Chef Orlando Zaharia, despre începutul drumului în gastronomie. Cum și-a dat seama că asta își dorește să facă mai departe. „Am nimerit la un liceu de profil și eu chiar gătisem în copilărie.”
Diana Puiu11 mai 2025Actualizat: 11 mai 2025, 15:37
Chef Orlando Zaharia, despre începutul drumului în gastronomie. Cum și-a dat seama că asta își dorește să facă mai departe. „Am nimerit la un liceu de profil și eu chiar gătisem în copilărie.”
Chef Orlando Zaharia a vorbit despre începutul spre lumea gastronomiei.
Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, prezent în restaurant, pe micile ecrane în postura de jurat al unui show culinar și pe rețelele de socializare, acolo unde împarte trucuri din gastronomie. În cadrul podcastului realizat de Radu Țibulcă, bucătarul a vorbit despre începutul jobului, spunând că a fost întotdeauna aproape de bucătărie și gătind încă de mic în familie. "Voi începe cu sfârșitul, deoarece jobul de bucătar există și a existat întotdeauna, nu există jobul de chef, care este o traducere liberă a cuvântului bucătar în limba engleză, pentru că ne
place nouă că sună mai pompos. Pot spune că a fost un drum foarte greu pentru că era una din acele meserii pe care oamenii o făceau pentru că trebuia să facă o meserie. În schimb, la mine era și un pic de pasiune, dorință de a evolua și pentru că s-a dovedit că mă pricep, că am gust, că am idei, am evoluat foarte repede. Cred că acesta a fost norocul meu.
Nu cred că aveam altceva de făcut, să fiu sincer. Asta făceam toată ziua.", a povestit chef Orlando Zaharia.
Cum a început pentru chef Orlando Zaharia drumul spre bucătărie?
Bucătarul a intrat la un liceu de profil, iar ulterior și-a dat seama că poate face mai mult decât o simplă meserie, știind deja foarte multe lucruri din familie și dorindu-și, la un moment dat, să vină
cu ceva nou în lumea gastronomiei. „Mă duceam la muncă și la școală. La școală, pentru că dacă, nu bătaie, iar la muncă pentru că trebuia să fac ceva. Am cunoscut o imensitate de oameni care mi-au dovedit că poți să faci ceva în bucătărie. A fost un mare noroc să întâlnesc anumite persoane în anumite momente cheie și atunci s-a produs un declic în mintea mea și am zis că asta vreau să fac.
Inițial am făcut-o pentru că am nimerit la un liceu de profil și eu chiar gătisem în copilărie, fără să fac din asta un caz special. Gătisem pentru că am fost nevoit să gătesc, să stau lângă bunici, lângă mama, lângă tata, lângă tăieri de toate animalele posibile și imposibile. Eu am deprins niște abilități fără a le practica în mod obligatoriu. Când spune cineva că bucătăria se fură, nu fură nimeni o carte de bucătărie și gata, ești bucătar.
Înveți, furi anumite lucruri, furi anumite trucuri, idei. Dacă ești un pic înțelept și să forțezi un pic simplitatea lucrurilor prin care se face o mâncare, poți să dai niște cuvinte în plus în acest vocabular.”, a mai povestit bucătarul.
Chef Orlando Zaharia, despre începutul drumului în gastronomie. Cum și-a dat seama că asta își dorește să facă mai departe. „Am nimerit la un liceu de profil și eu chiar gătisem în copilărie.”
Diana Puiu11 mai 2025Actualizat: 11 mai 2025, 15:37
Chef Orlando Zaharia a vorbit despre începutul spre lumea gastronomiei.
VIDEO Își mai dorește Anamaria Prodan copii? Impresara și partenerul ei, Ronald Gavril, au vorbit despre această etapă. „N-ar fi rău. Ce-o vrea Dumnezeu.”
Diana Puiu16 iunie 2025Actualizat: 16 iunie 2025, 07:32