Cu ce se curăță mobila din lemn. Care este secretul?


Mobila din lemn inspiră eleganță și rafinament oricărei încăperi, însă este foarte important să o întreții pentru a nu-și pierde din strălucire. Citește, în rândurile de mai jos, cu ce se curăță mobila din lemn.


In articol:

Cu toate că la prima vedere avem impresia că este complicat să curățăm mobila din lemn și că singura soluție ca aceasta să nu se deterioreze în timpul procesului este folosirea produselor speciale, lucrurile nu stau deloc așa. Soluțiile moderne nu reprezintă întotdeauna cea mai bună opțiune de a curăța mobila și până la urmă tot la cele clasice ajungem.

În cazul în care nu cunoști exact tipul de produs cu care ar trebui să tratezi diferitele suprafețe de lemn sau dacă pur și simplu nu îl ai în casă, încearcă să te limitezi la soluțiile populare și universale. Abordarea simplă va fi întotdeauna cea mai bună! De recomandat este ca atunci când achiziționezi unul sau mai multe corpuri din lemn, să întrebi producătorul și despre curățarea și întreținerea acestora.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță grăsimea de pe hotă

Cu ce se curata mobila din lemn

Cu ce se curata mobila din lemn

[Sursa foto: Pexels]

Cu ce se curăță mobila din lemn

Pentru această modalitate de curățare  vei avea nevoie de pânză din microfibră sau o lavetă moale, săpun de vase incolor, ceară de mobilă și tifon.

Primul pas este să înmoi laveta în apă călduță și să storci bine materialeul pentru a elimina excesul de lichid.

Începe să ștergi mobilierul  din lemn pentru a îndepărta praful și murdăria. Este foarte important să nu uzi lemnul, deci trebuie să folosești o lavetă uscată imediat după ce ai folosit-o pe cea umedă.

În cazul în care mobila din lemn prezintă pete lipicioase, adaugă o picătură de săpun lichid de vase pe o lavetă și încearcă să șetrgi o porțiune foarte mică, pentru a te asigura că finisajul nu va fi afectat. În cazul în care suprafața nu și-a schimbat culoarea sau textura, amestecă aproximativ 5 picături de lichid de vase cu apă și curăță cu mișcări lente și circulare zona murdărită. Atenție! Nu folosi foarte multă apă și șterge suprafața cu o cârpă uscată imediat după ce ai curățat zonele afectate.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță husa de telefon

Cu ce se curata mobila din lemn

Cu ce se curata mobila din lemn

[Sursa foto: Pexels]

În cazul în care pe mobilă s-au depus pete rigide, este necesar să folosești produse puțin mai dure, mai exact acelea care au o concentrație mai mare de substanțe chimice. Și în acest caz este foarte important să testezi o zonă minusculă pentru a te asigura că nu va fi afectat lemnul. Nu uita să folosești mănuși de protecție pentru că s-ar putea ca aceste soluții să îți irite pielea.

După procesul de curățare, te-ai putea ocupa și de calitatea luciului lemnului. În funcție de mobilierul tău din lemn, poate fi necesar să aplici ceară pentru a-l proteja și a-l ajuta să-și păstreze strălucirea. Așadar, aplică o ceară semi-solidă, folosindu-te de o bucată de tifon, pe mobilierul din lemn. Lasă pasta de ceară să acționeze pentru câteva minute înainte de a șterge totul cu o cârpă din microfibră curată.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Cu ce se curata mobila din lemn

Cu ce se curata mobila din lemn

[Sursa foto: PixaBay]

Întreținerea mobilierului din lemn

Pe lângă sesiunile de curățare, trebuie să respecți și câțiva pași simpli în ceea ce privește întreținerea corpurilor din lemn. Dacă îți dorești să redai mobilierului strălucirea pe care o avea la început, este necesar să respecți următoarele reguli:

Fiind un material dificil, lemnul își poate schimba forma în funcție de modul în care este tratat. De exemplu, mobilierul din lemn se poate umfla din cauza excesului de apă, iar pentru o preveni o astfel de situație trebuie să menții o temperatură de 15- 25 de grade Celsius în cameră.

De asemenea, este foarte important să ții cont de faptul că pe mobila din lemn nu trebuie să pui căni cu ceai sau cafea fierbinte deoarece o poți deteriora. Folosește, de fiecare dată, șervețele, față de masă sau suporturi pentru pahare.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se curăță lavabila de pe gresie. Care este secretul?

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cu ce se curăță varul de pe parchet. Care este secretul?

Cu ce se curăță pixul de pe haine

Cu ce se curăță tacâmurile de inox

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Ne mutăm”. Gabriela Cristea, nemulțumită pe rețelele de socializare. Ce a pățit prezentatoarea TV
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri