La ce este bună apă micelară. Cum se folosește şi care sunt beneficiile ei

La ce este bună apă micelară. Cum se folosește şi care sunt beneficiile ei
La ce este bună apă micelară. Cum se folosește şi care sunt beneficiile ei

Apa micelară este din ce în ce mai folosită în rândul doamnelor și domnișoarelor, deoarece oferă o curățare rapidă, blândă și eficientă a tenului. Află ce ingrediente conține, cum se folosește și la ce este bună apa micelară.

Apa demachiantă are, în compoziția sa, particule sferice numite micele, care au capacitatea de a atrage apa și uleiul, reușind totodată să curețe în profunzime suprafața pielii.

Ce este apa micelara
Ce este apa micelara[Sursa foto: PixaBay]

La ce este bună apa micelară și cum se folosește

Micelele au proprietăți hidrofile, prin care este atrasă apa, dar și hidrofobe, prin care sunt atrase uleiurile. Cu siguranță ai văzut pe rafturile magazinelor apă micelară cu acțiune de demachiere bifazică, în care sunt separate două straturi: unul lichid și unul uleios.

Ei bine, acestea fac posibilă unificarea temporară a celor două substanțe polarizante, apă și ulei, pentru o curățare cât mai eficientă a machiajului de pe față.

Mai mult decât atât, micelele au capacitatea de a atrage și a capta murdăria de pe față, machiajul, praful acumulat din timpul zilei, excesul de sebum acumulat în timpul nopții sau impuritățile depuse pe ten în urma poluării.

Apa micelară se folosește atât dimineața, cât și seara, iar pentru o curățare completă a tenului ai nevoie și de dischete demachiante, fabricate de obicei din bumbac. Se

aplică o cantitate suficientă de apă micelară, iar mai apoi se șterge tenul cu mișcări ușoare și circulare până când machiajul a fost complet îndepărtat. În zona ochilor și a nasului se îndepărtează destul de greu machiajul, iar din acest motiv ar trebui să repeți procedura. Umezește o dischetă nouă și șterge din nou acestea zone.

Există diferite păreri în legătură cu faptul că tenul trebuie să fie spălat cu apă caldă după folosirea acesteia sau că de fapt ar trebui să o lăsăm să acționeze pe piele.

Unii medici dermatologi recomandă clătirea feței după demachiere pentru a îndepărta în totalitate orice fel de urmă de machiaj.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă dacă visezi că îți cade părul

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

La ce este buna apa micelara
La ce este buna apa micelara[Sursa foto: PixaBay]

Câte tipuri de apă micelară există

Medicii dermatologi recomandă ca atunci când esti la magazin și vrei să cumperi apă micelară, să te uiți pe ambalaj și să alegi produsul care are o listă de ingrediente cât mai scurtă. Acest lucru înseamnă că este mai simplu formulat, deci implicit mai sigur pentru ten.

1. Apa micelară pentru ten sensibil

De obicei, tipul apei micelare este notat pe produs, astfel că este ușor de ales în timp ce ne aflăm la cumpărături.

Apa micelară pentru tenul sensibil nu agresează pielea și nici nu o irită. Medicii dermatologi o recomandă și pentru tenul normal, dat fiind faptul că este foarte delicată și îndepărtează machiajul prin mișcări simple, fără să înroșească pielea.

2. Apa micelara pentru ten uscat

Are un efect calmant și oferă hidratare pielii uscate. Majoritatea soluțiilor micelare au în compoziție diverse ingrediente, în special glicerină ce ajută la hidratarea și netezirea tenului.

3. Apa micelara pentru ten acneic

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

Aceasta îndepărtează excesul de sebum și lasă pielea perfect curată.

Multe persoane folosesc produse ce oferă o curățare a tenului mai agresivă fiindcă dau impresia că vor duce la uscarea și la dispariția coșurilor, însă acest lucru nu este adevărat. Apa micelară curăță tenul delicat, neavând efecte astringente asupra acestuia.

Citeste si: DESCOPERĂ: 9 beneficii pe care le are gimnastica aerobică

Adevarul despre apa micelara
Adevarul despre apa micelara[Sursa foto: PixaBay]

Cum prepari apa micelară acasă

Pentru a-ți face singură soluția de curățare a tenului ai nevoie de 90 ml apă de trandafiri, 3 ml de ulei de ricin, vitamina E și 5 ml de ulei esențial de măceșe.

Apa micelară în casă este poate cel mai simplu lucru pe care l-ai putea face vreodată. Ei bine, ai nevoie doar de un recipient de sticlă în care să adaugi toate ingredientele de mai sus, atât! Vei observa că toate componentele se îmbină armonios.

Agită sticla și folosește apa micelară ori de câte ori ai nevoie, alături dischetele demachiante.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum să te machiezi în funcție de culoarea ochilor. Învață ce tipuri de machiaj ți se potrivesc cel mai bine

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

8 Trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies