Cu ce se curăță paharele de cristal

cu ce se curata paharele de cristal
Cu ce se curăță paharele de cristal

Paharele de cristal se curăță puțin mai greu în comparație cu cele de sticlă. Însă știați cum le puteți curăța pe acestea?

Aflați din rândurile următoare cum se pot curăța mai exact paharele de cristal. În plus, descoperiți și cum puteți scoate petele rămase pe paharele de sticlă, pentru a vă bucura în continuare de acestea.

 

Cu ce se curăț ă   paharele de cristal

Paharele de cristal sunt puțin mai dificil de întreținut, ținând cont că trebuie curățate cu mare grijă, deoarece materialul din care acestea sunt fabricate se numără printre cele mai greu de curățat și este

destul de sensibil, chiar dacă vorbim doar despre o simplă atingere cu degetele.

Una dintre regulile de care ar trebui să țineți neapărat cont, este tipul de apă pe care îl folosiți. Recipientele de cristal, fie că este vorba despre pahare, farfurii, vaze sau alte astfel de recipiente, acestea nu se curăță niciodată cu apă caldă, ci doar cu  apă rece.

Atunci când vă doriți să îndepărtați petele din interiorul sau exteriorul acestor obiecte enumerate mai sus, inclusiv al paharelor, puteți folosi o cârpă moale și  za

ț de cafea, apoi să le clătiți cu apă rece. În cazul în care urmele sunt foarte rezistente și se încăpățânează să iasă, le puteți freca cu  felii de cartof crud, iar apoi să le clătiți tot cu apă rece.

O altă variantă pe care o puteți utiliza pentru a curăța mai bine paharele de cristal cu model, le puteți înmuia în apă cu oțet de mere  sau  sare de lămâie, timp de aproximativ 30-40 de minute, moment în care le veți spăla.

Acestea se pot spăla și la  mașina de spălat vase, pentru a vă ușura semnificativ munca. Astfel, vă veți asigura că paharele de cristal sunt spălate exact așa cum trebuie, având la dispoziție un anumit program pentru ca acestea să fie curățate în conformitate cu materialul din care sunt fabricate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cu ce se curata paharele de sticla

Citeste si: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

 

Cu ce se curăță paharele de sticlă

În ceea ce privește curățarea paharelor de sticlă, acestea ar trebui să fie spălate cu ajutorul unui  burete moale  sau cu o  lavetă. Trebuie să țineți cont de faptul că este total contraindicat să folosiți un burete de sârmă, indiferent de cât de murdare ar fi.

În caz contrar, veți risca să le zgâriați foarte rău.

De asemenea, ar trebui să evitați să folosiți detergent în exces, din cauza faptului că prea mult  detergent de vase  ar putea îngreuna serios procesul de clătire.

Ceea ce ați putea face pentru a evita cât mai ușor apariția petelor cauzate de aburi, ar trebui să recurgeți la metoda de a nu mai pune paharele la uscat cu gura în jos.

Deși este considerat în obicei după spălarea acestora, pentru a se scurge, cel mai bine este ca acestea să fie așezate cu gura în sus.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Atunci când ajungem la ștergerea acestora, ar trebui să folosim o pânză de calitate din bumbac, imediat după ce au fost spălate și clătite. Iar în cazul în care vor apărea urme lăsate de degete pe pahare, acestea se pot îndepărta cu un șervețel din hârtie.

Un alt aspect important de care ar trebui să ținem cont, este ca paharele să se clătească întotdeauna cu  apă rece. Pentru a se păstra cât mai bine, paharele ar trebui să fie depozitate într-un dulap sau într-o cutie, pentru a fi cât mai ferite de praf.

În cazul în care nu ați spălat încă paharele în care musafirii au servit vin roșu sau diferite alte băuturi colorate, s-ar putea ca pe pahare să fi rămas anumite pete mult mai greu de îndepărtat, după o perioadă. Cu toate acestea, este indicat ca în timpul spălării să folosiți și puțină  sare de lămâie, care chiar face minuni.

Dacă există și depuneri de calcar pe paharele de sticlă, acestea se pot îndepărta ușor cu puțin  oțet de mere  sau cu puțin  amoniac  dizolvat în apă.

cu ce se curata paharele

Citeste si: Plaja din România cu nisip fin, situată la mai puțin de 70 km de București. Cum se numește și ce îți oferă în zilele călduroase de varăCitește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și praf de copt. Le poți turna cu lingura

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies