Renovare cu buget redus: Ce materiale ieftine poţi alege pentru o amenajare modernă


Renovare cu buget redus: Ce materiale ieftine poţi alege pentru o amenajare modernă

Renovarea locuințelor presupune de cele mai multe ori eforturi consistente în ceea ce privește munca, dar și costuri ridicate pentru unele materiale.


In articol:

Pentru a economisi, poți uneori să alegi materialele de construcții mai ieftine, dar care îți pot aduce amenajarea modernă a locuinței pe care ți-o dorești.

Iată care sunt aceste materiale și cum te pot ajuta acestea.

Gresia și faianța

Gresia este un material ieftin și bun, folosit pentru acoperirea suprafețelor cu trafic. Zona băilor, a bucătăriilor sau a holurilor necesită cel mai adesea suprafețe ușor de curățat, iar modelele moderne de gresie ieftina pentru baie si bucatarie satisfac în totalitate aceste cerințe. 

Gresia este un material de acoperire cu o rezistență foarte bună la șocuri mecanice, dar și un material care nu își pierde caracteristicile în timp.

Fiind un material ieftin, cu ajutorul gresiei poți realiza lucrări de acoperire pe arii mari fără ca acest lucru să ridice costuri semnificative. Pentru realizarea placărilor cu gresie și faianță vei avea nevoie și de un mortar calitativ, dar și de uneltele potrivite, pentru a te bucura de o lucrare de calitate, fără să cheltui prea mult în acest sens.

Vopsea lavabilă

Vopseaua lavabilă este cel mai accesibilă material ce poate fi utilizat pentru acoperirea zonelor de perete, iar prețul nu este foarte mare pentru acest produs.

Aplicarea vopselei lavabile este una dintre cele mai ieftine amenajări pe care o poți face pentru casa ta, dar și una dintre cele mai necesare, deoarece măsura vopsirii interiorului schimbă aspectul și împrospătează aerul. 

Vopseaua lavabilă are rolul de a proteja suprafața peretelui, de a reîmprospăta și de a oferi suprafețe estetice, ușor de curățat. Există o multitudine de tipuri de vopsea lavabilă, ce poate fi folosită în funcție de caracteristici și de nevoile suprafețelor, drept pentru care munca ta va fi ușurată.

Mortar de reparații sau tinci

Acest material poate fi folosit pentru un număr mare de situații, iar prețul acestuia este destul de redus. Fiind material de construire, dar și de finisare deopotrivă, cu tinci poți acoperi goluri, în timp ce de asemenea poți repara sau finisa anumite suprafețe. 

Polistirenul

Pentru izolarea locuințelor unul dintre cele mai ieftine materiale de construcții este polistirenul, un material care în prezent este utilizat la scară largă tocmai pentru că oferă caracteristici de izolare foarte bune. Este de remarcat faptul că polistirenul, în ciuda prețului foarte mic, reușește să acopere criteriul eficienței, deoarece este un material cu acoperire mare prin prisma dimensiunilor. O placă de polistiren are în general dimensiuni de 1m x 0.5m, lucru care înseamnă un grad mare de acoperire și o scurtare a timpului de lucru în ceea ce privește izolarea locuințelor. 

Pentru amenajarea unui termosistem folosind plăci de polistiren vei avea nevoie și de dibluri și plasă, însă, spre deosebire de alte tipuri de sisteme de izolare care au prețuri mai mari la accesorii, acestea costă destul de puțin. 

Pardoseala laminată

Pardoseala laminată sau parchetul laminat, așa cum mai este numită aceasta, oferă caracteristici durabile și estetice de acoperire. Firește, aceste caracteristici nu se vor încadra în parametrii oferiți de către parchetul masiv, spre exemplu, însă calitatea și prețul pardoselilor laminate te pot ajuta să te bucuri de estetică și de confort în casa ta. 

Pardoselile laminate sunt deosebite pentru zone cu trafic redus, cum ar fi dormitoarele sau holurile, așa că ar trebui să eviți folosirea acestui tip de parchet în zonele cu umiditate ridicată, precum băile sau bucătăriile. 

Acestea sunt opțiunile cele mai des folosite la nivel de amenajare a locuințelor în stil modern folosind materiale ieftine, însă ca o concluzie putem observa că acestea oferă de fapt caracteristici destul de bune de calitate, care te ajută să te bucuri de confort și de o casă primitoare chiar și fără să cheltuiești o avere în acest sens.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Ce să îți pui în bagaj la munte

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

DESCOPERĂ: Cine este DORIAN HÂTZ POPA. De ce și-a schimbat numele din buletin

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi MOARTEA cuiva. Este semn bun sau rău?

CITEȘTE: La cât timp se șterge praful

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este și ce vârstă are chef RADU DUMITRESCU

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri