Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina


Ciorba radauteana s-a nascut la Radauti. Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina


In articol:

Inventatoarea retetei, doamna Cornelia Dumitrescu, a descoperit acest mix de arome improvizand. Mai exact, aceasta a cautat o varianta mai buna si mai apetisanta a ciorbei de burta. Pasiunea ei pentru gatit a dus la nasterea acestui fel de mancare deosebit.

Citeste si: Prăjitura Raffaello- cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere

Astfel, ciorba radauteana a ajuns cunoscuta si in alte tari, datorita turistilor care o descopera chiar in Radauti, la restaurantul unde lucreaza doamna Dumitrescu. Ce trebuie sa contina ciorba, chiar de la doamna Dumitrescu: “Carne de pasare, legume, smantana, faina de grau, oua, otet, usturoi, cimbru, dafin, piper boabe si sare.”

Citeste si: Secretul bobguiaşului. Cum îl prepară bucătarii pricepuţi pentru a avea gustul atât de apreciat

Pentru pregatirea acestei delicioase retete ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

4-5 piepti de pui (cu tot cu os si piele, sa ramana cca 450-500 g carne)
1 pastarnac mediu
3 morcovi mari
o telina medie
2-3 ardei grasi medii

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum să faci cea mai bună ciorbă de fasole cu ciolan. Ingredientul care face diferenţa

3-4 oua
o ceapa mare
un pahar mare cu smantana grasa (20%)
o lingura de otet (sau dupa gust)
3-4 catei de usturoi
o mana de patrunjel, care se toaca

Citeste si: Aşa prepari cele mai uşoare savarine de casă! Şi începătoarele vor reuşi să facă asta

sare, piper boabe
ardei iute (pentru servit)

Citeste si: Ce este intoleranţa la lactoză şi cum se manifestă

Mod de preparare:

Dupa ce ati curatat ceapa, o lasati intreaga si o puneti intr-o cratita mare, in 5 litri de apa. Taiati restul legumelor (in afara de usturoi) si le adaugati impreuna cu ceapa si carnea in cratita.

Daca doriti ca ciorba sa aiba o culoare galbuie, trebuie sa caliti morcovii intr-o craticioara, in ulei, iar apoi ii adaugati in ciorba spre sfarsit. Daca preferati ca ciorba radauteana sa fie mai deschisa la culoare, lasati morcovii la fiert, fara sa ii caliti.

Citeste continuarea aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Aşa prepari cele mai uşoare savarine de casă! Şi începătoarele vor reuşi să facă asta

Secretul bobguiaşului. Cum îl prepară bucătarii pricepuţi pentru a avea gustul atât de apreciat

Vica Blochina, RELAȚIE cu Cristi Borcea? A spus tot fără ocolișuri. Fanii au rămas mască - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Coșmarul pe care îl trăiește Shakira, împreună cu cei doi copii, la Miami! Cântăreața caută soluții imediate - radioimpuls.ro

Beatrice, în lacrimi din cauza comentariilor negative din mediul online. Iris este de partea ei: „Încerc să mă feresc de orice discuție cu Andreea” - kanald2.ro

Povestea tulburătoare a trei copii greu încercați de soartă! Micuții s-au născut într-o lume sufocată de sărăcie și au ajuns în grija bunicii după ce mama lor s-a îmbolnăvit - kanald.ro

Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
45 Mesaje pentru 1 iunie 2023, Ziua Copilului. “Îți doresc o zi plină de veselie, cadouri și multe zâmbete de Ziua Copilului! Ești special în felul tău, iar lumea este mai frumoasă cu tine în ea!"
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri