Cine este Joseph Hadad. "Când soția s-a îmbolnăvit de cancer la sân, nu am știut. Momentele astea nu o să le uit în viața mea! Le țin până la groapă."

joseph hadad biografie

Joseph Hadad

Descoperă biografia renumitului chef Joseph Hadad. Drama vieţii lui povestită cu multă durere în suflet

Joseph Hadad (62 ani) este un renumit chef şi antreprenor născut în data de 7 decembrie 1959, la Ierusalim. Părinţii lui Joseph sunt de origine marocană şi tunisiană. Tatăl lui a fost bucătar pe vas de croazieră şi a încercat să îi insufle fiului său meseria de bucătar.

Cine este şi cum a arătat copilăria lui Chef Joseph Hadad

Joseph hadad iubita
Joseph Hadad[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este chef PATRIZIA PAGLIERI. Biografie: data nașterii, cariera, căsătorie, copil

Copilăria şi-a petrecut-o în oraşul Haifa şi a fost presărată numai cu amintiri frumoase, alături de părinţii lui. Cu mare bucurie, chef-ul şi-a amintit de picnicurile petrecute alături de familie, ce durau o zi întreagă. “Când eram mic, la mine în Haifa perioada de ieșit și mâncat în natură era mult mai lungă decât este acum aici. Dar pentru că s-a dat startul picnicurilor și în România, mi-am adus aminte de zilele frumoase, când plecăm cu toată familia încă de la micul dejun și ne întorceam acasă seara, la apus.

Plecăm dimineața, pe la 8-9 și mama pregătea totul de mâncare pentru întreaga zi. Mama și tata își luau și o sticlă de vin și stăteam toți relaxați, era o zi de liniște și joacă pentru noi toți.” a povestit Joseph Hadad pe blogul lui.

În adolescenţă, tatăl lui l-a trimis la Școala de Bucătari din Haifa. În momentul împlinirii vârstei de 19 ani, Joseph este înrolat în armată, pentru o perioadă de trei ani.

După ce a teminat stagiul militar, acesta s-a angajat întâi, ca ajutor de bucătar. În perioada următoare a devenit Chef şi mai apoi Executive Chef la un hotel luxos din Ierusalim.

Cum a devenit un bucătar chef, Joseph Hadad

Joseph hadad copii
Joseph Hadad[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este celebra ADRIANA TRANDAFIR. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră

Două mii de reţete sofisticate sunt ţinute secret de către Joseph Hadad. Cu preparatele sale a cucerit vedete internaţionale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand, Margaret Thatcher, Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei, Prințul de Lichtenstein, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra şi Michael Jackson.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În arta culinară, mama lui l-a ajutat să înveţe să gătească mâncarea tradiţională de acasă. La şcoala trebuia să noteze toate reţetele şi acest lucru l-a ajutat să le reţină foarte repede.

“Când m-am înscris la scoala profesională, acolo am cunoscut câţiva mari Chefi, care au lucrat pe vase de croazieră. În primul an la scoala se făcea doar partea teoretică, unde trebuia să ne notăm foarte multe lucruri şi scriam foarte mult, pentru că nu erau calculatoare la acea vreme.

Dar era o viaţă liniştită, fără telefoane, griji şi dureri de cap ca astăzi! Trebuia să scriem de mână toate informaţiile şi acest lucru m-a ajutat să le şi reţin foarte rapid. Apoi, în ceilalţi doi ani mergeam câte două zile pe săptămână să facem practica în marile hoteluri din Haifa, Ierusalim sau Netanya. Acolo făceam munca cea mai de jos: curăţenie, spălat vase, curăţat de legume etc. Şi uşor uşor am văzut cum se lucra în acele restaurante.”
a povestit Joseph Hadad într-un interviu.

În anul 1997 se mută în România ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu din București. În această locaţie a lucrat cu preparate din bucătăria franţuzească. Din păcate, pentru acele vremuri, materia prima era una deficitară pentru a pune în valoare calitatea şi rafinamentul acelor preparate.

Într-un interviu pentru Adevărul.ro, Joseph Hadad şi-a amintit despre cum a arătat prima săptămână în România. Totodată, chef-ul a putut face diferenţa despre cum şi-au schimbat gusturile romanii, în materie de mâncare, odată ce au plecat şi în străinătate. Dorinţele romanilor în materie de mâncare sau artă culinară au devenit din ce în ce mai ridicate.

“Chiar dacă trecuseră şase ani de la Revoluţie, Bucureştiul era un oraş virgin, nu găseai nici măcar curăţenie, cu atât mai puţin, malluri. Exista Casa Vernescu, mai era hotelul cu restaurant de pe Calea Victoriei, Capşa, dar nu se gătea mâncare franţuzească, cum pregăteam în Israel. M-am adaptat mai greu. Gătisem pentru Bill Clinton şi Michael Jackson şi am venit într-un loc în care clienţii îmi cereau o ceafă bine făcută. Parcă nu mă mai recunoşteam. Dar încet, încet, am început să fac reţetar franţuzesc. Pe vremuri, aduceam din Ierusalim şofran şi curcuma, iar din Ungaria aduceam foie gras. Acum este bogăţie în România! Sunt lucruri pe care nu le găseşti nici în Israel. Înainte, la restaurantele româneşti găteai cartofi, varză şi sarmale. În 1997-1998, Casa Vernescu ajunsese un nume pe piaţa românească, după ce am introdus meniul franţuzesc – a fost primul restaurant din ţară unde s-a servit escalop de foie gras. Cine voia să mănânce la noi trebuia să facă rezervare cu două-trei luni înainte, deşi erau 85 de locuri. Mânca acolo şi Băsescu când era primar, veneau Hagi şi mulţi fotbalişti. Românii au învăţat să mănânce nu mult şi prost, ci puţin şi bun! A durat până când au acceptat noutăţile şi n-au mai cerut piure şi ceafă. Când a intrat ţara în Uniunea Europeană, au călătorit fără viză în străinătate şi au mâncat la restaurante, iar la întoarcere ştiau ce să ne ceară. E perfect aşa: să ne oblige să rămânem la un nivel ridicat.”

Ce dramă a trăit Joseph Hadad şi cine sunt copiii lui

Joseph Hadad a trăit şi momente dureroase în viaţa personală. Soţia lui a murit la vârsta de 42 de ani, de o boală nemiloasă. El avea 48 de ani, în anul în care s-a produs nefericitul eveniment.

Pe 16 decembrie 2008 a murit de cancer, iar eu i-am crescut singur. Înainte nu eram religios. Când soția s-a îmbolnăvit de cancer la sân nu am știut. Am deschis ochii într-o vară din întâmplare. Era foarte cald acasă. Mi-a spus să deschid aerul condiționat. La ora 12 noaptea când a mers la somn purta un sutien. Era o femeie solidă, avea 1, 75, dar era puternică. Am întrebat-o de ce poartă sutienul. Mi-a spus că o doare sânul stâng. Avea ceva roșu. A spus că merge la doctor. Ziua următoare am plecat la muncă. Am fost ca un prost! Prost! A spus că nu e nimic, dar are ceva emoții. I-au spus că e o infecție după nașterea lui Lipaz. A luat antibiotice. După câteva zile nu era nicio schimbare. Am sunat-o pe prietena mea cea mai bune, soția lui Cristi Borcea. I-am spus: „Mihaela, am nevoie de un doctor.”. M-a ajutat. Am găsit un doctor și s-a uitat la ea. I-a spus: „Ești grav!”. A fost pe loc. A diagnosticat-o cu cancer. I-au făcut analize. La prânz eu deja eram în Otopeni, plecăm în Israel. Am lăsat menajera acasă. Am mers la spital acolo unde i-au făcut biopsia. Am stat câteva zile cu soția acolo să așteptăm rezultatele. Momentele astea nu o să le uit în viața mea! Le țin până la groapă. Soția mea a mers până la toaletă iar doctorița m-a întrebat: „Domnul Hadad, câți copii aveți?”. Atunci am înțeles….” a povestit chef-ul într-un interviu pentru Cătălin Stiblea.

Copiii lui Joseph Hadad sunt Dor David (care înseamnă “viitor”), Daniela şi Lipaz Perah (care înseamnă „braț de aur” şi “floare”).

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Cum a devenit cunoscut chef Joseph Hadad în România

Chef Hadad[Sursa foto: Instagram]

Datorită talentului şi experienţei în meseria sa, în anul 2012, Chef Joseph Hadad intră în juriul emisiunii Top Chef. Acela a fost momentul când oamenii au putut să vadă măiestria lui de a trasforma farfuriile, în artă. În prezent, Joseph Hadad este juratul emisiunii Masterchef.

Chef Joseph Hadad deţine două restaurante în Bucureşti şi îşi împarte atribuţiile echilibrat, între viaţa de familie şi afacerile de suflet. Experienţa dovedită în restaurantele pe care le deţine, cursurile şi demonstraţiile oferite, l-au ajutat pe Joseph Hadad să obţină la Paris, premiul Gold Quality Award, în cadrul convenţiei mondiale World Quality Convention.

Chef Joseph Hadad a avut mari probleme de sănătate în anul 2020

În februarie 2020, presa a speculat că chef Joseph Hadad a suferit un infarct. Acesta fusese transportat de urgenţă, la spitalul Elias din Bucuresti. La momentul respectiv antreprenorul a ţinut să ofere câteva precizări, pentru diagnisticul real pe care l-a avut.

 „Dragii mei, mulțumesc tuturor pentru mesajele de îngrijorare și mulțumesc celor din presă care s-au interesat de starea mea. Din fericire, diagnosticul publicat nu este real. Acum mă simt mai bine, totul este sub control. Dimineață am ajuns la spital pentru că nu m-am simțit bine și, ca un om precaut, am preferat să nu aștept fără să iau măsuri. Se pare că am avut o cădere de tensiune urmare a supra solicitării. Vă doresc tuturor sănătate și, la cel mai mic semn dat de corp, mergeți la medic.”, a fost mesajul oferit de chef Hadad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joseph Hadad (@chef_joseph_hadad)Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Cine este ADELA POPESCU. „Părinții mei au fost autoritari cu noi, dar nu-mi amintesc să ne fi bătut. Mama trebuie mereu să știe unde sunt''

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Nona, mesaj cu subînțeles pentru Patrick: „Te-aș iubi!” Fanii o vor din nou în Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies