine sau plastic.

 

Cu ce se îndepărtează lipiciul de la etichete

Etichetele de pe metal

Îndepărtarea lipiciului de pe etichetele care se află pe metal, poate fi destul de periculoasă în special pentru noile articole, deoarece metalele sunt cele mai ușor de zgâriat.

Un exemplu de metal este oțelul inoxidabil, care se regăsește în special în uneltele de bucătărie și în accesoriile de baie sau de decor, însă dacă îl gestionăm greșit, acesta se poate deteriora foarte repede prin zgârieturi sau urme.

Primele greșeli care se fac adesea, atunci când încercam să îndepărtam lipiciul de pe metal sunt că folosim un tampon de curățat și faptul că o facem cu apă. Cel mai important lucru de reținut atunci când vine vorba despre îndepărtarea lipiciului de la etichete, este că aproape toate pot fi îndepărtate cu orice tip de ulei și nu cu apă, așa cum se procedează în mod repetat.

Puteți  îndepărta lipiciul de la etichetele de pe metal, urmând aceste sfaturi de mai jos:

Puteți folosi orice ulei, fie că este ulei cosmetic (ulei de baie sau ulei pentru bebeluși), fie că este ulei de gătit (ulei de măsline, floarea soarelui sau soia). În egală măsură, puteți încerca și uleiuri pentru uz industrial, fiind util pentru îndepărtarea lipiciului de pe sticlă, metal și plastic. Astfel, pentru a evita urmele sau zgârieturile, puteți utiliza o cârpă moale sau de bumbac. Tot ce trebuie să faceți este să frecați ușor, până când lipiciul va dispărea complet. În cazul în care metalul și-a pierdut strălucirea, i-o puteți reda prin a freca obiectul cu oțet.

cum scot lipiciul de pe metal

Citeste si: Beneficiile consumului de nuci verzi. Adaugă-le în dieta ta zilnică și bucură-te de un boost de vitamine

Etichetele de pe lemn

Dulapurile din lemn reprezintă unul dintre locurile preferate de copii pentru a lipi tot felul de abțibilduri, iar la prima vedere, îndepărtarea lor de pe lemn pare a fi nesfârșită. Pe de altă parte, lemnul este predispus la zgârieturi și deteriorări, prin urmare, ar trebui să fiți atenți la îndepărtarea lipiciul.

Puteți  îndepărta lipiciul de la etichetele de pe lemn, urmând aceste sfaturi de mai jos:

O variantă este reprezentată de folosirea ojei sau a acetonei, pentru a îndepărta lipiciul de pe lemn. Trebuie doar să umeziți zona cu lichidul ales și să îndepărtați ușor lipiciul, folosind o perie mică. În cazul în care ați ales să utilizați acetona, doar câteva picături din aceasta vor fi suficiente, substanța fiind una destul de puternică. Dacă va rămâne o urmă de lipici, îl puteți îndepărta cu ajutorul unui cuțit normal sau a unui cuțit de chit. Iar pentru a evita zgârierea lemnului, ar trebui să mergeți întotdeauna în direcția bobului de lemn. O altă variantă eficientă pentru a îndepărta lipiciul de pe lemn este reprezentată de oțetul alb. Îl puteți folosiți în zona în care se află lipiciul, pe care îl veți lăsa să acționeze preț de câteva minute. Se îndepărtează cu o perie mică, iar strălucirea acestuia se va restabili.

cum scot lipiciul de pe lemn

Citeste si: Astrolog Ana Maria Ticea: Horoscop săptămânal 6- 12 iunie 2022. O zodie își dorește un nou loc de muncă!

Etichetele de pe haine

Înainte de toate, ar trebui să știți faptul că etichetele de pe haine și urmele de lipici nu vor dispărea doar prin spălarea acestora. Așa cum am precizat anterior, lipiciul de la etichete este solubil în ulei, nu în apă. Însă dacă vom freca cu ulei haina, îi vom strica țesătura. Prin urmare, pentru a îndepărta lipiciul de la etichete, de pe haine, ar trebui să înlocuim uleiul cu altceva.

Astfel încât, vom înlocui uleiul cu alcool. Mai exact, alcoolul, amestecat cu săpun, este unul dintre cele mai eficiente soluții pentru a îndepărta lipiciul de pe îmbrăcăminte.

Puteți  îndepărta lipiciul de la etichetele de pe haine, urmând aceste sfaturi de mai jos:

Înmuiați o cârpă sau un burete care nu lasă reziduuri și frecați hainele ușor pe etichetă. Dacă au țesături rezistente, puteți folosi acetona, fiind foarte eficientă pentru a îndepărta lipiciul. În cazul în care alegeți să folosiți acetona, ar trebui să fim atenți la culoarea hainelor, pentru că le poate deteriora. Astfel încât, cel mai bine ar fi să folosim anumite produse de îndepărtare a ojei, însă care nu conțin acetonă. Dacă lipiciul abia se observă, puteți încerca să îl îndepărtați cu apă caldă.

cum scot lipiciul de pe haine

Citeste si: Orașul din România în care bărbații pot avea chiar și patru soții. Motivul este de-a dreptul surprinzător

Etichetele de pe plastic

Atunci când vorbim despre eliminarea etichetele de pe obiectele de plastic, puteți utiliza orice soluție menționată mai sus. Bineînțeles că uleiul poate să fie eficient, iar alcoolul la fel, însă mult mai ușor ar fi să spălați obiectul în apă fierbinte sau să folosiți o mașină de spălat vase. În egală măsură puteți folosi oțet, bicarbonat de sodiu, orice tip de lapte, loțiune demachiantă și chiar pastă de dinți.

Puteți  îndepărta lipiciul de la etichetele de pe plastic, urmând aceste sfaturi de mai jos:

Indiferent de produs, procesul va rămâne același. Mai exact, veți umezi obiectul cu apă fierbinte și îl veți freca ușor cu o cârpă, un burete sau un tampon de curățat până când va dispărea lipiciul. Nu frecați prea tare. În mod contrar, veți deteriora culoarea sau textura plasticului. Însă dacă lipiciul este persistent, ar trebui să înmuiați obiectul timp de câteva minute, în apă fierbinte și să repetați procesul.

cum scot lipiciul de pe plastic

Citeste si: Cine este Bruja. „Talent, inovator, marfă”


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se albesc din nou hainele îngălbenite

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cu ce se curăță paharele de cristal

Horoscop 12 iunie 2022 . Află ce zodie alege să se odihnească

Brigitte a primit un mesaj subtil de la Florin Pastramă! „Voi da o inimă nouă...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri