CONCURS: Reţetă de cozonac


CONCURS: Reţetă de cozonac

Ingrediente pentru doi cozonaci:

1 kg faina, 4 oua, o cana zahar, 40 gr drojdie, o jumatate litru lapte, coaja rasa de lamaie si portocala, esente de rom si vanilie, zahar vanilat, cacao, nuca macinata, o ceasca de cafea de ulei.

Faina se pune intr-un lighean, se face o gaura la mijloc, se adauga un praf de sare, galbenusurile de la cele 4 oua, drojdia si aromele toate. Laptele se incalseste cu zaharul. In mijloc se face o maia, folosindu-se tot laptele, sa rezulte in final o maia ca o smantana

Se pudreaza maiaua cu putina faina si se lasa la crescut pana crapa maiaua, apoi se ia la framantat cel putin 20 min. Daca coca pare putin tare, se mai poate adauga putin lapte (acum depinde de cat de buna este faina ). Coca rezultata trebuie sa fie elastica. Uleiul se infierbanta si se pune cate putin peste coca in timpul framantarii. (coca trebuie sa sfaraie cand se adauga uleiul)

Umplutura:

Albusele de ou se bat spuma cu 8 linguri de zahar,se adauga nuca macinata, cacaua si esenta de rom.

Se imparte compozitia in 4 parti egale, se formeaza cozonacii, se impletesc, se ung cu ou, se presara mac sau susan si se dau la cuptor cam 50 min la foc mic.

Reţetă trimisă de Stefi Stefa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Plușica de la Puterea dragostei, schimbare uluitoare de look!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Concurs

Parteneri