Cu ce se curăță lavabila de pe gresie. Care este secretul?

vopsea lavabila
Cu ce se curăță lavabila de pe gresie. Care este secretul?

Cel mai fericit moment este când ai terminat de decorat casa, dar ce faci când observi că lavabila a ajuns pe suprafețele în care nu trebuia să ajungă?

Din cauza faptului că vopseaua lavabilă conține și câteva substanțe chimice specifice fiecărui tip în parte, după fiecare întrebuințare pentru care este realizată (antimucegai, antiumezeala etc.), durează mai mult dacă dorim să scăpăm de ea.

 

Îți recomandăm 5 moduri în care poți să scapi de vopseaua de pe gresie

Lavabila conține componente precum: liant, diverse materiale de umplutură, aditivi, apă și substanțe active.

Odată ce este aplicată, apa se evaporă, iar din cauza faptului că pe suprafața respectivă rămâne doar produsul acrilic, durează mai mult timp pentru a se îndepărta.

Diluant

Aceasta este cea mai bună metodă de a scăpa de vopseaua lavabilă de pe gresie. Prima dată se poate elimina excesul folosind șervețele sau lavete absorbante, iar după se adaugă treptat diluantul.

Alcool izopropilic

Aceasta este o altă variantă care se recomandă pentru îndepărtarea lavabilei de pe gresie. Pentru straturile mai mari se utilizează mai întâi un burete pentru a le curăța, iar apoi se toarnă alcoolul izopropilic.

vopsea lavabila antimucegai

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Oțet simplu sau oțet diluat în apă

Soluțiile preparate în casă nu dezamăgesc niciodată. Aceasta este o soluție foarte eficientă, pentru care vei avea nevoie doar de oțet, lămâie și sare grunjoasă. Acest amestec te va ajuta să scapi de lavabila care și-a lăsat amprentele în casa ta.

Săpun lichid sau detergent

În acest caz, poți utiliza fie o soluție diluată de săpun (săpun lichid de mâini), iar după cu ajutorul unei cârpe uscate, tot lichidul va fi absorbit și vei scăpa de

petele nedorite. Poți folosi și o cârpă înmuiată în apă caldă și detergent.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aparat cu aburi

Dacă nu vrei să te mai complici cu diferite soluții sau metode, poți apela direct la un aparat cu aburi. Aceasta reprezintă cea mai bună modalitate pentru a curăța aceste pete de vopsea. Singurul lucru pe care trebuie a-l reții, este faptul că pata trebuie să fie umedă, pentru a se lua,

în caz contrar, nu va funcționa.

Cu ce se curata lavabila de pe gresie

Citeste si: CITEȘTE: Cât oxidant se pune la un tub de vopsea de 50 ml

În cazul în care lavabila și-a făcut simțită prezența și în alte zone, îți sugerăm câteva moduri care te pot ajuta!

 

Scapă de lavabila de pe termopan

În cazul în care nu a trecut foarte mult timp de la aplicarea lavabilei, aceasta se poate lua foarte ușor dacă se află pe termopan. Poți utiliza o cârpă înmuiată în apă caldă și detergent. O altă variantă este reprezentată de uleiul de măsline sau cel de bebeluși.

Scapă de lavabila de pe lemn

Dacă ai un burete în casă, care are o parte abrazivă, ai tot ce îți trebuie! Folosește acea parte a buretelui pentru a scăpa de lavabilă. Dacă nu ai, poți folosi un șpaclu.

vopsea lavabila interior

Citește și: Patrick a decis: "Teodora e genul meu de femeie!" Alexandra fierbe de gelozie. Tânăra nu acceptă această decizie. Aflați ce se va întâmpla, joi, 25 iulie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Scapă de lavabila de pe haine

În cazul hainelor, puteți utiliza diverse soluții naturale sau chimice, în funcție de mărimea și consistența petei existente. Apoi, fără nicio problemă, poți spăla normal haina.

Scapă de lavabila de pe mochetă sau covor

De această dată, se recomandă mai întâi folosirea unor șervețele sau lavete absorbante, cu ajutorul cărora se va extrage surplusul de vopsea. Apoi, tot ceea ce trebuie să faceți este să turnați diluant, începând din exteriorul petei de vopsea.

Dacă totuși nu a ieșit după utilizarea acestei metode, puteți încerca și să îmbibați pata în glicerină, până se înmoaie. O puteți lăsa așa peste noapte.

vopsea lavabila curatare

Citeste si: Amenajarea holului de apartament- 6 idei practice

 

Pentru a evita tot acest deranj, data viitoare când ai intenția să-ți renovezi casa, îți poți achiziționa câteva folii de plastic cu ajutorul cărora poți acoperi parchetul, mobila sau alte zone în care nu îți dorești să ajungă vopseaua. Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta în vacanța din Italia FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Pan Zhanle i-a bătut recordul lui David Popovici la 100 de metri. Cum a reacţionat înotătorul român: "Am fost puţin luat prin surprindere"

Renovare cu buget redus: Ce materiale ieftine poţi alege pentru o amenajare modernă

Alara Turan, care joacă rolul Deniz în serialul “Tablou de familie”, schimbare spectaculoasă de look, după încheierea filmărilor! Iată cum arată în prezent superba actriță 

VIDEO Rezultate admitere liceu 2024: La ce liceu am intrat? Verifică online rezultatele repartizării computerizate


Cookies