CONCURS: Reţetă rapidă de cartofi dulci cu brânză


CONCURS: Reţetă rapidă de cartofi dulci cu brânză

Ingrediente:

2 cartofi dulci medii (sau unul mare)
4 cartofi noi albi medii
1 ceapă roșie medie
35 g parmezan
100 g gouda
1 lg 1/2 Paprika dulce
2 lg ierburi mediteraneene (rozmarin, coriandru uscat, busuioc)
1 ardei iute uscat
Sare roz și piper după gust
100 ml ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Cartofii se curată, se spală și se taie rondele. Noi am folosit un tăietor special creativ. Ceapa se taie inele, din care am scos miezul.
Brânza gouda și parmezanul se dau pe răzătoare, acestea urmând a se adauga spre finalul coacerii pentru a forma o crustă.
Cartofii dulci, cei noi și ceapa se așează in vasul de Jena (cât mai aerisit pentru a deveni crocante). Se presară uleiul de măsline, se adaugă ierburile aromate și restul condimentelor pentru a se emulsiona legumele.
Se dă totul la cuptor la 180 grade.
Când cartofii s-au pătruns, se presară brânza Gouda și parmezanul.
Preparatul se poate servi cu un sos usturoiat sau o salată ușoară de rucola.

Reţetă trimiă de Crina Maria Vlădilă


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

None de la Puterea dragostei și-a șocat fanii: „Ți-ai mărit cumva...”?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Concurs

Parteneri