Copilul tău are nevoie de aparat dentar? Iată ce trebuie să știi despre acest tratament!


Copilul tău are nevoie de aparat dentar? Iată ce trebuie să știi despre acest tratament!

Copilul tău are nevoie de aparat dentar și tocmai ai aflat această veste? Nu trebuie să te întristezi și cu atât mai puțin nu trebuie să te panichezi.

Este foarte bine că ai fost la medic și că problemele se vor rezolva în copilărie, deoarece totul se rezolva mai ușor acum. În primul rând, copilul tău va trebui să înțeleagă exact ce presupune aparatul dentar și probabil va fi nevoie să îi mai explici tu încă o dată (în funcție de vârsta lui). Apoi, veți începe procedurile pentru aparat.

 

Veți merge împreună pentru amprentarea gurii în vederea realizării aparatului dentar.

Fiecare aparat dentar pentru copii este unic, conceput special pentru fiecare pacient, așa că acesta este un pas foarte important. În timpul în care este așteptat aparatul, se vor face diferite tratamente, dacă este cazul și se va realiza și un detartraj. Montarea aparatului va fi un pas important, iar de acolo totul va decurge mult mai simplu, deoarece greul a fost deja depășit. Copiii nu sunt atât de deranjați de către aparat, chiar suportă destul de bine situația, spre deosebire de un adult.

În ceea ce privește opțiunile de tratament, cel mai discuți cu medicul și alegeți împreună cea mai bună variantă. Copiii pot beneficia atât de aparate dentare fixe, dar și de aparate dentare mobile. Din categoria aparatelor fixe, enumerăm: aparate metalice, aparate ceramice și aparate din safir. În ceea ce privește aparatele mobile, există mai multe tipuri, fiecare având rolul său: plăcuțe mobile, Invisalign Teen, Sure Smiles, Functional Frankel, Twin Block (pentru a ajusta discrepanțele dintre maxilar) și Trainer Myobrace.

 

Trebuie să știi că aparatul dentar poate fi montat imediat după vârsta de 6 ani, chiar dacă dinții definitivi nu au erupt încă. Este important ca problemele să fie rezolvate cât mai curând, iar aparatul va ghida dinții definitivi să erupă într-un mod corect. Astfel, chiar și durata tratamentului este micșorată, deoarece dinții definitivi nu mai trebuie îndreptați: aceștia vor fi stabilizați încă de dinainte de a erupe.

 

Trebuie să vorbim și despre igiena dentară, care este primordială în cadrul unui astfel de tratament. Copilul va trebui să se spele după fiecare masă, însă nu îți face griji. Nu va trebui să stea doar în casă. Există periuțe portabile, periuțe interdentare și tot felul de accesorii pentru îngrijirea dinților, care îl vor ajuta pe copil să se spele oriunde și oricând și astfel să nu compromită sănătatea dinților.

 

În multe cazuri, se poate opta și pentru Invisalign, aparatul invizibil ce face viața mult mai ușoară. Acesta poate fi detașat înainte de masă, având în vedere că este format din două gutiere transparente și astfel totul devine mult mai ușor.

 

Așadar, dacă al tău copil are nevoie de aparat dentar, nu te îngrijora. Este un tratament ce îl va feri de multe probleme pe viitor și este foarte bine că ai mers cu el la medic din timp!

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Obtine un permis de barca pentru ape interioare, lacuri, fluvii si Delta Dunarii!

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Bianca Drăgușanu și-a topit acidul din buze! Prima imagine cu vedeta după ultima intervenție

Noi replici acide în platoul „Bravo, ai stil! Celebrities”! Ruxi nu s-a mai putut abține: „Styling-urile nu sunt de momentul acesta al competiției”

Carmen de la Sălciua, anunț surpriză la doar câteva zile după divorțul iubitului ei: „Urmează bebe”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Despre funcționalitatea foliei pentru solarii dintr-un material agrotextil foarte rezistent

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri