CONCURS: Reţetă de Baclava turcească
Ingrediente
500 grame foi de plăcintă subţiri;
450 grame de zahăr;
200 grame de nuci măcinate;
125 grame de unt;
O lingură cu zeamă de lămâie;
50 ml de ulei.
Mod de preparare:
Pentru sirop: Puneţi 130 ml de apă într-o oală, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă tot zahărul. Aduceţi la fierbere, după care adăugaţi zeama de lămâie şi mai lăsaţi 5 minute să fiarbă.
Baclava reteta simpla. Separat, într-o tigaie puneţi la topit untul şi uleiul, cu care veţi unge foile de plăcintă. Într-o tavă, puneţi 3-4 linguri de ulei şi întindeţi pe toată suprafaţa tăcii. Decupaţi foile de plăcintă după forma tăvii. Apoi, aşezaţi 3 foi de plăcintă în tavă, cu grijă să nu se rupă. Peste ele puneţi două linguri de grăsime (untul topit cu ulei) şi întindeţi bine pe toată suprafaţa foilor.
Reţetă trimisă de Maria Grecu