Cine este chef RADU DUMITRESCU. "M-a certat mama că am plecat de la bancă, aveam și eu o pensie serioasă"

cine este chef radu dumitrescu
Radu Dumitrescu

Află totul despre biografia chef-ului Radu Dumitrescu şi mai ales cum cum s-a apucat acesta de gătit

Chef Radu Dumitrescu are vârsta de 48 de ani. Acesta s-a născut la Topalu, pe malul stâng al brațului Ostrov. Până să îşi descopere inclinaţia către arta bucătăriei, Radu Dumitrescu a avut mai multe locuri de muncă. A lucrat la radio, a fost director de bancă şi ulterior şi-a încercat norocul în Madrid, prin a tunde grădini. Primul loc de muncă în calitatea de bucătar l-a avut în anul 2011, tot în Spania.

Experienţa neplăcută a durat o săptămână şi apoi şi-a dat demisia. În cele şapte zile a prăjit doar cartofi şi apoi, a fugit mâncând pământul.

“M-a certat mama că am plecat de la bancă, aveam și eu o pensie serioasă. M-am făcut grădinar prima oară. Am fost gras, m-am îngrășat pe fond nervos. Am fost grădinar în Spania timp de un an.

A fost cea mai mișto perioadă din viața mea din punct de vedere mental.

Eram beat într-o seară, am pus niște poze pe niște site-uri și așa am început (n.r. cariera sa în bucătărie).”, într-un interviu alături de Cătălin Măruță.

Chef Radu Dumitrescu a fost director de bancă și grădinar

„Am prăjit cartofi, după am fost șeful unui restaurant vegetarian. Am marele avantaj că slăbesc la fel de repede precum mă îngraș.

Pot să dau jos 3 kilograme într-o săptămână.

Alimentație și sport. A fost mișto la restaurantul vegetarian, eram terifiat, una este să gătești acasă și alta este să iei bani pentru asta.

Tipa care avea restaurantul mi-a zis să stau liniștit că dacă e mâncarea proastă le dăm vin din partea casei. A fost foarte OK.”, a precizat Radu Dumitrescu pentru aceeaşi sursă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cine este chef Radu Dumitrescu şi cum a arătat copilăria lui

Citeste si: CITEȘTE: Cine este JOSEPH HADAD. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră, drama lui

cine este chef radu dumitrescu varsta
Radu Dumitrescu in copilarie[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este Chef FOA (Florin Scripcă). Biografie: data naşterii, căsătorie, copil, carieră

Radu şi-a petrecut copilăria în două judeţe: Dobrogea şi Buzău. Familia din care provine este una tradiţională şi i-a lăsat multe amintiri plăcute bucătarului. Aceste amintiri frumoase l-au marcat într-un fel sau altul.

"Da, am trăit într-o familie normală la cap, care mânca duminica la prânz împreună, cu bunicul în capul mesei. Iar la Buzău, unde mi-am petrecut cealaltă parte din copilărie, se întâmpla la fel.

Țin minte că era pe vremea lui Ceaușescu și nu se găsea absolut nimic. E cam ca acum, numai că avem mașini străine, știi? Ne strângeam toți la bunica la masă. Ea făcea socată, împărțea cinci măsline să ajungă la toți, erau ritualuri din astea care m-au marcat. Câți oameni mai mănâncă la prânz, împreună, acum? Foarte puțini. Îmi plac mesele de prânz, mi se par fabuloase. Mâncarea este mai mult decât un combustibil.
În jurul unei farfurii de mâncare, în jurul unei mese, se pot întâmpla chestii − nu știu, te însori, divorțezi, faci afaceri. Toate gravitează în jurul mâncării, nu e doar combustibil.”
a povestit Radu Dumitrescu într-un interviu.

Cum a început să gătească Chef Radu Dumitrescu

radu dumitrescu biografie
Radu Dumitrescu si mama lui[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Citeste si: PORTRET: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

Mama lui a povestit o năzbâtie făcută de Radu Dumitrescu pe vremea când avea doar  patru ani. „La un moment dat, strigă o vecină la mine și îmi spune că Radu a trecut de cabina macaragiului, o macara care construia blocuri cu 10 etaje. El avea atunci vreo 4 ani. L-am rugat frumos să se dea jos de acolo ca să-l ia și pe fratele lui, pentru că îmi era frică, dacă țipam la el, să nu se sperie. „Când a coborât de acolo, vă dați seama că nu i-a fost bine”, a precizat mama chef-ului.

Mentor în bucătărie i-a fost Răzvan Exarhu. În anul 2013 s-a angajat la un bistro patronat de un francez zgârcit, conform spuselor lui. După un an de zile afacerea s-a dezvoltat rapid. De la două mese pe zi, începuseră să aibă clienti în permanenţă. Ulterior a venit propunerea de a prelua restaurantul şi a făcut-o fără să ezite. Despre el însuşi, Radu vorbeşte cu multă modestie. Acesta consideră că este bucătar şi nu... chef. Despre studiile sale, într-un interviu a precizat că nu a terminat nicio facultate, deşi începuse la ASE  si jurnalism.

"De mic mi-au spus ai mei că sunt foarte deștept. Și, cu ideea asta inoculată, am fost la două facultăți în același timp. ASE și jurnalism, o combinație devastatoare, n-au nici o legătură cu ce fac acum, știu. Cu toate astea, n-am terminat niciuna, pentru că m-am plictisit foarte tare. Mi se părea foarte ușor, inutil chiar, învățam înainte cu o zi pentru examene, nu mă stresam. Și, când vedeam ce era în jurul meu, ușor, ușor m-a plictisit și nu am mai mers la cursuri. Ai mei au aflat târziu că n-am mai terminat facultatea. Jurnalismul l-am terminat, dar nu mi-am susținut lucrarea de licență, pe care mi-am făcut-o în două seri." a relatat Radu pentru Cover Stories.

În prezent, Radu Dumitrescu este face parte din juriul MasterChef.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Voila Bistro (@radu.dumitrescu)



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cine este Joseph Hadad. "Când soția s-a îmbolnăvit de cancer la sân, nu am știut. Momentele astea nu o să le uit în viața mea! Le țin până la groapă."

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cine este chef Foa. „Mama e gospodina supremă. Nu ne ducea la restaurante, căci nu-și permitea, însă gătea în fiecare zi"

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies