Chiftelute manastiresti de post! Te fac sa uiti de carne!


Reţeta este mai puţin întâlnită în cărţile de bucate (care rămân preponderent axate pe ingredientele de origine animală), dar este des preparată în mănăstiri şi în familiile ortodoxe din nordul Moldovei.

Este vorba despre preparatul numit „chiftele din fasole boabe cu garnitură din orez”, aşa cum se regăseşte el în volumul „Mâncăruri şi dulciuri de post”, publicat de prezbitera Garoafa Coman în anul 1994, la Editura Bizantină.

Ingrediente (pentru patru porţii)

Două căni de fasole boabe
2-3 felii de franzelă
O cană de orez
O ceaşcă de ulei
Două cepe
5-6 căţei de usturoi
Un morcov
Un păstârnac
Două frunze de dafin
O legătură de mărar
O legătură de pătrunjel
50 grame de făină
Sare, cimbru (după gust)

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Reteta zilei. Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Chiftele de conopida si nuci, fara foc! Trebuie sa incerci reteta asta!

Chiftele de rosii! Cel mai gustos aperitiv de post!

VIDEO! Cea mai usoara reteta de pranz: chiftele-briosa cu piure de cartofi!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 27 ianuarie 2021! O zodie are o oportunitate profesională fabuloasă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri