Cu ce se curăță geamul de la aragaz. Care este soluția cea mai eficientă pentru tine


Aragazul este unul dintre cele mai folosite elemente care fac parte din bucătăria noastră. Dar ce putem face ca petele să iasă în toate zonele?


In articol:

Pentru a scăpa de anumite pete care par să nu mai iasă de pe geamul aragazului, de pe ochiurile și grătarul acestuia sau și de pe hotă, poate exista o singură soluție. Aflați din rândurile următoare care este aceasta și cum o puteți utiliza.

 

Cu ce se curăță geamul de la aragaz

Chiar dacă este puțin mai dificil întregul proces de a curăța foarte bine geamul de la aragaz, nu este nevoie să așteptați vremea când veți achiziționa altul nou, pentru a vă bucura de aspectul impecabil pe care îl avea acesta la început.

Pentru a putea detașa geamul de la aragaz, veți avea nevoie de o șurubelniță. Deschideți ușa de la cuptor, iar apoi identificați locul în care se află balamalele care țin ușa aragazului. Apoi cu ajutorul șurubelniței, trageți de balamale, pentru a reuși să le blocați.

Următorul pas este să îndepărtați cu mare grijă șuruburile din lateralul capacului și să trageți ușor de geamul aragazului. Iar în ceea ce privește curățarea acestui geam, puteți folosi anumite soluții speciale, pentru că altfel riscați să îl zgâriați sau să-i faceți mai mult rău

decât bine.

După ce ați urmat toți acești pași și ați reușit să curățați geamul aragazului, tot ce trebuie să mai faceți este să puneți la loc toate componentele exact așa cum le-ați și scos. Asigurați-vă că balamalele sunt puse în poziția exactă pentru a nu vă trezi că va cădea.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță mobila lucioasă

Cu ce se curăță ochiurile și grătarul de la aragaz

În primul rând, puneți într-o pungă vidată, fiecare ochi de aragaz. Presărați puțin praf de amoniac și adăugați apă caldă. Lăsați ochiurile de aragaz în respectiva pungă, peste noapte. Iar după această metodă, ochiurile vor fi ca noi. Ține cont de faptul că bucătăria trebuie să fie aerisită, din cauza mirosului puternic de amoniac, care poate să fie destul de periculos, provocând amețeală sau senzații de leșin. Cel mai bine ar fi să purtați o mască, sau după ce ați pus ochiurile de aragaz în respectiva pungă, să o puneți într-un loc cât mai ascuns, precum o cutie sau chiar mai multe cutii.

Același lucru poate să fie utilizat și pentru grătarul aragazului, însă cu siguranță vă va trebui o pungă mult mai mare, astfel încât să poată încăpea grătarul în totalitate.

O altă variantă pentru curățarea atât a ochiurilor, cât și a grătarului de aragaz, este reprezentată de o pastă realizată din bicarbonat de sodiu, împreună cu apă oxigenată. La fel, puse într-o pungă vidată. Astfel, vă veți bucura de dispariția grăsimii, dar și de strălucirea pe care o doriți.

cu ce se curata ochiurile si gratarul de la aragaz

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță carioca

Cu ce se curăță hota de aragaz

Odată ce apar inevitabilele amprente ale mâinilor pe hota de la aragaz, este semn clar că trebuie să înceapă curățarea lor cu orice preț. Însă aceste amprente ies mai repede decât credeți. Veți avea nevoie doar de soluție specială pentru curățarea geamurilor, spirt sau chiar alcool. Ștergeți hota de la aragaz cu una dintre soluțiile menționate și este ca nouă.

cu ce se curata hota de aragaz

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță mobila din lemn

Cu ce se curăță cuptorul cu microunde

În cazul în care există pe cuptorul cu microunde, anumite pete ușoare, puteți utiliza cu ușurință apă și săpun. Însă dacă petele sunt mai puternice, atunci recurgeți la varianta cu pastă de dinți. Aplicați un strat din pastă de dinți (clasică) pe respectiva zonă, iar apoi așteptați să acționeze preț de câteva minute. Îndepărtați apoi stratul și clătiți cu apă caldă. Dacă totuși pata nu a ieșit, puteți folosi suc de lămâie, lăsați să acționeze, iar apoi îl ștergeți tot cu apă călduță.

cu ce se curata cuptorul cu microunde

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Soluție de curățare

Dacă totuși nu aveți vreo soluție specială pentru a curăța suprafețele din inox, vă recomandăm un amestec format din praf de cretă și săpun de casă. Amestecați cele două ingrediente într-un recipient, până când veți obține o pastă omogenă. Apoi curățați obiectele murdare care sunt din inox, clătiți-le cu apă călduță și uscați-le cu un prosop. 

solutie pentru curatarea suprafetelor de inox

Citeste si: DESCOPERĂ: La cât timp se șterge praful


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se curăță mobila lucioasă. Cele mai bune trucuri și sfaturi pentru curățenie

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cu ce se curăță carioca. Care este secretul?

Cu ce se curăță burtă de porc. Ce aliment poți folosi pe curățare?

Cu ce se curăță mobila din lemn. Care este secretul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri