Cu ce se curăță carioca. Care este secretul?


Chiar dacă este vorba despre un copil sau un adult, se poate întâmpla din greșeală să vă pătați haina sau alte lucruri cu o cariocă. Dar cum o veți curăța?


In articol:

Câteodată, în cazul celor mici, jucatul cu o cariocă este cea mai mare distracție, dar ce ne facem când ajunge în locuri unde nu ne prea dorim? Aflați din rândurile următoare cum puteți curăța carioca.

 

Cu ce se curăță carioca de pe haine

În cazul în care v-ați pătat haina de carioca, puteți scăpa cu ușurință de ea cu ajutorul spirtului. Așezați pata respectivă cu fața în jos, deasupra unui prosop de hârtie de 2-3 straturi. Apoi udați o cârpă sau un burete cu spirt și tamponați prima și prima dată în jurul petei, iar apoi direct pe ea.

Îți vei da seama că funcționează în momentul în care carioca se va transfera pe prosopul de hârtie.

O altă variantă este reprezentată de folosirea laptelui. Este o modalitate foarte ușoară și care este la îndemână oricui, având lapte în casă. Hainele se pun într-un recipient, peste care adăugați suficient lapte pentru a-l acoperi, prin urmare, va acoperi și pata. O lăsați să se înmoaie peste noapte.

Țineți cont că laptele trebuie să fie proaspăt. Apoi puteți spăla haina.

Chiar și fixativul de păr poate ajuta la îndepărtarea cariocii  de pe haine. Achiziționați un fixativ care are un preț ieftin, pentru că acela deține un conținut mult mai ridicat de alcool. Așezați îmbrăcămintea pe o suprafață plană și dură, iar apoi cu o cârpă sau un prosop curat, puneți sub partea pătată a hainei. Pe o dischetă de bumbac, fixativ, iar apoi apăsați ușor pe pată. Pata ar trebui să se transfere pe acea dischetă. Repetați procesul, în cazul în care pata nu a ieșit, iar apoi spălați îmbrăcămintea la mașina de spălat.

cum scot carioca de pe haine

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță burta de porc

Cu ce se curăță carioca de pe pielea canapelei

Dacă o pată de cariocă își face simțită prezența pe o canapea care are materialul de piele, vei reuși mai greu să scapi de această pată, însă nu imposibil. Prin urmare, singura modalitate de a reuși, este prin intermediul unei loțiuni spray de protecție solară. Exact aceeași loțiune care este folosită pentru a proteja pielea sensibilă a copiilor, în fața razelor puternice de soare.

Pe un prosop curat alb, se pulverizează puțină protecție solară și frecați ușor pata respectivă, folosind o presiune mai ușoară. Odată ce ați reușit să scoateți carioca de pe canapea, aplicați balsam de piele în zona petei, pentru a reuși să restabiliți pielea canapelei în mod complet.

cum scot carioca de pe canapea

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță mobila din lemn

Cu ce se curăță carioca de pe pielea copilului

Aici treaba este destul de simplă, pentru că veți avea nevoie doar de spirt. Acest tip de alcool va șterge foarte ușor carioca de pe pielea copilașului. Prin urmare, aveți nevoie de spirt și de o dischetă de bumbac. Puneți puțin spirt pe dischetă, iar apoi ștergeți ușor locul în care se află respectiva pată. După ce ați făcut asta, țineți în respectivul loc discheta, pentru câteva secunde. În niciun caz să nu frecați, pentru că va irita pielea copilului.

cum scot carioca de pe pielea copilului

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță husa de telefon

Cu ce se curăță carioca din alte locuri

În cazul în care s-a descoperit o urmă de cariocă pe tapiserie, puteți folosi alcool sanitar, soluții de curățat geamuri (pe bază de alcool) sau chiar acetonă. Folosiți una dintre aceste soluții de curățat în cantități mici, pentru a nu ajunge ca respectiva pată să se întindă, iar apoi curățați ușor cu bețișoare de urechi. 

De cele mai multe ori, dacă aveți copii, se poate întâmpla că respectiva cariocă să ajungă chiar și pe pereți. Prin urmare, pentru a scăpa de asta, puteți folosi fixativ sau pastă de dinți, în funcție de ce culoare are peretele. Puteți de asemenea să folosiți și zeamă de lămâie pentru a tampona carioca prin intermediul unei lavete curate.

Nu e imposibil nici ca respectiva cariocă să ajungă pe lemn, parchet sau chiar mobilă. Prin urmare, dacă acest lucru se întâmplă, puteți folosi cu ușurință pastă de dinți obișnuită, alcool sanitar alb sau chiar unt de arahide. Ștergeți petele ușor cu una dintre aceste soluții, până în momentul în care pata a dispărut complet.

cum scot carioca de pe perete

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se curăță burtă de porc. Ce aliment poți folosi pe curățare?

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cu ce se curăță mobila din lemn. Care este secretul?

Cu ce se curăță grăsimea de pe hotă. Sigur ai acasă alimentele pentru curățare

Cu ce se curăță husa de telefon. Cum poate arăta ca nouă chiar și după mult timp de folosință

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Mi-a fost milă să îl calc în picioare” Anamaria Prodan, reacție dură după apariția imaginilor cu bătaia dintre ea și Reghecampf
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri