Cu ce se curăță indigoul. Știai care este secretul?


Dacă s-a întâmplat să adăugați din greșeală indigo suplimentar și pe haina voastră, îl puteți îndepărta folosind mai multe remedii.


In articol:

Aflați din rândurile următoare 8 moduri în care puteți să curățați hainele de indigo, dar totodată care vă pot ajuta și la alte tipuri de pete sau diferite tipuri de țesături.

 

Cu ce se curăță indigoul

În funcție de tipul de îmbrăcăminte și de tipul de pată, puteți folosi nenumărate remedii casnice care vă vor scoate din bucluc. Cel mai popular produs este alcoolul, urmat de oțet, dar asta nu este tot.

Oțet

Datorită proprietăților acide pe care le deține, oțetul este numai bun pentru a îndepărta petele de pe orice tip de vopsea. Chiar dacă mirosul lui este puțin neplăcut, acesta nu împrăștie vapori periculoși, așa cum fac anumite tipuri de înălbitor. Puteți curăța petele și de pe piele și tot nu veți provoca răni și veți fi în siguranță.

Tot ce trebuie să faceți este ori să înmuiați îmbrăcămintea în oțet, ori puteți chiar să aplicați oțetul  direct pe pată, fie că este vorba despre o îmbrăcăminte, o canapea sau un covor.

cum scap de petele de indigo

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce ies petele de morcov de pe haine

Alcool de frecare

Indiferent de țesătura pe care o are tipul de îmbrăcăminte pătat, puteți aplica în siguranță alcool de frecare. Astfel nu veți provoca daune sub nicio formă, dar veți obține și îndepărtarea petei fără probleme. Acest alcool de frecare acționează exact ca un agent de îndepărtare natural. În plus poate să fie folosit pe orice tip de pată, nu doar pe cea de indigo.

Bicarbonat de sodiu

Exact ca și în cazul oțetului, bicarbonatul de sodiu este un alt produs de uz casnic pe care îl puteți folosi în îndepărtarea unei pete în general, printre care și cea de indigo. Având nenumărate utilizări de curățare, bicarbonatul de sodiu este un remediu simplu și eficient pentru îndepărtarea oricărei pete de vopsea.

petele de indigo

Citeste si: CITEȘTE: La ce este bună apa micelară

Peroxid de hidrogen și săpun de vase

Acest peroxid de hidrogen, odată aplicat, va acționa ca un înălbitor, însă are o formă mai ușoară, făcând astfel îndepărtarea petelor de indigo mult mai simplă. Acest lucru este posibil datorită faptului că peroxidul de hidrogen deține în compoziția sa o moleculă de oxigen, mai mult decât o moleculă de apă. Astfel, prinde puterea oxidantă care descompune orice fel de pată.

Amoniac și săpun de vase

Pentru petele care sunt destul de încăpățânate și nu ies din primele încercări, puteți folosi un amestec de amoniac, apă și săpun de vase. Cu toate că amoniacul nu are un miros deloc plăcut, va scoate pata fără nicio grijă. Trebuie totuși să vă asigurați că aveți geamurile deschise din încăpere.

NU încercați să amestecați amoniacul cu vreun fel de înălbitor. Acest lucru poate duce la o reacție chimică destul de periculoasă, prin urmare, nu se recomandă sub nicio formă să apelați la această variantă.

indigo

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță geamul de la aragaz

Înălbitor

Dacă totuși doriți să folosiți înălbitor pentru a scoate petele de pe haine, ar trebui ca înălbitorul să conțină mai degrabă oxigen, decât clor. Astfel, petele de pe haine vor ieși, iar atunci când îl vei folosi, nu vei întâmpina nici probleme. De obicei, înălbitorul cu oxigen interacționează mai bine cu apa, dacă îți dorești să îndepărtezi orice tip de pată din țesătură. Datorită particulelor de oxigen pe care le eliberează, vaporii nu vor fi foarte puternici, în comparație cu înălbitorul care conține clor.

Demachiant

Puteți aplica demachiant direct pe pată, iar apoi să spălați îmbrăcămintea. În anumite cazuri, dacă pata este mai veche sau este destul de mare și nu iese de la prima încercare, puteți lăsa demachiantul să acționeze peste noapte. Apoi băgați haina la mașina de spălat, în apă rece.

eliminator special de indigo

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță mobila lucioasă

Eliminatoare speciale de pete

Bineînțeles că puteți apela la o altă variantă și anume la produsele speciale din comerț, care îndepărtează orice fel de pată. Însă trebuie să acordați atenție la instrucțiunile acestor produse, acolo fiind menționat și tipul de țesătură pentru care este destinat produsul. De obicei, majoritatea acestor produse pot deteriora îmbrăcămintea, iar pentru a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla, se recomandă să aplicați produsul ales pe o zonă care nu iese în evidență. Astfel, vă veți asigura dacă produsul va decolora haina sau nu.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce ies petele de morcov de pe haine

Andreea Bălan, planuri în imobiliare. Artista vrea să stea cu fetițele ei două luni pe an în Dubai

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

La ce este bună apă micelară. Cum se folosește şi care sunt beneficiile ei

Cu ce se curăță geamul de la aragaz. Care este soluția cea mai eficientă pentru tine

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Creșterea salariilor pentru români. “Odată cu creşterea preţului la chirii şi energie, alimente, foarte mulţi oameni îşi fac griji dacă vor putea să plătească facturile la finalul lunii.”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri