Cu ce înlocuim oul în chiftele

Cu ce inlocuim oul in chiftele
Cu ce inlocuim oul in chiftele, retete simple

Pregătește în numai câteva minute cea mai bună rețetă de chiftele și vezi cu ce se poate înlocui oul în chiftele.

Chiftelele reprezintă un aperitiv îndrăgit de persoane de toate vârstele. Fie că sunt consumate ca atare cu muștar ori chiftele marinate în sos tomat sau cu piure de cartofi, chiftelele se pregătesc ușor, chiar și de către persoane care nu sunt familiarizate cu gătitul. Vezi mai jos cu ce se poate înlocui oul în chiftele și cum se pregătesc cele mai bune chifteluțe.

Gustoase și moi, chiftelele se pregătesc într-o multitudine de feluri. De obicei, chiftelele conțin ouă, pâine înmuiată în apă, alteori pot conține cartofi răzuiți, morcovi, verdețuri, precum și diferite condimente.

În România, chiftelele sunt cunoscute în mai multe moduri. Se pot prăji sau se pot coace, acest lucru rămâne la latitudinea fiecărei persoane. În zona Moldovei, chiftelele sunt cunoscute ca pârjoale, un tip de chiftele mai mari, cu o crustă crocantă și un miez suculent.

Cu ce înlocuim oul în chiftele

Iată o rețetă simplă de pârjoale moldovenești de pregătit în weekend:

Ingrediente pentru 10- 12 bucăți:

200 de grame de carne tocată de vită
300 de grame de carne de porc
- o ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 1 cartof crud
- 2 felii de pâine albă, fără coajă
-lapte
2 ouă medii
sare, piper, mărar, pătrunje
pesmet pentru tăvălirea pârjoalelor.


3 linguri făină.

Se pun feliile la înmuiat în lapte pentru 10 minute. Se amestecă apoi carnea tocată de vită cu cea de porc și se adaugă cartoful crud stors de zeamă, usturoiul și ceapa, toate date prin răzătoarea cu găuri mici. Se adaugă ouăle, mărarul, pătrunjelul după gust, dar și pâinea stoarsă bine. Se comenteză cu sare și piper și se frământă cu mâna până se obține un amestec omogen.

Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

Se ține compoziția la frigider într-un vas acoperit timp de oră pentru a se odihni.

Se amestecă făina cu pesmetul și se trece la formarea pârjoalelor cu mâinile umede. Se formează chiftele lunguiețe care se presează și se tăvălesc prin amestecul de făină și pesmet.

Se pune ulei într-o tigaie antiaderentă și când s-a încins, se adaugă pârjoalele. Se țin la foc mic spre mediu timp de 5- 6 minute pe fiecare parte. Se scot pe o tavă tapetată cu șervețele absorbante din hârtie. După ce s-au scurs bine de ulei, se servesc calde. Pot fi consumate cu piure sau cu cartofi natur.

Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru chiftele

Cu ce se poate înlocui oul în chiftele

Multe preparate au în compoziția lor ouă, care servesc ca agent de legare. De la prăjituri, creme, până la aluaturi și chiar chiftele și sarmale. Rețelel clasice sugerează adăugarea a cel puțin 1- 2 ouă.

Citește și: Horoscopul pentru ziua de luni, 29 decembrie 2025: Semul zodiacal care se simte epuizat și are nevoie de o perioadă mai lungă de odihnă- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Cu ce se poate înlocui oul în chiftele
Cu ce se poate înlocui oul în chiftele pentru a prepara chifteluțe de post[Sursa foto: PixaBay]

Pentru rețete precum chiftelele, lasagna sau chiar și unele sosuri, oul poate fi înlocuit cu 2 lingurițe de amidon, fie că este vorba despre amidon de porumb sau amidon de cartofi.

În acest mod, pot fi preparate și chifteluțe de post, din legume, iar dacă te temeai de faptul că s-ar putea să nu se lege chiftelele pentru că nu au ou, atunci nu trebuie să te mai îngrijorezi.

Rețetă chiftele de post

2 cartofi medii
sare/piper
pătrunjel verde
3 căței de usturoi
1-2 linguri făină
o cană de ciuperci
praf de boia
2 linguri de orez.

Chiftele de post
Reteta chiftele de post[Sursa foto: PixaBay]

Cartofii se fierb bine și se scurg, apoi se pasează. Orezul se fierbe separat și se adaugă peste cartofi. Separat, se călește și ceapa. Ciupercile se dau prin mașina de tocat și se adaugă în compoziție, iar peste ea se adaugă și condimentele și pătrunjelul tocat.

Din compoziția rezultată se formează chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Se pot servi alături de un piure de cartofi.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chiftele de dovlecei. Rețeta ideală dacă ții post, dar vrei să mănânci ceva delicios

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Chifteluțe sănătoase din conopidă!

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies