Cum se albesc din nou hainele îngălbenite


Hainele albe sunt deseori greu de menținut la nuanța sa inițială. Însă știați cum le puteți curăța în cazul în care apar pete galbene?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt modalitățile prin intermediul cărora puteți să scăpați de petele galbene de pe hainele albe. În plus, descoperiți și care sunt doar câteva dintre remediile pe care le puteți prepara chiar în casă, pentru ca hainele albe să revină la noua lor formă.

 

Cum se albesc din nou hainele îngălbenite

Remediu cu bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este pudra folosită și atunci când vine vorba despre curățenie, datorită faptului că deține proprietăți antibacteriene și astringențe, cu ajutorul cărora poate elimina cu succes petele inestetice, printre care și cele galbene de pe haine.

De asemenea, un alt avantaj al acestui remediu, ține de faptul că este mult mai ieftin în comparație cu altele și se găsește în orice magazine. Se obișnuiește să se folosească sub formă de înlocuitor pentru detergent, pentru că pătrunde în țesătură și aduce culorile la starea lor inițială.

În momentul în care se aplică pe hainele albe, bicarbonatul de sodiu face cu adevărat minuni, mai ales atunci când ne confruntăm cu petele galbene.

Acestea pot fi scoase prin utilizarea a 100 de grame de bicarbonat de sodiu și 62 ml de zeamă de lămâie. Cele două ingrediente se amestecă într-un vas cu apă, în care se adaugă ulterior hainele albe care conțin aceste pete. Obiectele vestimentare se vor lăsa la înmuiat timp de aproximativ o oră, pentru ca mai târziu să se clătească cu săpun. Apoi le veți clăti cu apă și le veți pune la uscat.

Trucul acesta se poate repeta până când hainele vor căpăta vechea nuanță inițială, fără să fie nevoie să apelați la anumite produse pline de chimicale sau mult mai costisitoare.

bicarbonat de sodiu pentru petele de pe haine

Citeste si: Cu ce se curăță mobila lucioasă. Cele mai bune trucuri și sfaturi pentru curățenie

Remediu cu apă oxigenată

Un alt remediu utilizat pentru a scăpa de petele galbene de pe hainele albe, ține de folosirea apei oxigenate. Aceasta este un produs natural care poate fi mereu de ajutor, atunci când vine vorba despre întreținerea hainelor albe. Prin intermediul proprietăților sale, apa oxigenată reușește să elimine tot felul de pete, indiferent de care este sursă care le-a cauzat.

Veți avea nevoie doar de 125 de ml de apă oxigenată și 125 de ml de apă caldă, pe care le veți combina, pentru a turna mixtura obținută într-una dintre compartimentele mașinii de spălat. Iar dacă petele sunt destul de imprimate în material, puteți adăuga amestecul direct pe pată.

Remediu cu lămâie și sare

Acest remediu este cunoscut pentru efectul miraculos de albire pe care îl deține. Prin intermediul acestei soluții naturale, se pot îndepărta cu ușurință petele albe de pe haine, pentru a obține albul imaculat de care avem nevoie.

Pentru a pune în aplicare acest remediu, vei avea nevoie doar de două lămâi pe care le vei stoarce pentru a obține zeama, la care veți adăuga o lingură (10 grame) de sare. Aceste două ingrediente le vei amesteca și vei adăuga apă caldă. Apoi hainele se lasă la înmuiat timp de o oră sau două, în funcție de cât de pătată este haina respectivă. După ce acestea s-au înmuiat bine, le puteți clăti, pentru a le pune la uscat.

În cazul în care există doar o pată, puteți aplica amestecul respectiv doar pe acea zonă și să îl lăsați să acționeze timp de 30 de minute.

remedii naturale pentru petele de pe haine

Citeste si: Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Remediu cu oțetul alb

Pe lângă utilizarea sa în diverse preparate culinare, oțetul alb se poate utiliza foarte bine și ca soluție de curățat. Acesta este benefic pentru scoaterea diverselor pete de pe haine, fiind un produs natural foarte bun, în special pentru îndepărtarea petelor galbene de pe hainele albe.

Acest aspect este valabil datorită compușilor acizi pe care îi deține acest produs. De asemenea, oțetul alb este cel care are un efect de înmuiere asemănător cu cel al balsamurile din comerț. Astfel, hainele nu vor mai avea niciun fel de pată și vor fi mult mai moi.

Amestecul despre care este vorba, se formează din 125 de ml de oțet alb și 62 de ml de detergent. După ce s-a obținut acest amestec, îl veți turna într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat. O altă variantă pentru a utiliza acest amestec, este să pui hainele albe la înmuiat în oțet și apă.

cum pot sa scap de petele de pe haine

Citeste si: Cu ce se curăță parchetul laminat. Care sunt pașii pentru întreținerea parchetului laminat


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce ies petele de morcov de pe haine

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cu ce se curăță pixul de pe haine

Cum alegem blugii potriviți în funcție de silueta noastră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri