Combinatia ideala pentru o pomana a porcului perfecta


Combinatia ideala pentru o pomana a porcului perfecta

Taiatul porcului este un obicei care se incheie cu o pomana a porcului tocmai sacrificat, in care se regasesc cele mai bune bucatele de carne si de organe ale guitatorului, sfaraite in untura. Iata o reteta de pomana porcului cu niscai mujdei si bucati de telemea.

 

Ingrediente:
500 grame de ceafa
500 grame de fleica
300 grame de ficat
200 grame de rinichi
500 grame de splina
200 grame de sorici
3 capatani de usturoi
1 ceasca de vin alb
piper
sare
paprica
6 oua
50 grame de untura
6 bucati de telemea
Mod de preparare:
Carnea se spala bine, se taie cuburi si apoi se pipereaza. Intr-o cratita incapatoare sau o tigaie mai adanca se incinge untura, se adauga mai intai bucatelele de ceafa, se rumenesc putin, se adauga bucatile de fleica si se lasa si ele la rumenit, apoi urmeaza organele. Se lasa totul la prajit, la foc potrivit.
Curatati usturoiul, apoi il pisati si faceti o pasta pe care o diluati cu putina apa. Cand este gata carnea, sarati si turnati mujdeiul, apoi ceasca de vin alb, si mai lasati cratita sa sfaraie zece minute pe foc. Peste bunatatea de carne si maruntaie puse intr-o strachina aruncati un capac de ou ochi si cate o bucata de branza pentru fiecare oaspete. Fiind o mancare destul de grea, puteti sa o insotiti cu un pahar de vin rosu, sec, dar si cu un paharel de tuica sau chiar de palinca.
Sursa

Ingrediente: 

500 grame de ceafa 
500 grame de fleica
300 grame de ficat 
200 grame de rinichi 
500 grame de splina 
200 grame de sorici 
3 capatani de usturoi 
1 ceasca de vin alb 
piper
sare 
paprica 
6 oua 
50 grame de untura 
6 bucati de telemea

Mod de preparare: 

Carnea se spala bine, se taie cuburi si apoi se pipereaza.

Intr-o cratita incapatoare sau o tigaie mai adanca se incinge untura, se adauga mai intai bucatelele de ceafa, se rumenesc putin, se adauga bucatile de fleica si se lasa si ele la rumenit, apoi urmeaza organele. Se lasa totul la prajit, la foc potrivit. 

Curatati usturoiul, apoi il pisati si faceti o pasta pe care o diluati cu putina apa. Cand este gata carnea, sarati si turnati mujdeiul, apoi ceasca de vin alb, si mai lasati cratita sa sfaraie zece minute pe foc. Peste bunatatea de carne si maruntaie puse intr-o strachina aruncati un capac de ou ochi si cate o bucata de branza pentru fiecare oaspete. Fiind o mancare destul de grea, puteti sa o insotiti cu un pahar de vin rosu, sec, dar si cu un paharel de tuica sau chiar de palinca.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

”Mi-a zis să iau o pastilă, să mă sinucid!”. Cine face acuzații grave la adresa lui Ilie Năstase

Cât timp se poate păstra ciorba la frigider. Ce greșeală fac gospodinele

Oana Moșneagu a împlinit 32 de ani. Ce mesaj i-a transmis iubitul ei, Vlad Gherman

5 filme de comedie pe care să le vezi în vacanța de vară cu familia

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Delia, trupa Taxi, Mario Fesh şi Kaira, pe scena „Trofeului Tinereții“ Amara 2022, la a 54-a ediție a evenimentului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri