Comuna Cuca din Galați intră în carantină! Locuitorii ies doar cu declarație pe propria răspundere


Comuna Cuca din Galați, în carantină

Zona este păzită de MAI și nimeni nu poate intra sau ieși din localitate fără documente justificative. De ce s-a ajuns la această situație.


In articol:

În urma exploziei de cazuri de coronavirus din ultimele 14 zile, mai multe zone din țară au luat măsuri sporite pentru oprirea răspândirii infecției cu Covid-19.

Comuna Cuca din județul Galați a intrat joi, în carantină pentru 14 zile, imediat după ce rata de infectare a ajuns la 4.74

la mia de locuitori.

La fel ca în perioada stării de urgență când mai multe localități au fost carantinate, și de data aceasta zona din comuna Cuca este păzită de forțe MAI, iar intrarea și ieșirea din comună se realizează doar în anumite condiții.

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori.

Pe 8 octombrie, începând cu ora 05.00, a fost emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, pe o perioadă de 14 zile.

Astfel, potrivit ordinului, este permisă intrarea și ieșirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galați- Bârlad; DJ 255 Rediu- Cuca- intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești- Cuca- intersecție cu DN 24 D.

Cât despre transportul de marfă, materii prime ori alimente pentru populație se va face numai pe baza unor documente justificative. Alimentele, medicamentele și bunurile de strictă necesitate vor fi livrate de voluntari, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca.

Pentru că treburile agricole nu au fost încheiate, cei care desfășoară activități agricole vor completa o declarație pe propria răspundere.

Din/în zona carantinată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice

locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Purtarea măștii, obligatorie în toate spațiile

Cei care părăsesc zona carantinată pentru a ajunge la serviciu trebuie să prezinte autorităților legitimația de serviciu ori adeverința de salariat eliberată de către angajator, iar după caz, declarația pe proprie răspundere.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Circulația cetățenilor din comună și a vehiculelor este interzisă în intervalul orar 22.00- 06.00, cu excepția bolnavilor cronici aflați în evidențele unităților sanitare, a femeilor gravide, a urgențelor medicale și a vehiculelor aflate în tranzit.


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Regulile care trebuie respectate de toată lumea

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Prefectul Capitalei, declarații despre o posibilă stare de urgență în București: „Astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri”

Noi restricții în Capitală, după explozia cazurilor de Covid-19

Detaliul șocant care se poate observa pe fața unei persoane infectate cu noul Coronavirus. Nu credeai că poate fi adevărat!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri