Ciorbă de post de pleurotus, rețeta pregătită la Mănăstirea Crasna. “Se face cu pătrunjel și mărar.”

Ciorbă de post de pleurotus, rețeta pregătită la Mănăstirea Crasna. “Se face cu pătrunjel și mărar.”
Ciorbă de post de pleurotus, rețeta pregătită la Mănăstirea Crasna. “Se face cu pătrunjel și mărar.”

Călugărul Mănăstirii Crasna a pregătit ciorbă de post de pleurotus și a menționat toate ingredientele de care are nevoie pentru a o realiza.

Călugărul Mănăstirii Crasna a dezvăluit o rețetă de post, perfectă de realizat acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, iar acesta a dezvăluit toate ingredientele de care are nevoie pentru ciorbița de pleurotus.

Ingrediente:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • 100 g morcov
  • ⁠100 g țelină
  • ⁠2 cepe
  • ⁠100 g cartofi
  • ⁠100 g ardei gras roșu/ verde/ galben
  • ⁠500 g ciuperci pleurotus
  • ⁠50 ml ulei
  • ⁠1 leg. pătrunjel
  • ⁠1 leg. mărar
  • ⁠2 linguri bulion
  • ⁠sare
  • ⁠piper
  • ⁠2 L apă

Cum este pregătită ciorba de pleurotus

Citește și: Chiftele de hrișcă, rețeta pregătită de părintele Mina. “O rețetă foarte simplă. Se pot servi cu piure de cartofi și cu puțin sos.”

Citește și: Rețeta de gomboți cu prune, de post, pregătită de Maica Ecaterina! Află cum își pot păstra gustul: "În pesmet adăugăm un pic de zahăr și puțină scorțișoară!"

Ciorbă de pleurotus după rețeta Mănăstirii Crasna este o fiertură bogată, făcută din mai multe legume, iar călugărul a explicat toți pașii și a menționat ingredientele de care are nevoie. A folosit morcov, țelină, două cepe, cartofi, ardei gras, dar și ciuperci pleurotus, renumite pentru textura lor cărnoasă și gustul delicat. A dezvăluit și metodele prin care poate fi servită, inclusiv cu smântână, în perioadele în care nu se mănâncă de post. 

“Pregătesc o ciorbă de pleurotus. Am tocat zarzavatul pentru ciorbă, acum toc ardeiul, îl voi pune la fiert. Adaug și puțin ulei, lăsăm legumele să fiarbă, după care punem bureții rupți și fâșiuțe.  Noi o facem în post, ea se face și cu smântână, se poate servi și cu lămâie. De regulă, se face dulce, cu pătrunjel și mărar, dar se poate face și cu smântână, ca o ciorbă de burtă.
Tocăm un pic de verdeață să avem și pentru deasupra și tocăm să punem un pic la fiert. Mai lăsăm să mai fiarbă puțin și adăugăm și cartofii tăiați mărunți. Îi mai lăsăm să mai fiarbă 10 minute. Zarzavatul e fiert, putem adăuga ciupercile. Deja sunt destule și le lăsăm să fiarbă în jur de 30 de minute, după care putem opri focul. Și legumele sunt fierte, bureții sunt fierți, punem două linguri de bulion și mai lăsăm 5 minute, după care oprim focul.
Mai adăugăm un pic de verdeață și adăugăm sare după gust și piper. Lăsăm să fiarbă, oprim aragazul,  ciorbița noastră s-a fiert. Punem și un pic pentru decor.”,
a povestit călugărul.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de gomboți cu prune, de post, pregătită de Maica Ecaterina! Află cum își pot păstra gustul: "În pesmet adăugăm un pic de zahăr și puțină scorțișoară!"

Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta

Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%

Primele declarații ale lui Beni! Ce a spus când a aflat de bărbatul misterios din viața Danei Roba

VIDEO Ce intenții are Dorobanțu cu Laura? Concurenta a discutat și despre conflictul pe care l-a avut cu Criss! "Vine lângă mine, se apropie, ce vrei să-mi demonstrezi?"

Elif Sönmez, care joacă rolul Maksude în producția Aziz, momente de senzație alături de colegii săi de platou! Iată cum au fost surprinși în culise

Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies