"Closer to the Moon" se lanseaza in Romania! Afla totul despre filmul lui Nae Caranfil


Din 7 martie 2014 se lanseaza pe ecranele din Romania “Closer to the Moon", cel mai nou proiect cinematografic al regizorului Nae Caranfil.

Filmul este o coproductie internationala Romania – Italia– Polonia– Franta si are o distributie hollywoodiana, in rolurile principale fiind nume deja bine cunoscute la noi: Mark Strong, Vera Farmiga si Harry Lloyd.

Scenariul filmului poarta semnatura lui Nae Caranfil si este inspirat din fapte reale petrecute in Bucurestiul anului 1959 cand un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Bancii Nationale punea intreaga tara pe jar.

In Romania comunista, un astfel de atac gangsteresc era de neconceput atat pentru autoritatile statului, cat si pentru orice om normal: ce sa faci cu lei neconvertibili, intr-un regim politic si economic ce limita drastic utilitatea banilor?
Autorii loviturii: patru barbati si o femeie, toti comunisti situati la varful ierarhiei de Partid, departe de orice lipsuri materiale. O luna mai tarziu erau arestati, judecati si condamnati la moarte; dar in asteptarea executiei au fost “invitati" sa-si joace propriile roluri intr-o reconstituire cinematografica a actiunii lor, menita sa devina un film educativ si de propaganda, destinat oamenilor muncii din intreaga tara!

##VIDEO346##

De-a lungul celor cateva zile in care eroii jafului erau scosi dimineata din celulele inchisorii Jilava si transformati in “staruri de cinema" intr-un Bucuresti insorit si plin de viata, toata lumea din jurul lor – militieni, securisti, anchetatori, echipa de filmare – cauta cu disperare raspunsul unei singure intrebari: de ce au facut-o?

Regizorul Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planeaza si azi asupra acestei povesti adevarate, intr-un film comic si tragic deopotriva, realizat in limba engleza, cu o distributie internationala de prestigiu.

Filmarile s-au desfasurat in locatii istorice din Bucuresti, precum Casa Capsa, Parcul Carol, Casa Armatei, Casa Presei, cladirea IMOD, Centrul Vechi, dar si intr-un decor de epoca special construit in suprafata de 2000 mp2.

Actorii principali distribuiti in proiect sunt cunoscuti publicului pentru rolurile din superproductii precum: “Up in the air" - George Clooney, Vera Farmiga; “Body of Lies" - Leonardo diCaprio, Mark Strong, Russell Crowe; “Sherlock Holmes" - Robert Downey Jr., Jude Law, Mark Strong; “The Iron Lady" - Meryl Streep, Harry Lloyd, Jim Broadbent.

Pe langa distributia de exceptie, filmul a beneficiat de o echipa de profesionisti in domeniu. Astfel, costumele au fost realizate de creatoarea Doina Levintza, imaginea a fost adusa pe camera de Marius Panduru, scenografia filmului a fost semnata de Cristian Niculescu. Pe platou, regizorul Nae Caranfil a fost asistat de Brian Cook, cunoscut drept colaborator al lui Stanley Kubrik in filmul “Eyes Wide Shut" (Tom Cruise, Nicole Kidman). Coloana sonora include melodiile specifice Bucurestiului anilor ’60 si totodata muzica special compusa de Laurent Couson.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Roxana Vancea vrea să rămână însărcinată! „Când o să fie...” Vedeta și-a găsit fericirea lângă Dragoș Paiu, soțul ei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din In City

Parteneri