Covid-19 a suferit mutații! Boala poate dura până la 49 de zile


În urma unui studiu realizat de către cercetătorii chinezi, coronavirusul Covid-19 a suferit mutații. La ce concluzie au ajuns oamenii de știință.


In articol:

  Vești proaste în plină pandemie de Covid-19. La mai bine de patru luni de la primul caz cu noul coronavirus, cercetătorii din China au descoperit o mutație a Covid-19, în urma căreia infecția poate rămâne în organism chiar și două luni. Asta nu este, însă, tot! Mutația respectivă are capacitatea să dezvolte chiar și o formă de boală cronică.

  Specialiștii au descoperit noua mutație la un bărbat din China, care s-a modificat de coronavirus abia după 49 de zile după ce a fost declarat pozitiv. Inițial, a contractat o formă ușoară a bolii – doar cu febră – deși în organism avea o cantitate ridicată de virus, anunță stirileprotv.ro.

  Covid-19 a suferit mutații! Boala poate dura până la 49 de zile

  Citeste si: Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus

  În ciuda formei ușoare, plămânii săi au fost grav afectați și a avut nevoie de o transfuzie de plasmă de la persoanele care s-au vindecat de coronavirus. La două zile distanță după ce a fost din nou testat, testul de Covid-19 a ieșit negativ.

  Citeste si: Romania, la control! Suceava este cel mai afectat judet de noul coronavirus! Care este situatia cadrelor medicale de acolo

  Cercetătorii chinezi au analizat cazul cu maximă atenție, mai ales că cei mai mulți dintre pacienții infectați au reușit să se vindece după aproximativ 20 de zile de la infectare, informează South China Morning Post.

  Cercetătorii spun că virusul „a format o relație de simbioză cu pacientul”, fapt care a dus la prelungirea perioadei de 49 de zile.


  Clipul zilei pe KANALD.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol


  Exatlon

  Surpriză! Ce a spus mama lui Emanuel de la Survivor România despre relația războinicului cu Elena Ionescu! EXCLUSIV

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...


  Parteneri

  Pentru tine

  Din Sanatate

  Parteneri